*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle
Baharatlar ve baharatlı yeşillikler, salata tariflerinde kullanılan temel malzemeler arasında yer almaktadır. Türk mutfağından dünya mutfaklarına kadar pek çok gastronomide baharatların salatalara kattığı tat ve aroma oldukça önemlidir. Baharatların sağlıklı beslenmenin de temel unsuru olduğu düşünülmektedir. Hem baharatlar hem de yeşilliklerin sağlık açısından birçok faydası bulunmaktadır. Bu yüzden baharatlar ve baharatlı yeşilliklerle hazırlanmış olan şahane salata tariflerini sizlerle paylaşacağım.
1. Bezelye Salatası: İşlem gördüğü zaman vitaminlerini tamamen kaybetmeyen bezelyeler, protein, lif ve mineraller açısından oldukça zengindir. Bezelye salatası için malzemeler; 2 su bardağı haşlanmış bezelye, 5 adet rendelenmiş havuç, 1 adet rendelenmiş pancar, 1 tutam maydanoz, 1 tatlı kaşığı kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı toz zencefil, 1 yemek kaşığı limon suyu, 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuz.
2. Roka Salatası: Roka, vitamin ve antioksidan açısından zengin bir yeşilliktir. Roka salatası için malzemeler; 2 su bardağı roka, 1 adet orta boy domates, 1 adet yeşil biber, 1 adet kırmızı soğan, 1 tutam dereotu, 1 yemek kaşığı nar ekşisi, 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuz.
3. Çoban Salatası: Türk mutfağının vazgeçilmez salatalarından biri olan çoban salatası, maydanoz, domates, salatalık gibi sebzelerin yanı sıra baharatlarla da zenginleştirilmektedir. Çoban salatası için malzemeler; 2 adet orta boy domates, 1 adet salatalık, 1 adet yeşil biber, 1 adet kırmızı soğan, 1 tutam maydanoz, 1 tatlı kaşığı kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı pul biber, 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuz.
4. Mevsim Salatası: Yaz aylarında hazırlanabilecek mevsim salatası, taze sebzeler ve baharatlarla hazırlanır. Malzemeler; 2 adet domates, 1 adet salatalık, 1 adet yeşil biber, 1 adet kırmızı soğan, 1 adet mısır, 1 tutam maydanoz, 1 tutam dereotu, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı toz biber, 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuz.
5. Antep Ezmesi Salatası: Antep ezmesi, Türk mutfağının vazgeçilmez bir baharatıdır. Salatanın içerisine eklenerek farklı bir lezzet elde edilir. Antep ezmesi salatası için malzemeler; 2 su bardağı ince kıyılmış marul, 1 adet rendelenmiş havuç, 1 adet rendelenmiş pancar, 1 adet yeşil biber, 1 adet kırmızı soğan, 1 tutam maydanoz, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı kekik, 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı antep ezmesi.
Baharatların sağlık açısından önemi göz ardı edilemeyecek kadar yüksektir. Bunun yanı sıra, değişik baharatları kullanarak herkesin damak zevkine uygun salatalar hazırlamak mümkündür. Baharatlar, salataların lezzetinde büyük bir etkiye sahiptir. O yüzden baharatlı yeşilliklerle hazırlanmış şahane salata tarifleri, herkesin mutlaka denemesi gereken tarifler arasında yer almaktadır.
Baharatlar ve baharatlı yeşillikler, salata tariflerinde kullanılan temel malzemeler arasında yer almaktadır. Türk mutfağından dünya mutfaklarına kadar pek çok gastronomide baharatların salatalara kattığı tat ve aroma oldukça önemlidir. Baharatların sağlıklı beslenmenin de temel unsuru olduğu düşünülmektedir. Hem baharatlar hem de yeşilliklerin sağlık açısından birçok faydası bulunmaktadır. Bu yüzden baharatlar ve baharatlı yeşilliklerle hazırlanmış olan şahane salata tariflerini sizlerle paylaşacağım.
1. Bezelye Salatası: İşlem gördüğü zaman vitaminlerini tamamen kaybetmeyen bezelyeler, protein, lif ve mineraller açısından oldukça zengindir. Bezelye salatası için malzemeler; 2 su bardağı haşlanmış bezelye, 5 adet rendelenmiş havuç, 1 adet rendelenmiş pancar, 1 tutam maydanoz, 1 tatlı kaşığı kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı toz zencefil, 1 yemek kaşığı limon suyu, 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuz.
2. Roka Salatası: Roka, vitamin ve antioksidan açısından zengin bir yeşilliktir. Roka salatası için malzemeler; 2 su bardağı roka, 1 adet orta boy domates, 1 adet yeşil biber, 1 adet kırmızı soğan, 1 tutam dereotu, 1 yemek kaşığı nar ekşisi, 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuz.
3. Çoban Salatası: Türk mutfağının vazgeçilmez salatalarından biri olan çoban salatası, maydanoz, domates, salatalık gibi sebzelerin yanı sıra baharatlarla da zenginleştirilmektedir. Çoban salatası için malzemeler; 2 adet orta boy domates, 1 adet salatalık, 1 adet yeşil biber, 1 adet kırmızı soğan, 1 tutam maydanoz, 1 tatlı kaşığı kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı pul biber, 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuz.
4. Mevsim Salatası: Yaz aylarında hazırlanabilecek mevsim salatası, taze sebzeler ve baharatlarla hazırlanır. Malzemeler; 2 adet domates, 1 adet salatalık, 1 adet yeşil biber, 1 adet kırmızı soğan, 1 adet mısır, 1 tutam maydanoz, 1 tutam dereotu, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı toz biber, 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuz.
5. Antep Ezmesi Salatası: Antep ezmesi, Türk mutfağının vazgeçilmez bir baharatıdır. Salatanın içerisine eklenerek farklı bir lezzet elde edilir. Antep ezmesi salatası için malzemeler; 2 su bardağı ince kıyılmış marul, 1 adet rendelenmiş havuç, 1 adet rendelenmiş pancar, 1 adet yeşil biber, 1 adet kırmızı soğan, 1 tutam maydanoz, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı kekik, 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı antep ezmesi.
Baharatların sağlık açısından önemi göz ardı edilemeyecek kadar yüksektir. Bunun yanı sıra, değişik baharatları kullanarak herkesin damak zevkine uygun salatalar hazırlamak mümkündür. Baharatlar, salataların lezzetinde büyük bir etkiye sahiptir. O yüzden baharatlı yeşilliklerle hazırlanmış şahane salata tarifleri, herkesin mutlaka denemesi gereken tarifler arasında yer almaktadır.
*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle