• 0216 488 01 91
  • destek@sonsuzbilgi.com.tr

Danışmanlık Web Sitesi

Onlarca Danışmanlık Web Sitesinden Biri Mutlaka Size Göre!

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle



Adı : Acropora Coral (Acropora glauca) 

Acropora koralları, en yaygın ve bilinen mercan türlerinden biridir. Acropora glauca ise bu türün bir alt türüdür. Oldukça renkli ve gösterişli olan bu korallar, resif ekosisteminde önemli bir rol oynamaktadır.
Acropora glauca, dallı ve uzun yapısıyla diğer Acropora türlerinden ayrılır. Renk skalası oldukça geniştir ve sarı, kahverengi, mavi ve yeşil tonlarına sahip olabilirler. Sıçrayan bir şekilde büyürler ve resifin yüzeyinde geniş alanlar kaplayabilirler.
Bu korallar, resiflerde yaşayan birçok deniz canlısı için besin kaynağıdır. Balıklar, krabalar, ıstakozlar, midyeler ve daha birçok canlının beslenme zincirinde önemli bir yere sahiptirler. Ayrıca, açık denizde yaşayan küçük organizmaları filtreleyerek suyun kalitesini arttırırlar.
Ancak, son yıllarda iklim değişikliği ve insan kaynaklı aktiviteler nedeniyle Acropora koralları ve Acropora glauca türü de dahil olmak üzere birçok korallar türü tehdit altındadır. Deniz suyu sıcaklığı arttıkça, koralların büyümesi yavaşlar ve beyazlama olarak bilinen bir olay yaşanır. Bu beyazlama olayı, koralların ölümüne yol açabilir ve dolayısıyla resif ekosistemi üzerinde ciddi bir etkiye sahiptir.
Bu nedenle, Acropora korallarının ve diğer resif canlılarının korunmasına yönelik çalışmalar artmaktadır. Denizleri ve doğayı korumak için, atık yönetimi, aşırı avlanma, koruma bölgeleri, sürdürülebilir turizm ve sera gazı emisyonlarının azaltılması gibi birçok tedbir alınmalıdır.


Doktor & Medikal Web Sitesi

Onlarca Doktor & Medikal Web sitesinden biri mutlaka size göre!

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


Acropora koralları resif ekosistemi deniz canlıları beyazlama koruma çabaları iklim değişikliği atık yönetimi aşırı avlanma sürdürülebilir turizm