*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle
Egzotik içecekler, farklı kültürlerin mutfaklarından çıkan ve dünya genelinde popüler hale gelmiş içeceklerdir. Bu içeceklerin aroması, tatları ve sunum şekilleri diğer içeceklerden farklı ve özgündür. Bu yazıda, Mango Lassi ve Hindistan Cevizli Çay gibi popüler iki egzotik içecek tarifine yer verilecek.
Mango Lassi, Hindistan mutfağından gelen bir meyve içeceğidir. Mango, yoğurt, şeker ve baharatların (tarçın, kakule, karanfil) karışımıyla yapılır. Ana malzeme olan Mangoyu, meyve suyunun aksine taze veya donmuş olarak kullanabilirsiniz. Tarif için malzemeleri şu şekilde sıralayabiliriz:
Malzemeler:
- 2 tane olgun mango (soyulmuş, çekirdeksiz ve doğranmış)
-1 su bardağı taze veya donmuş yoğurt
- 2 yemek kaşığı beyaz şeker
- ½ çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı kakule
- 1 karanfil
Hazırlanışı:
1. Mangoları soyun, çekirdeklerini çıkarın ve doğrayın.
2. Yoğurt, şeker, tarçın, kakule, ve karanfili karıştırın.
3. Karışıma mango ekleyin ve karıştırın.
4. Tüm malzemeleri blenderda pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
5. Servis yapmak için bardaklara dökün. Üzerini taze mango dilimleri veya baharatlarla süsleyebilirsiniz.
Hindistan Cevizli Çay, birçok ilginç baharat, siyah çay ve Hindistan cevizi sütü ile yapılır. Bu içecek, Hindistan'da sokak satıcıları tarafından da sunulmaktadır. Tarif için gerekli malzemeleri şu şekilde sıralayabiliriz:
Malzemeler:
- 1 bardak normal siyah çay
- 1 bardak Hindistan cevizi sütü
- 1 çubuk tarçın
- 2-3 kakule
- 1 diş karanfil
- 1 tatlı kaşığı taze zencefil rendesi
- 1 tatlı kaşığı bal
Hazırlanışı:
1. Çayı hazırlayın ve bekletin.
2. Bir tencereye Hindistan cevizi sütü, tarçın, kakule, karanfil ve zencefil ekleyin. Orta ateşte karıştırarak ısıtın ve kaynamaya başlamadan önce sıcaklığı düşürün.
3. Tencereyi ocaktan alın ve süzgeçten geçirin.
4. Servis yapmadan önce çayı bardaklara dökün ve sıcak Hindistan cevizi sütü karışımını ekleyin.
5. İsteğe göre bal ile tatlandırın.
Mango Lassi ve Hindistan Cevizli Çay gibi egzotik içecekler, sıcak yaz günlerinde veya evde keyifli zamanlar geçirirken içmek için harikadır. Bu içeceklerin malzemeleri kolayca bulunabilir ve hazırlanmaları da oldukça basittir. İster kendi tarifinizi oluşturun, isterseniz de internetten farklı tarifler keşfedin. Bu yazıdaki tarifleri deneyerek dünya mutfaklarına küçük bir gezinti yapabilirsiniz.
Egzotik içecekler, farklı kültürlerin mutfaklarından çıkan ve dünya genelinde popüler hale gelmiş içeceklerdir. Bu içeceklerin aroması, tatları ve sunum şekilleri diğer içeceklerden farklı ve özgündür. Bu yazıda, Mango Lassi ve Hindistan Cevizli Çay gibi popüler iki egzotik içecek tarifine yer verilecek.
Mango Lassi, Hindistan mutfağından gelen bir meyve içeceğidir. Mango, yoğurt, şeker ve baharatların (tarçın, kakule, karanfil) karışımıyla yapılır. Ana malzeme olan Mangoyu, meyve suyunun aksine taze veya donmuş olarak kullanabilirsiniz. Tarif için malzemeleri şu şekilde sıralayabiliriz:
Malzemeler:
- 2 tane olgun mango (soyulmuş, çekirdeksiz ve doğranmış)
-1 su bardağı taze veya donmuş yoğurt
- 2 yemek kaşığı beyaz şeker
- ½ çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı kakule
- 1 karanfil
Hazırlanışı:
1. Mangoları soyun, çekirdeklerini çıkarın ve doğrayın.
2. Yoğurt, şeker, tarçın, kakule, ve karanfili karıştırın.
3. Karışıma mango ekleyin ve karıştırın.
4. Tüm malzemeleri blenderda pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
5. Servis yapmak için bardaklara dökün. Üzerini taze mango dilimleri veya baharatlarla süsleyebilirsiniz.
Hindistan Cevizli Çay, birçok ilginç baharat, siyah çay ve Hindistan cevizi sütü ile yapılır. Bu içecek, Hindistan'da sokak satıcıları tarafından da sunulmaktadır. Tarif için gerekli malzemeleri şu şekilde sıralayabiliriz:
Malzemeler:
- 1 bardak normal siyah çay
- 1 bardak Hindistan cevizi sütü
- 1 çubuk tarçın
- 2-3 kakule
- 1 diş karanfil
- 1 tatlı kaşığı taze zencefil rendesi
- 1 tatlı kaşığı bal
Hazırlanışı:
1. Çayı hazırlayın ve bekletin.
2. Bir tencereye Hindistan cevizi sütü, tarçın, kakule, karanfil ve zencefil ekleyin. Orta ateşte karıştırarak ısıtın ve kaynamaya başlamadan önce sıcaklığı düşürün.
3. Tencereyi ocaktan alın ve süzgeçten geçirin.
4. Servis yapmadan önce çayı bardaklara dökün ve sıcak Hindistan cevizi sütü karışımını ekleyin.
5. İsteğe göre bal ile tatlandırın.
Mango Lassi ve Hindistan Cevizli Çay gibi egzotik içecekler, sıcak yaz günlerinde veya evde keyifli zamanlar geçirirken içmek için harikadır. Bu içeceklerin malzemeleri kolayca bulunabilir ve hazırlanmaları da oldukça basittir. İster kendi tarifinizi oluşturun, isterseniz de internetten farklı tarifler keşfedin. Bu yazıdaki tarifleri deneyerek dünya mutfaklarına küçük bir gezinti yapabilirsiniz.
*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle