*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle
Limon kokulu kekik, baharat ve ilaç olarak kullanılan bir bitkidir. Bilimsel adı Thymus x citriodorus olan bu bitki, Lamiaceae ailesine aittir ve yaygın olarak Avrupa, Kuzey Afrika ve Batı Asya'da yetişir. Türkiye'de de doğal olarak yaygın olarak bulunur.
Bu bitkinin limon kokusu kekikten farklı olmasına rağmen adı limon kokulu kekik olarak anılır. Bu nedenle, bitkinin yaprakları kekik kadar baharatsızdır, ancak hoş bir limonlu kokuya sahiptir.
Limon kokulu kekik yıllık bir bitki veya küçük bir çalı olabilir. Çalı olarak yetiştirildiğinde 30 cm yüksekliğe kadar büyüyebilir. Yaprakları küçük ve ucu sivri olduğundan, aynı zamanda iğne yapraklı olarak da adlandırılır.
Bitkinin yaprakları, çorbalardan kırmızı et yemeklerine kadar birçok yemeğin lezzetlendirilmesinde kullanılır. Ayrıca bitkinin çayı da yapılarak zayıflatıcı, göğüs yumuşatıcı, antibakteriyel ve antifungal özellikleri nedeniyle sağlık açısından da faydalıdır.
Genellikle güneşli ve kumlu toprağı seven limon kokulu kekik, baharat bahçelerinde, süs bitkisi olarak bahçe kenarlarındaki saksılarda veya bahçe öbeklerinde yetiştirilir.
Sonuç olarak, limon kokulu kekik, hoş kokusu ve birçok yararlı özelliğiyle mutfaklarda sıkça kullanılan bir bitkidir. Ayrıca, doğal ortamlarında bulunması kolay olduğu için toplama sezonlarında toplanıp kurutularak kullanılabilecek bir bitkidir.
Limon kokulu kekik, baharat ve ilaç olarak kullanılan bir bitkidir. Bilimsel adı Thymus x citriodorus olan bu bitki, Lamiaceae ailesine aittir ve yaygın olarak Avrupa, Kuzey Afrika ve Batı Asya'da yetişir. Türkiye'de de doğal olarak yaygın olarak bulunur.
Bu bitkinin limon kokusu kekikten farklı olmasına rağmen adı limon kokulu kekik olarak anılır. Bu nedenle, bitkinin yaprakları kekik kadar baharatsızdır, ancak hoş bir limonlu kokuya sahiptir.
Limon kokulu kekik yıllık bir bitki veya küçük bir çalı olabilir. Çalı olarak yetiştirildiğinde 30 cm yüksekliğe kadar büyüyebilir. Yaprakları küçük ve ucu sivri olduğundan, aynı zamanda iğne yapraklı olarak da adlandırılır.
Bitkinin yaprakları, çorbalardan kırmızı et yemeklerine kadar birçok yemeğin lezzetlendirilmesinde kullanılır. Ayrıca bitkinin çayı da yapılarak zayıflatıcı, göğüs yumuşatıcı, antibakteriyel ve antifungal özellikleri nedeniyle sağlık açısından da faydalıdır.
Genellikle güneşli ve kumlu toprağı seven limon kokulu kekik, baharat bahçelerinde, süs bitkisi olarak bahçe kenarlarındaki saksılarda veya bahçe öbeklerinde yetiştirilir.
Sonuç olarak, limon kokulu kekik, hoş kokusu ve birçok yararlı özelliğiyle mutfaklarda sıkça kullanılan bir bitkidir. Ayrıca, doğal ortamlarında bulunması kolay olduğu için toplama sezonlarında toplanıp kurutularak kullanılabilecek bir bitkidir.
Sınırsız Menü, Sınırsız Yemek, SSL Sertifikası, Full Mobil Uyumlu, Full SEO Uyumlu
ve Daha bir çok özellik. Bugün kullanmaya başlayın.