• 0216 488 01 91
  • destek@sonsuzbilgi.com.tr

E-Ticaret Premium

Basit, Hızlı, Etkili ve Mükemmel bir E-Ticaret Siteniz Olsun

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


Evde Kendin Yap Yoğurt Yapımı

Adı : Evde Kendin Yap Yoğurt Yapımı

Yoğurt, ülkemizde oldukça yaygın bir şekilde tüketilen bir gıda maddesi olarak bilinmektedir. Hem sağlık açısından önemli bir besin kaynağıdır hem de lezzetiyle sofralarımızın baş tacıdır. Evde kendin yap yoğurt yapımı ise son zamanlarda oldukça popüler bir konu haline gelmiştir. Bunun sebebi ise, markette satılan yoğurtların içindeki katkı maddelerinin sağlığımıza zararlı olabileceği düşüncesiyle ev yapımı yoğurdun daha sağlıklı olduğu düşüncesidir.
Yoğurt yapımında en önemli malzemeler süt ve yoğurt mayasıdır. Yoğurt mayası hazır yoğurt kullanılarak yapılabilir ya da mayalık yoğurt ile de yapılabilir. Mayalık yoğurt, marketlerde satılan hazır yoğurtlara göre daha doğal ve besleyicidir.
Öncelikle sütü uygun bir tencereye alarak üzerini kapatmadan bir süre kaynatırız. Daha sonra soğumaya bırakarak ılımış sütü yoğurt kabi veya cam bir kaba doldururuz. Yoğurt mayamızı da aynı şekilde ekleyerek karıştırırız. Ardından kapağını kapatmadan hazırladığımız yoğurt kaba sıcak suyu doldurup kapağı kapatarak koyu kıvamlı bir yoğurt elde edene kadar bekleriz. Yaklaşık 6-8 saat kadar mayalanması uygundur. Yoğurt kabı kapağı herhangi bir şekilde açılmamalıdır.
Evde kendin yap yoğurt yaparken dilediğiniz malzemeleri de ekleyebilirsiniz. Örneğin meyve dilimleri, bal, ceviz, fındık, tarçın ya da hindistan cevizi gibi tatlandırıcılar ekleyebilirsiniz. Hem sağlıklı hem de lezzetli bir yoğurt yapmak isteyenler süt yerine keçi sütü de kullanabilirler.
Yoğurt yapıldıktan sonra kullanımı da oldukça önemlidir. Yoğurtlarımızı tüketmeden önce buzdolabında en az 2-3 saat bekletmeliyiz. Ayrıca yoğurtlarımızı tüketirken kullanacağımız kaşık, hijyene özen göstermemiz gereken bir diğer noktadır.
Sonuç olarak, evde kendin yap yoğurt yapımı oldukça kolay ve pratik bir süreçtir. Ayrıca, sağlıklı ve besleyici bir yoğurt elde etmek isteyenlerin tercih ettiği bir yöntemdir. Yoğurt yaparken kullanacağımız malzemelere dikkat etmek ve hijyen kurallarına uymak sağlıklı bir yoğurt yapmanın temel ipuçlarıdır.

Evde Kendin Yap Yoğurt Yapımı

Adı : Evde Kendin Yap Yoğurt Yapımı

Yoğurt, ülkemizde oldukça yaygın bir şekilde tüketilen bir gıda maddesi olarak bilinmektedir. Hem sağlık açısından önemli bir besin kaynağıdır hem de lezzetiyle sofralarımızın baş tacıdır. Evde kendin yap yoğurt yapımı ise son zamanlarda oldukça popüler bir konu haline gelmiştir. Bunun sebebi ise, markette satılan yoğurtların içindeki katkı maddelerinin sağlığımıza zararlı olabileceği düşüncesiyle ev yapımı yoğurdun daha sağlıklı olduğu düşüncesidir.
Yoğurt yapımında en önemli malzemeler süt ve yoğurt mayasıdır. Yoğurt mayası hazır yoğurt kullanılarak yapılabilir ya da mayalık yoğurt ile de yapılabilir. Mayalık yoğurt, marketlerde satılan hazır yoğurtlara göre daha doğal ve besleyicidir.
Öncelikle sütü uygun bir tencereye alarak üzerini kapatmadan bir süre kaynatırız. Daha sonra soğumaya bırakarak ılımış sütü yoğurt kabi veya cam bir kaba doldururuz. Yoğurt mayamızı da aynı şekilde ekleyerek karıştırırız. Ardından kapağını kapatmadan hazırladığımız yoğurt kaba sıcak suyu doldurup kapağı kapatarak koyu kıvamlı bir yoğurt elde edene kadar bekleriz. Yaklaşık 6-8 saat kadar mayalanması uygundur. Yoğurt kabı kapağı herhangi bir şekilde açılmamalıdır.
Evde kendin yap yoğurt yaparken dilediğiniz malzemeleri de ekleyebilirsiniz. Örneğin meyve dilimleri, bal, ceviz, fındık, tarçın ya da hindistan cevizi gibi tatlandırıcılar ekleyebilirsiniz. Hem sağlıklı hem de lezzetli bir yoğurt yapmak isteyenler süt yerine keçi sütü de kullanabilirler.
Yoğurt yapıldıktan sonra kullanımı da oldukça önemlidir. Yoğurtlarımızı tüketmeden önce buzdolabında en az 2-3 saat bekletmeliyiz. Ayrıca yoğurtlarımızı tüketirken kullanacağımız kaşık, hijyene özen göstermemiz gereken bir diğer noktadır.
Sonuç olarak, evde kendin yap yoğurt yapımı oldukça kolay ve pratik bir süreçtir. Ayrıca, sağlıklı ve besleyici bir yoğurt elde etmek isteyenlerin tercih ettiği bir yöntemdir. Yoğurt yaparken kullanacağımız malzemelere dikkat etmek ve hijyen kurallarına uymak sağlıklı bir yoğurt yapmanın temel ipuçlarıdır.


Ankara Plaket İmalatı

Tüm Plaket ihtiyaçlarınız için Buradayız!

Kristal, Ahşap, Bayrak.. Plaket ihtiyaçlarınıza Mükemmel çözümler üretiyoruz.


Yoğurt sağlıklı besin lezzetli ev yapımı yoğurt yoğurt mayası sıcak su tatlandırıcılar keçi sütü hijyen kuralları