• 0216 488 01 91
  • destek@sonsuzbilgi.com.tr

Dijital Kartvizit Web Sites

Gelişmiş Bir Çok Özelliği İle Dijital Kartvizit Web Sitenizi Bu Gün Kuralım!

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle



Adı : Epirus Water Frog

Epirus su kurbağası, Anura takımından Pelophylax cinsinden bir kurbağa türüdür. Özellikle Epirus bölgesi ile sınırlıdır ve Yunanistan, Arnavutluk ve Kuzeybatı Makedonya topraklarında yaşar.
Epirus su kurbağası, genellikle 6-9 cm uzunluğunda ve yeşilimsi gri veya kahverengi renklidir. Karın altları genellikle beyazdır ve bazıları üzerinde kahverengi lekeler bulunabilir. İyi yüzücülerdir ve çok iyi suda yaşarlar. Ayrıca diğer kurbağa türleri gibi iyi atlamalar yapabilirler.
Bu kurbağa türü, genellikle göllerde, nehirlerde ve diğer su kütleleri yakınlarında bulunur. Epirus su kurbağaları, gece aktif olan ve avcılarının çoğunu böcekler ve solucanlar gibi küçük omurgasızlarla beslenir. Nadiren, küçük memeliler ve diğer küçük omurgalılar da yedikleri arasında yer alır.
Epirus su kurbağaları, özellikle başka türlerle çiftleşirken sezona bağlı olarak üreme çağrıları yaparlar. Kadife dudakları ile suda yaşayan dişi kurbağaların döllenmeye hazır yumurtalarını seçerler. Daha sonra spermlerini yumurtalara aktararak üreme gerçekleşir. Dişi kurbağalar, yaklaşık 1.500 yumurta bırakabilirler.
Maalesef, Epirus su kurbağası, yaşadığı bölgedeki habitat kaybı, kirlilik ve insan nedenli diğer tehditler nedeniyle aşırı tehlike altındadır. Bu nedenle, koruma önlemlerinin alınması gereken bir türdür. Belirli alanlarda korunmakta olan bu kurbağa türü, araştırmacılar tarafından daha iyi anlaşılması gereken ilginç bir türdür.


Avukat Web Siteniz Yok mu?

Hemen bugün bir Avukat Web Siteniz Olsun, Web'in gücünü keşfedin.

SSL Sertifikası + Sınırsız İçerik + Full SEO Uyumlu + Full Mobil Uyumlu.
Üstelik İsterseniz Yapay Zeka Hukuk Asistanı Seçeneğiyle


Epirus su kurbağası Pelophylax cinsi Yunanistan Arnavutluk Kuzeybatı Makedonya sucul gece aktif üreme çağrıları habitat kaybı koruma önlemleri