• 0216 488 01 91
  • destek@sonsuzbilgi.com.tr

E-Ticaret Premium

Basit, Hızlı, Etkili ve Mükemmel bir E-Ticaret Siteniz Olsun

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


Doğal ve Organik Beslenmenin Mutfakta Uygulamaları

Adı : Doğal ve Organik Beslenmenin Mutfakta Uygulamaları

Doğal ve organik beslenme son yıllarda giderek popülerleşiyor. Bu beslenme şeklini uygulayarak vücudumuzun doğal hallerine yakın beslenmesini sağlamış oluyoruz. Doğal ve organik beslenmek için ise besinleri tüm işlemleri yapılmasına karşı kendi yemeklerimizi hazırlamalıyız. Bu da mutfakta bizlere daha fazla görev düşmektedir.
Doğal ve organik beslenmek için öncelikle taze sebze ve meyveleri tercih etmeliyiz. Mümkünse kendi bahçemizde yetiştireceğimiz sebzeler ve meyvelerle ürünlerimizin organik olması sağlanmış olur. Bunun dışında organik marketlerden ya da belirli markaların organik ürünlerini tercih edebilirsiniz.
Besinlerin işlenmemiş halleri tercih edilmeli. Örneğin tam buğday, esmer pirinç, kepekli makarna, tam tahıllı ekmek, organik yumurta, doğal bal, taze et vb. gibi yiyecekler tüketilmelidir. Bunlar vücudumuzun sağlığına daha yararlıdırlar.
Ayrıca doğal ve organik besinlerde katkı maddesi bulunmazlar. Un, şeker, tuz, süt vb. gibi sağlıksız ürünler yerine tarçın, bal, kekik, limon suyu gibi doğal malzemeler kullanılmalıdır.
Doğal ve organik beslenmenin önemi genel olarak bilinse de mutfakta uygulanması herkesin yapabileceği bir iş değildir. Mutfakta yemekler hazırlarken doğal beslenmeye yönelik bazı örnekler vermek istiyorum:
Sabah kahvaltılarında organik yumurta ve tam tahıllı ekmek, taze sıkılmış portakal suyu, ceviz ve badem tüketimi olabilir.
Öğle yemekleri için esmer pirinç ya da bulgur pilavı yapılabilir. Bu pilavlara taze baharatlar ve sebzeler eklenebilir.
Akşam yemeklerinde ızgara veya fırın tavuk, balık ya da et yenebilir. Taze sebzelerin yanında biraz esmer pirinç veya bulgur pilavı tüketilebilir.
Ara öğünlerde doğal meyveler ya da smoothie tüketimi önemlidir. Meyvelerin taze sıkılmış suyu da yapılabilir.
Sonuç olarak, doğal ve organik beslenme vücudumuzun sağlığı için büyük önem taşıyor. Mutfakta uygulanması bazı zamanlar daha fazla zaman alsa da vücudumuzun sağlığı için yapılacak en doğru beslenme şeklidir. Bu konuda organik marketleri tercih ederek doğal ürünlere ulaşabilirsiniz. Tam buğday, esmer pirinç, kepekli makarna, taze sebzeler, ve organik meyveler tüketerek sağlıklı bir yaşam sürdürebilirsiniz.

Doğal ve Organik Beslenmenin Mutfakta Uygulamaları

Adı : Doğal ve Organik Beslenmenin Mutfakta Uygulamaları

Doğal ve organik beslenme son yıllarda giderek popülerleşiyor. Bu beslenme şeklini uygulayarak vücudumuzun doğal hallerine yakın beslenmesini sağlamış oluyoruz. Doğal ve organik beslenmek için ise besinleri tüm işlemleri yapılmasına karşı kendi yemeklerimizi hazırlamalıyız. Bu da mutfakta bizlere daha fazla görev düşmektedir.
Doğal ve organik beslenmek için öncelikle taze sebze ve meyveleri tercih etmeliyiz. Mümkünse kendi bahçemizde yetiştireceğimiz sebzeler ve meyvelerle ürünlerimizin organik olması sağlanmış olur. Bunun dışında organik marketlerden ya da belirli markaların organik ürünlerini tercih edebilirsiniz.
Besinlerin işlenmemiş halleri tercih edilmeli. Örneğin tam buğday, esmer pirinç, kepekli makarna, tam tahıllı ekmek, organik yumurta, doğal bal, taze et vb. gibi yiyecekler tüketilmelidir. Bunlar vücudumuzun sağlığına daha yararlıdırlar.
Ayrıca doğal ve organik besinlerde katkı maddesi bulunmazlar. Un, şeker, tuz, süt vb. gibi sağlıksız ürünler yerine tarçın, bal, kekik, limon suyu gibi doğal malzemeler kullanılmalıdır.
Doğal ve organik beslenmenin önemi genel olarak bilinse de mutfakta uygulanması herkesin yapabileceği bir iş değildir. Mutfakta yemekler hazırlarken doğal beslenmeye yönelik bazı örnekler vermek istiyorum:
Sabah kahvaltılarında organik yumurta ve tam tahıllı ekmek, taze sıkılmış portakal suyu, ceviz ve badem tüketimi olabilir.
Öğle yemekleri için esmer pirinç ya da bulgur pilavı yapılabilir. Bu pilavlara taze baharatlar ve sebzeler eklenebilir.
Akşam yemeklerinde ızgara veya fırın tavuk, balık ya da et yenebilir. Taze sebzelerin yanında biraz esmer pirinç veya bulgur pilavı tüketilebilir.
Ara öğünlerde doğal meyveler ya da smoothie tüketimi önemlidir. Meyvelerin taze sıkılmış suyu da yapılabilir.
Sonuç olarak, doğal ve organik beslenme vücudumuzun sağlığı için büyük önem taşıyor. Mutfakta uygulanması bazı zamanlar daha fazla zaman alsa da vücudumuzun sağlığı için yapılacak en doğru beslenme şeklidir. Bu konuda organik marketleri tercih ederek doğal ürünlere ulaşabilirsiniz. Tam buğday, esmer pirinç, kepekli makarna, taze sebzeler, ve organik meyveler tüketerek sağlıklı bir yaşam sürdürebilirsiniz.


Pazaryeri Web Sitesi

Bir çok işletmeyi çatınız altında toplayın, pazarın belirleyeni olun!

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


doğal beslenme organik beslenme taze sebzeler tam buğday esmer pirinç organik marketler katkı maddesi doğal malzemeler