Chestnut-rumped Babbler, Güneydoğu Asya'nın ormanlık bölgelerinde bulunan küçük bir kuş türüdür. Ormanların alt katlarında, bodur bitki örtüsü arasında yaşarlar ve sıklıkla toprakta dolaşırlar.
Bu bölgede bulunan diğer babbler türlerine kıyasla, Chestnut-rumped Babbler oldukça küçük bir türdür ve sırtında, kahverengi bir çizgi ile belirginleşen parlak kızıl-kahverengi bir alt tüyü vardır. Başlarında ve boğazlarında beyaz tüyleri bulunurken, gözlerinin etrafında siyah bir çerçeve vardır.
Bu tatlı ve sevimli kuşların özellikleri arasında, oldukça sosyal bir yapıya sahip olmaları, eşsiz sesleri ve yemeklerini paylaşma davranışları yer alır. Genellikle toplu halde dolaşırlar ve besinleri paylaşırlar, bu nedenle bölgedeki diğer kuş türleriyle de rahat şekilde geçinirler.
Chestnut-rumped Babbler'ın besinleri arasında böcekler, solucanlar, tohumlar ve meyveler bulunur. Genellikle gündüz vakti beslenirler ve iyi bir gözlemci ve kaliteli bir teleskopla izlenmeleri kolaydır.
Maalesef, bu türdeki ormanların hızla yok olması, Chestnut-rumped Babbler'ın neslinin tehlikeye girmesine neden olmaktadır. Bu nedenle, doğal yaşam alanlarının korunması, büyük ve önemli bir konudur. Bu güzel ve zarif kuşların varlığı, ormanların ve doğal habitatların korunmasıyla mümkün olacaktır.