SSL Sertifikası + Sınırsız İçerik + Full SEO Uyumlu + Full Mobil Uyumlu.
Üstelik İsterseniz Yapay Zeka Hukuk Asistanı Seçeneğiyle
Yılbaşı gecesi yaklaşırken, kendinizi harika bir yemek hazırlamak isterseniz, sağlıklı ve lezzetli seçenekler sunan birkaç tarifle size yardımcı olmaya hazırız. Bu tariflerin hepsi, işin içine giren yağ ve şeker miktarını minimize ederek, sağlıklı olmayı hedefliyorlar.
1. Dana Eti ve Sebzeli Fırın
Malzemeler:
- 450 gr. dana eti
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 1 adet kabak
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- tuz ve karabiber
Yapılışı:
1. Fırını 200 dereceye ısıtın.
2. Yeşil, kırmızı biberi, kabak, soğan ve sarımsağı küçük küpler halinde kesin.
3. Dana etini tuz, karabiber ve sızma zeytinyağı ile ovun.
4. Sebzeleri pişirme kabına yerleştirin, üzerlerine hazırladığınız eti koyun.
5. Kapaklı şekilde fırına verin ve 40-45 dakika pişirin.
2. Kremalı Mantar Çorbası
Malzemeler:
- 500 gr. mantar
- 1 soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 500 ml. sebze veya tavuk suyu
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- tuz, karabiber
Yapılışı:
1. Mantarları küçük parçalar halinde kesin.
2. Soğanı ve sarımsağı doğrayın.
3. Bir tencereye tereyağı koyun ve soğanları soteleyin. Ardından, sarımsakları da ekleyin ve birkaç dakika pişirin.
4. Mantarları ekleyin ve 10 dakika pişirin.
5. Sebze veya tavuk suyunu, tuzu ve karabiberi halinde mantarlar dağılana kadar karıştırın ve kaynatın.
6. Mısır nişastasını süt ile karıştırın ve karışımı çorbaya ekleyin. Kremalı bir kıvam elde edene kadar pişirin.
3. Kızarmış Tavuklu Salata
Malzemeler:
- 200 gr. tavuk göğsü
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet domates
- 1 adet salatalık
- 1 adet soğan
- 1 avuç kıvrımlı yeşil yapraklı salata
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı balzamik sirke
- tuz, karabiber
Yapılışı:
1. Tavuk göğüsünü küçük parçalar halinde kesin ve ızgarada veya tavada kızartın.
2. Kırmızı biberi, domatesi, salatalığı ve soğanı doğrayın.
3. Bir kapta salatayı, sebzeleri ve tavuk parçalarını karıştırın. İşte, salatanız hazır!
4. Zeytinyağı, balzamik sirke, tuz ve karabiberi karıştırın.
5. Salatanıza sosu ekleyin ve servis edin.
4. Fırında Peynirli Makarna
Malzemeler:
- 400 gr. makarna
- 200 gr. dilimlenmiş mantar
- 2 diş sarımsak
- 200 gr. mozzarella
- 1 kase doğranmış maydanoz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- tuz, karabiber
Yapılışı:
1. Fırını 180 dereceye ısıtın.
2. Makarnayı haşlayın ve süzün.
3. Mantarları ve sarımsağı zeytinyağı ile bir tavada yaklaşık 5 dakika pişirin.
4. Tuz ve karabiber ekleyin.
5. Makarnayı ve mantarları birleştirin ve fırın kabına koyun.
6. Üzerine mozzarella peynirini dilimleyin.
7. Fırına verin ve peynir eriyene kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
8. Maydanoz ile servis edin.
Bu seçenekler, yılbaşınızda sizin ve sevdiklerinizin keyifle tüketebileceği lezzetler olacak. Sağlıklı ve doyurucu olmaları, aynı zamanda mutluluk sağlayacak! Tüm okuyuculara sağlıklı, neşeli ve lezzetli yılbaşı geceleri dileriz!
Yılbaşı gecesi yaklaşırken, kendinizi harika bir yemek hazırlamak isterseniz, sağlıklı ve lezzetli seçenekler sunan birkaç tarifle size yardımcı olmaya hazırız. Bu tariflerin hepsi, işin içine giren yağ ve şeker miktarını minimize ederek, sağlıklı olmayı hedefliyorlar.
1. Dana Eti ve Sebzeli Fırın
Malzemeler:
- 450 gr. dana eti
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 1 adet kabak
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- tuz ve karabiber
Yapılışı:
1. Fırını 200 dereceye ısıtın.
2. Yeşil, kırmızı biberi, kabak, soğan ve sarımsağı küçük küpler halinde kesin.
3. Dana etini tuz, karabiber ve sızma zeytinyağı ile ovun.
4. Sebzeleri pişirme kabına yerleştirin, üzerlerine hazırladığınız eti koyun.
5. Kapaklı şekilde fırına verin ve 40-45 dakika pişirin.
2. Kremalı Mantar Çorbası
Malzemeler:
- 500 gr. mantar
- 1 soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 500 ml. sebze veya tavuk suyu
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- tuz, karabiber
Yapılışı:
1. Mantarları küçük parçalar halinde kesin.
2. Soğanı ve sarımsağı doğrayın.
3. Bir tencereye tereyağı koyun ve soğanları soteleyin. Ardından, sarımsakları da ekleyin ve birkaç dakika pişirin.
4. Mantarları ekleyin ve 10 dakika pişirin.
5. Sebze veya tavuk suyunu, tuzu ve karabiberi halinde mantarlar dağılana kadar karıştırın ve kaynatın.
6. Mısır nişastasını süt ile karıştırın ve karışımı çorbaya ekleyin. Kremalı bir kıvam elde edene kadar pişirin.
3. Kızarmış Tavuklu Salata
Malzemeler:
- 200 gr. tavuk göğsü
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet domates
- 1 adet salatalık
- 1 adet soğan
- 1 avuç kıvrımlı yeşil yapraklı salata
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı balzamik sirke
- tuz, karabiber
Yapılışı:
1. Tavuk göğüsünü küçük parçalar halinde kesin ve ızgarada veya tavada kızartın.
2. Kırmızı biberi, domatesi, salatalığı ve soğanı doğrayın.
3. Bir kapta salatayı, sebzeleri ve tavuk parçalarını karıştırın. İşte, salatanız hazır!
4. Zeytinyağı, balzamik sirke, tuz ve karabiberi karıştırın.
5. Salatanıza sosu ekleyin ve servis edin.
4. Fırında Peynirli Makarna
Malzemeler:
- 400 gr. makarna
- 200 gr. dilimlenmiş mantar
- 2 diş sarımsak
- 200 gr. mozzarella
- 1 kase doğranmış maydanoz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- tuz, karabiber
Yapılışı:
1. Fırını 180 dereceye ısıtın.
2. Makarnayı haşlayın ve süzün.
3. Mantarları ve sarımsağı zeytinyağı ile bir tavada yaklaşık 5 dakika pişirin.
4. Tuz ve karabiber ekleyin.
5. Makarnayı ve mantarları birleştirin ve fırın kabına koyun.
6. Üzerine mozzarella peynirini dilimleyin.
7. Fırına verin ve peynir eriyene kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
8. Maydanoz ile servis edin.
Bu seçenekler, yılbaşınızda sizin ve sevdiklerinizin keyifle tüketebileceği lezzetler olacak. Sağlıklı ve doyurucu olmaları, aynı zamanda mutluluk sağlayacak! Tüm okuyuculara sağlıklı, neşeli ve lezzetli yılbaşı geceleri dileriz!
*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle