*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle
Yemek tarifleri, her daim sofralarımızın başrol oyuncusu olmuştur. Lezzetli yemekler yapmak, özellikle yemek yapmaktan keyif alanlar için oldukça keyifli bir aktivitedir. Bugün sizinle dünyanın dört bir yanından nefis yemek önerileri paylaşacağım.
1- İtalyan Mutfağından Spagetti Carbonara Tarifi:
Malzemeler:
- 350 gr. spagetti
- 200 gr. dana jambon
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı rendelenmiş Parmesan peyniri
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı süt
- Tuz, karabiber
Yapılışı:
1. Spagettiyi tuzlu suda pişirin.
2. Dana jambonu küçük parçalar halinde doğrayın.
3. Yumurtaları çırpın. İçine süt, Parmesan peyniri, tuz ve karabiber ekleyin.
4. Tereyağını tavada eritin. Sarımsakları ezin ve tava içinde kavurun.
5. Dana jambonu tavaya ekleyin ve 1-2 dakika kavurun.
6. Pişmiş spagetti'yi tavaya ekleyin ve karıştırın.
7. Tavayı ocaktan alın ve yumurtalı karışımı ekleyin. Hızlıca karıştırın, yumurtaların pişmesine dikkat edin.
8. Sıcak servis yapın.
2- Hint Mutfağından Tandoori Tavuk Tarifi:
Malzemeler:
- 1 kg tavuk but
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tandoori baharatı
- 2 diş sarımsak
- Tuz, karabiber
Yapılışı:
1. Yoğurt, limon suyu, zeytinyağı, tandoori baharatı, sarımsak, tuz ve karabiberi bir kabın içinde karıştırın.
2. Tavuk butları bu karışımın içinde en az 1 saat bekletin. Daha iyi sonuç için bir gece buzdolabında bekletebilirsiniz.
3. Tavukları ızgara ya da fırında pişirin.
4. Sıcak servis yapın.
3- Çin Mutfağından Kung Pao Tavuk Tarifi:
Malzemeler:
- 500 gr. tavuk göğsü
- 1 su bardağı kaju fıstığı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 diş sarımsak
- 1 adet kırmızı soğan
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 1 yemek kaşığı bal
- 2 yemek kaşığı susam yağı
- Tuz, karabiber
Yapılışı:
1. Tavuk göğsünü küçük parçalara ayırın. Tuz ve karabiberle marine edin.
2. Sıvı yağı tavaya ekleyin ve tavukları kızartın.
3. Kırmızı soğanı, sarımsağı ve kırmızı biberi tavaya ekleyin ve kavurun.
4. Kaju fıstıklarını tavaya ekleyin ve karıştırın.
5. Soya sosu, bal ve susam yağını bir kaba karıştırın ve tavaya ekleyin. Karıştırın ve 2-3 dakika kavurun.
6. Sıcak servis yapın.
Bu yemekler, dünya mutfağına birkaç örnek olup, sizler gibi yemek yapmayı ve yeni tatlar keşfetmeyi sevenler için denemeye değer tariflerdendir. Afiyet olsun!
Yemek tarifleri, her daim sofralarımızın başrol oyuncusu olmuştur. Lezzetli yemekler yapmak, özellikle yemek yapmaktan keyif alanlar için oldukça keyifli bir aktivitedir. Bugün sizinle dünyanın dört bir yanından nefis yemek önerileri paylaşacağım.
1- İtalyan Mutfağından Spagetti Carbonara Tarifi:
Malzemeler:
- 350 gr. spagetti
- 200 gr. dana jambon
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı rendelenmiş Parmesan peyniri
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı süt
- Tuz, karabiber
Yapılışı:
1. Spagettiyi tuzlu suda pişirin.
2. Dana jambonu küçük parçalar halinde doğrayın.
3. Yumurtaları çırpın. İçine süt, Parmesan peyniri, tuz ve karabiber ekleyin.
4. Tereyağını tavada eritin. Sarımsakları ezin ve tava içinde kavurun.
5. Dana jambonu tavaya ekleyin ve 1-2 dakika kavurun.
6. Pişmiş spagetti'yi tavaya ekleyin ve karıştırın.
7. Tavayı ocaktan alın ve yumurtalı karışımı ekleyin. Hızlıca karıştırın, yumurtaların pişmesine dikkat edin.
8. Sıcak servis yapın.
2- Hint Mutfağından Tandoori Tavuk Tarifi:
Malzemeler:
- 1 kg tavuk but
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tandoori baharatı
- 2 diş sarımsak
- Tuz, karabiber
Yapılışı:
1. Yoğurt, limon suyu, zeytinyağı, tandoori baharatı, sarımsak, tuz ve karabiberi bir kabın içinde karıştırın.
2. Tavuk butları bu karışımın içinde en az 1 saat bekletin. Daha iyi sonuç için bir gece buzdolabında bekletebilirsiniz.
3. Tavukları ızgara ya da fırında pişirin.
4. Sıcak servis yapın.
3- Çin Mutfağından Kung Pao Tavuk Tarifi:
Malzemeler:
- 500 gr. tavuk göğsü
- 1 su bardağı kaju fıstığı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 diş sarımsak
- 1 adet kırmızı soğan
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 1 yemek kaşığı bal
- 2 yemek kaşığı susam yağı
- Tuz, karabiber
Yapılışı:
1. Tavuk göğsünü küçük parçalara ayırın. Tuz ve karabiberle marine edin.
2. Sıvı yağı tavaya ekleyin ve tavukları kızartın.
3. Kırmızı soğanı, sarımsağı ve kırmızı biberi tavaya ekleyin ve kavurun.
4. Kaju fıstıklarını tavaya ekleyin ve karıştırın.
5. Soya sosu, bal ve susam yağını bir kaba karıştırın ve tavaya ekleyin. Karıştırın ve 2-3 dakika kavurun.
6. Sıcak servis yapın.
Bu yemekler, dünya mutfağına birkaç örnek olup, sizler gibi yemek yapmayı ve yeni tatlar keşfetmeyi sevenler için denemeye değer tariflerdendir. Afiyet olsun!
*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle