*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle
İzmir, Türkiye'nin doğal güzellikleri ve tarihi dokusu kadar yemekleriyle de ön plana çıkan bir şehir. Ege Denizi'nin sunduğu zengin deniz ürünleri ve zeytinyağlı meze çeşitleri, İzmir'i Türk mutfağının en lezzetli şehirlerinden biri yapıyor. İzmir yeme-içme rehberi için ise şu önerileri sunuyoruz:
1. Boyoz ve Gevrek
İzmir'de sabah kahvaltılarının olmazsa olmazları arasında boyoz ve gevrekler yer alıyor. Boyoz, mayalı hamurun içerisine peynir yerleştirilerek yapılan bir tür börek. Gevrek ise haşhaş tohumları ile çevrilmiş hamurun fırınlanması sonucu ortaya çıkan bir çörek. İzmir'de en lezzetli boyoz ve gevreklerin ise Kemeraltı Çarşısı'ndaki fırınlarda bulunabileceğinin altını çizelim.
2. Zeytinyağlı Mezeler
Ege'nin zeytin ağaçlarından üretilen zeytinyağı, İzmir mutfağında oldukça fazla kullanılıyor. Bu sebeple de zeytinyağlı mezeler İzmir'in olmazsa olmazlarından biri olarak kabul ediliyor. İzmir'de en ünlü zeytinyağlı mezeler arasında ise enginar, yaprak sarması, acılı ezme ve haydari yer alıyor.
3. Midye Dolma
Ege Denizi'nin üstünlüğüyle midye dolma, İzmir'de oldukça sık tüketilen bir lezzet haline gelmiştir. Midyelerin içerisine soğan, maydanoz, limon, sarımsak, fındık ve farklı baharatlar yerleştirilerek yapılır. Bu lezzetin tadına bakmak için ise Kordon sahilinde yer alan midyecileri tercih edebilirsiniz.
4. İzmir Köfte
Ege mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan İzmir köftesi, dana eti ve yağsız kıyma kullanılarak yapılan bir köfte türüdür. İzmir mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan İzmir köftesinin tadına bakabileceğiniz en iyi mekânlar arasında, Kemeraltı Çarşısı'nın içerisinde yer alan ve 100 yıllık tarihi olan Beykoz Kebapçısı önerilebilir.
5. Boyalı Kebap
İzmir'in Tire ilçesinin meşhur yemeği olan boyalı kebap, dana etinin patlıcan, domates ve soğanla yapılması ve üzerine güveçte pişirilmesiyle ortaya çıkıyor. Tire'deki restoranlarda bu lezzeti tatmanız mümkündür.
6. Şarap
İzmir, ünlü Türk şaraplarına da ev sahipliği yapmaktadır. İzmir, Urla ve Çeşme çevresinde yetiştirilen üzümlerle yapılan şaraplar, Türkiye'nin en prestijli şarapları arasında yer alır. Bu sebeple de İzmir'de şarap keyfi yapabileceğiniz birçok mekân bulabilirsiniz.
İzmir, Türk mutfağına sunduğu çeşitli lezzetleri ile ünlü bir şehirdir. Bu lezzetleri tadarak İzmirli olma hissini yaşayabilirsiniz. İzmir yeme-içme rehberi için önerilerimiz bu kadar, umarız siz de bu lezzetleri tatmaya fırsat bulursunuz.
İzmir, Türkiye'nin doğal güzellikleri ve tarihi dokusu kadar yemekleriyle de ön plana çıkan bir şehir. Ege Denizi'nin sunduğu zengin deniz ürünleri ve zeytinyağlı meze çeşitleri, İzmir'i Türk mutfağının en lezzetli şehirlerinden biri yapıyor. İzmir yeme-içme rehberi için ise şu önerileri sunuyoruz:
1. Boyoz ve Gevrek
İzmir'de sabah kahvaltılarının olmazsa olmazları arasında boyoz ve gevrekler yer alıyor. Boyoz, mayalı hamurun içerisine peynir yerleştirilerek yapılan bir tür börek. Gevrek ise haşhaş tohumları ile çevrilmiş hamurun fırınlanması sonucu ortaya çıkan bir çörek. İzmir'de en lezzetli boyoz ve gevreklerin ise Kemeraltı Çarşısı'ndaki fırınlarda bulunabileceğinin altını çizelim.
2. Zeytinyağlı Mezeler
Ege'nin zeytin ağaçlarından üretilen zeytinyağı, İzmir mutfağında oldukça fazla kullanılıyor. Bu sebeple de zeytinyağlı mezeler İzmir'in olmazsa olmazlarından biri olarak kabul ediliyor. İzmir'de en ünlü zeytinyağlı mezeler arasında ise enginar, yaprak sarması, acılı ezme ve haydari yer alıyor.
3. Midye Dolma
Ege Denizi'nin üstünlüğüyle midye dolma, İzmir'de oldukça sık tüketilen bir lezzet haline gelmiştir. Midyelerin içerisine soğan, maydanoz, limon, sarımsak, fındık ve farklı baharatlar yerleştirilerek yapılır. Bu lezzetin tadına bakmak için ise Kordon sahilinde yer alan midyecileri tercih edebilirsiniz.
4. İzmir Köfte
Ege mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan İzmir köftesi, dana eti ve yağsız kıyma kullanılarak yapılan bir köfte türüdür. İzmir mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan İzmir köftesinin tadına bakabileceğiniz en iyi mekânlar arasında, Kemeraltı Çarşısı'nın içerisinde yer alan ve 100 yıllık tarihi olan Beykoz Kebapçısı önerilebilir.
5. Boyalı Kebap
İzmir'in Tire ilçesinin meşhur yemeği olan boyalı kebap, dana etinin patlıcan, domates ve soğanla yapılması ve üzerine güveçte pişirilmesiyle ortaya çıkıyor. Tire'deki restoranlarda bu lezzeti tatmanız mümkündür.
6. Şarap
İzmir, ünlü Türk şaraplarına da ev sahipliği yapmaktadır. İzmir, Urla ve Çeşme çevresinde yetiştirilen üzümlerle yapılan şaraplar, Türkiye'nin en prestijli şarapları arasında yer alır. Bu sebeple de İzmir'de şarap keyfi yapabileceğiniz birçok mekân bulabilirsiniz.
İzmir, Türk mutfağına sunduğu çeşitli lezzetleri ile ünlü bir şehirdir. Bu lezzetleri tadarak İzmirli olma hissini yaşayabilirsiniz. İzmir yeme-içme rehberi için önerilerimiz bu kadar, umarız siz de bu lezzetleri tatmaya fırsat bulursunuz.
*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle