• 0216 488 01 91
  • destek@sonsuzbilgi.com.tr

Danışmanlık Web Sitesi

Onlarca Danışmanlık Web Sitesinden Biri Mutlaka Size Göre!

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


Uskumru Tavuğu

Adı : Uskumru Tavuğu
İngilizce Adı : Mackerel Scad
Bilimsel Adı : Decapterus macarellus
Ortalama Boyu : 35cm
Yaşadığı Derinlik : 1-350m
Bulunduğu Yerler : çevresel
Beslenme : zooplankton
Aile : Jacks
Tür : Carangidae

Mackerel Scad, bilimsel adıyla Decapterus macarellus, tropikal sularda yaşayan bir balık türüdür. Uskumru Tavuğu olarak da bilinir.
Vücutları 20-30 cm uzunluğunda ve lezzetli etleriyle bilinirler. Sırt kısmı mavi-yeşil renkte ve yan tarafı gümüş renkte parlaktır.
Mackerel Scad, dünya genelinde bol miktarda avlanmaktadır. Özellikle Asya ülkelerinde çokça tüketilmekte ve balık endüstrisi için önemli bir kaynak teşkil etmektedir.
Bu balıklar, genellikle büyük sürüler halinde görülürler ve yem olarak plankton, küçük balıklar ve kabuklu deniz hayvanları gibi diğer deniz organizmalarını tüketirler.
Uskumru Tavuğu, genellikle taze olarak tüketilir, ama aynı zamanda kızartma veya ızgara yapılarak da servis edilebilir. Balıkçılık endüstrisi ve yemek kültürü açısından önemli olan Mackerel Scad, besleyici özellikleri ve lezzeti sebebiyle popüler bir balık türüdür.

Uskumru Tavuğu


Adı : Uskumru Tavuğu
İngilizce Adı : Mackerel Scad
Bilimsel Adı : Decapterus macarellus
Ortalama Boyu : 35cm
Yaşadığı Derinlik : 1-350m
Bulunduğu Yerler : çevresel
Beslenme : zooplankton
Aile : Jacks
Tür : Carangidae

Mackerel Scad, bilimsel adıyla Decapterus macarellus, tropikal sularda yaşayan bir balık türüdür. Uskumru Tavuğu olarak da bilinir.
Vücutları 20-30 cm uzunluğunda ve lezzetli etleriyle bilinirler. Sırt kısmı mavi-yeşil renkte ve yan tarafı gümüş renkte parlaktır.
Mackerel Scad, dünya genelinde bol miktarda avlanmaktadır. Özellikle Asya ülkelerinde çokça tüketilmekte ve balık endüstrisi için önemli bir kaynak teşkil etmektedir.
Bu balıklar, genellikle büyük sürüler halinde görülürler ve yem olarak plankton, küçük balıklar ve kabuklu deniz hayvanları gibi diğer deniz organizmalarını tüketirler.
Uskumru Tavuğu, genellikle taze olarak tüketilir, ama aynı zamanda kızartma veya ızgara yapılarak da servis edilebilir. Balıkçılık endüstrisi ve yemek kültürü açısından önemli olan Mackerel Scad, besleyici özellikleri ve lezzeti sebebiyle popüler bir balık türüdür.


Doktor & Medikal Web Sitesi

Onlarca Doktor & Medikal Web sitesinden biri mutlaka size göre!

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


Mackerel Scad bilimsel adı tropikal sularda yaşayan balık lezzetli etleri Asya ülkeleri balık endüstrisi büyük sürüler plankton kabuklu deniz hayvanları taze tüketim kızartma ızgara besleyici özellikleri popüler