• 0216 488 01 91
  • destek@sonsuzbilgi.com.tr

Restoran Web Siteniz Olsun!

Üstelik QR Kod Menü Sistemi de Hediyemiz.

Sınırsız Menü, Sınırsız Yemek, SSL Sertifikası, Full Mobil Uyumlu, Full SEO Uyumlu
ve Daha bir çok özellik. Bugün kullanmaya başlayın.


Evde Baharat Yapımı

Adı : Evde Baharat Yapımı

Baharat, yemeklere lezzet katmak için kullanılan farklı aromaları ifade eder. Birbirinden farklı baharatların çeşitleri vardır ve bilindiği gibi baharat kullanımı yemeklerin lezzeti için çok önemlidir. Peki, evde baharat yapımı nasıl yapılır? Ev yapımı baharatlar ile yemeklerinizi farklı bir tat verebilirsiniz.
Kendinize özel baharatları yapmak hem daha lezzetli hem de daha sağlıklı olabilir. Endüstriyel baharatlarda yer alan koruyucu ve tatlandırıcıların kimyasalları yüzünden bazen zararlı bir hal alabilirler.
Aşağıda, evde yapabileceğiniz en popüler baharatlardan bazılarının tariflerini bulacaksınız.
1. Baharatlı Kırmızı biber
Baharatlı kırmızı biber, yemeklere tatlı ve acı bir tad kazandırmak için sıkça kullanılır. Ayrıca, bu baharat vücuttaki iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olan kapsaisin bileşenini içermektedir.
Malzemeler:
-5-6 adet kırmızı biber
-2 yemek kaşığı deniz tuzu
-1 yemek kaşığı öğütülmüş acı biber
-1 yemek kaşığı kekik
-1 yemek kaşığı sarımsak tozu
Hazırlanışı:
Kırmızı biberleri temizleyin ve kurutun. Kuruduktan sonra biberleri küçük parçalara kesin. Tüm malzemeleri bir karıştırma kabına ekleyerek iyice karıştırın. Hava geçirmez bir kabın içinde saklayın.
2. Baharatlı Curry
Curry baharatı, et yemekleri, sebzeli yemekler ve pilav gibi çeşitli yemeklerde bol bol kullanılır. Curry baharatının tatlı, acı, tuzlu ve baharatlı bir tadı vardır.
Malzemeler:
-3 yemek kaşığı toz kişniş
-3 yemek kaşığı toz köri
-2 yemek kaşığı toz zencefil
-2 yemek kaşığı toz zerdeçal
-1 yemek kaşığı toz sarımsak
-1 yemek kaşığı soğan tozu
-1/2 yemek kaşığı kırmızı toz biber
Hazırlanışı:
Tüm malzemeleri bir karıştırma kabına koyun ve iyice karıştırın. Hava geçirmeyen bir kapta saklayın.
3. Baharatlı Tuzlu Karabiber
Karabiber, yemeklerde en çok kullanılan baharatlardan biridir. Ancak ev yapımı karabiber daha taze ve dolu bir tada sahip olabilir.
Malzemeler:
-1 yemek kaşığı deniz tuzu
-2 yemek kaşığı siyah biber
-1 yemek kaşığı kişniş
-1/2 yemek kaşığı sarımsak tozu
-1/2 yemek kaşığı kırmızı biber
Hazırlanışı:
Malzemeleri bir karıştırma kabına koyun ve iyice karıştırın. Hava geçirmez bir kapta saklayın.
Sonuç olarak evde baharat yapımı, yemeklerinizi daha lezzetli hale getirebilir ve sağlığınıza fayda sağlayabilir. Kendi baharat karışımlarınızı yaparken farklı baharatların tadlarını keşfedebilirsiniz. Kendinize özel baharat karışımlarınızı hazırlayarak, yemeklerinizi daha da lezzetli hale getirebilirsiniz.

Evde Baharat Yapımı

Adı : Evde Baharat Yapımı

Baharat, yemeklere lezzet katmak için kullanılan farklı aromaları ifade eder. Birbirinden farklı baharatların çeşitleri vardır ve bilindiği gibi baharat kullanımı yemeklerin lezzeti için çok önemlidir. Peki, evde baharat yapımı nasıl yapılır? Ev yapımı baharatlar ile yemeklerinizi farklı bir tat verebilirsiniz.
Kendinize özel baharatları yapmak hem daha lezzetli hem de daha sağlıklı olabilir. Endüstriyel baharatlarda yer alan koruyucu ve tatlandırıcıların kimyasalları yüzünden bazen zararlı bir hal alabilirler.
Aşağıda, evde yapabileceğiniz en popüler baharatlardan bazılarının tariflerini bulacaksınız.
1. Baharatlı Kırmızı biber
Baharatlı kırmızı biber, yemeklere tatlı ve acı bir tad kazandırmak için sıkça kullanılır. Ayrıca, bu baharat vücuttaki iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olan kapsaisin bileşenini içermektedir.
Malzemeler:
-5-6 adet kırmızı biber
-2 yemek kaşığı deniz tuzu
-1 yemek kaşığı öğütülmüş acı biber
-1 yemek kaşığı kekik
-1 yemek kaşığı sarımsak tozu
Hazırlanışı:
Kırmızı biberleri temizleyin ve kurutun. Kuruduktan sonra biberleri küçük parçalara kesin. Tüm malzemeleri bir karıştırma kabına ekleyerek iyice karıştırın. Hava geçirmez bir kabın içinde saklayın.
2. Baharatlı Curry
Curry baharatı, et yemekleri, sebzeli yemekler ve pilav gibi çeşitli yemeklerde bol bol kullanılır. Curry baharatının tatlı, acı, tuzlu ve baharatlı bir tadı vardır.
Malzemeler:
-3 yemek kaşığı toz kişniş
-3 yemek kaşığı toz köri
-2 yemek kaşığı toz zencefil
-2 yemek kaşığı toz zerdeçal
-1 yemek kaşığı toz sarımsak
-1 yemek kaşığı soğan tozu
-1/2 yemek kaşığı kırmızı toz biber
Hazırlanışı:
Tüm malzemeleri bir karıştırma kabına koyun ve iyice karıştırın. Hava geçirmeyen bir kapta saklayın.
3. Baharatlı Tuzlu Karabiber
Karabiber, yemeklerde en çok kullanılan baharatlardan biridir. Ancak ev yapımı karabiber daha taze ve dolu bir tada sahip olabilir.
Malzemeler:
-1 yemek kaşığı deniz tuzu
-2 yemek kaşığı siyah biber
-1 yemek kaşığı kişniş
-1/2 yemek kaşığı sarımsak tozu
-1/2 yemek kaşığı kırmızı biber
Hazırlanışı:
Malzemeleri bir karıştırma kabına koyun ve iyice karıştırın. Hava geçirmez bir kapta saklayın.
Sonuç olarak evde baharat yapımı, yemeklerinizi daha lezzetli hale getirebilir ve sağlığınıza fayda sağlayabilir. Kendi baharat karışımlarınızı yaparken farklı baharatların tadlarını keşfedebilirsiniz. Kendinize özel baharat karışımlarınızı hazırlayarak, yemeklerinizi daha da lezzetli hale getirebilirsiniz.


Pazaryeri Web Sitesi

Bir çok işletmeyi çatınız altında toplayın, pazarın belirleyeni olun!

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


baharat ev yapımı lezzet sağlıklı tarif kırmızı biber curry karabiber tuzlu acı tat kimyasal endüstriyel koruyucu tadlandırıcı keşfetmek karışım