• 0216 488 01 91
  • destek@sonsuzbilgi.com.tr

E-Ticaret Premium

Basit, Hızlı, Etkili ve Mükemmel bir E-Ticaret Siteniz Olsun

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


Soslu Porgy

Adı : Soslu Porgy
İngilizce Adı : Saucereye Porgy
Bilimsel Adı : Calamus calamus
Ortalama Boyu : 36cm
Yaşadığı Derinlik : 1-22m
Bulunduğu Yerler : Batı Atlantik ve Karayipler
Beslenme : kabuklular
Aile : Porgies
Tür : Sparidae

Saucereye Porgy, Türkiye'de yaygın olarak bulunan bir balık türüdür. Türkçe ismi Soslu Porgy olarak da bilinir. Bilimsel adı ise Calamus calamus'dur. Adını, vücudunun yan kısımlarındaki siyah lekelerden alır. Çok lezzetli bir balık olan Saucereye Porgy, özellikle Ege Denizi ve Marmara Denizi'nde bol miktarda bulunur.
Saucereye Porgy, orta büyüklükte bir balıktır. Ortalama olarak 15-20 cm boyunda ve 200-300 gram ağırlığındadır. Vücudu yanlardan yassılaşmıştır ve göze çarpan bir burun yapısı vardır. En belirgin özelliği ise siyah lekelerle kaplıdır. Vücudu gümüş renginde olup, pullarının kenarları kırmızımsı bir renge sahiptir.
Saucereye Porgy, lezzetiyle de oldukça beğenilen bir balıktır. Beyaz etli ve az yağlı olduğu için sağlıklı bir besin kaynağıdır. Tercihen ızgarası yapılarak servis edilir. Genellikle limon, sarımsak ve farklı baharatlarla marine edilerek pişirilir.
Saucereye Porgy, açık denizlerde ve kayalık bölgelerde yaşar. Diğer balık türleri, yengeçler ve istiridyelerle beslenir. Özellikle adiye yakalama tekniği ile avlanır. Kış aylarında aksiyonu azalsa da, bahar aylarından itibaren tekrar yoğun bir şekilde avlanmaya başlar.
Saucereye Porgy'nin sağlıklı bir besin kaynağı olmasının yanı sıra, aynı zamanda bir ekonomik kaynak da sağlar. Balıkçılık sektörünün önemli bir parçasıdır ve balık pazarlarında sıkça karşılaşılan bir türdür.
Sonuç olarak, Saucereye Porgy, Türkiye'de tüketilen en yaygın balık türlerinden biridir. Kendine özgü siyah lekeleriyle dikkat çeken bu balık, sağlıklı bir besin kaynağı olmanın yanı sıra, lezzetiyle de oldukça beğenilmektedir.

Soslu Porgy


Adı : Soslu Porgy
İngilizce Adı : Saucereye Porgy
Bilimsel Adı : Calamus calamus
Ortalama Boyu : 36cm
Yaşadığı Derinlik : 1-22m
Bulunduğu Yerler : Batı Atlantik ve Karayipler
Beslenme : kabuklular
Aile : Porgies
Tür : Sparidae

Saucereye Porgy, Türkiye'de yaygın olarak bulunan bir balık türüdür. Türkçe ismi Soslu Porgy olarak da bilinir. Bilimsel adı ise Calamus calamus'dur. Adını, vücudunun yan kısımlarındaki siyah lekelerden alır. Çok lezzetli bir balık olan Saucereye Porgy, özellikle Ege Denizi ve Marmara Denizi'nde bol miktarda bulunur.
Saucereye Porgy, orta büyüklükte bir balıktır. Ortalama olarak 15-20 cm boyunda ve 200-300 gram ağırlığındadır. Vücudu yanlardan yassılaşmıştır ve göze çarpan bir burun yapısı vardır. En belirgin özelliği ise siyah lekelerle kaplıdır. Vücudu gümüş renginde olup, pullarının kenarları kırmızımsı bir renge sahiptir.
Saucereye Porgy, lezzetiyle de oldukça beğenilen bir balıktır. Beyaz etli ve az yağlı olduğu için sağlıklı bir besin kaynağıdır. Tercihen ızgarası yapılarak servis edilir. Genellikle limon, sarımsak ve farklı baharatlarla marine edilerek pişirilir.
Saucereye Porgy, açık denizlerde ve kayalık bölgelerde yaşar. Diğer balık türleri, yengeçler ve istiridyelerle beslenir. Özellikle adiye yakalama tekniği ile avlanır. Kış aylarında aksiyonu azalsa da, bahar aylarından itibaren tekrar yoğun bir şekilde avlanmaya başlar.
Saucereye Porgy'nin sağlıklı bir besin kaynağı olmasının yanı sıra, aynı zamanda bir ekonomik kaynak da sağlar. Balıkçılık sektörünün önemli bir parçasıdır ve balık pazarlarında sıkça karşılaşılan bir türdür.
Sonuç olarak, Saucereye Porgy, Türkiye'de tüketilen en yaygın balık türlerinden biridir. Kendine özgü siyah lekeleriyle dikkat çeken bu balık, sağlıklı bir besin kaynağı olmanın yanı sıra, lezzetiyle de oldukça beğenilmektedir.


Restoran Web Siteniz Olsun!

Üstelik QR Kod Menü Sistemi de Hediyemiz.

Sınırsız Menü, Sınırsız Yemek, SSL Sertifikası, Full Mobil Uyumlu, Full SEO Uyumlu
ve Daha bir çok özellik. Bugün kullanmaya başlayın.


Saucereye Porgy Türkiye balık türü yaygın soslu porgy Calamus calamus Ege Denizi Marmara Denizi lezzetli