Flores Asılı papağan, Endonezya'nın Flores adası ile diğer bazı adalarda yaşayan bir kuş türüdür. Yaklaşık 15 cm boyunda ve 30 gram ağırlığındadır. Dişileri erkeklerden biraz daha büyüktür.
Renkleri oldukça canlıdır. Baş kısmı yeşil, göz çevresi siyah ve gözleri turuncudur. Gövdesi koyu yeşil veya siyah tüylerle kaplıdır ve göğsünde turuncu bir leke vardır. Kuyruğu uzun ve çatallıdır. Ayakları kahverengidir ve pençeleri perdelidir.
Flores Asılı papağanlar, özellikle ormanlık alanlarda yaşarlar ve çamurlu kaya yarık ve mağaralarında barınabilirler. Her şeyden önce üzüm, muz, elma, taze meyve, böcekler ve tarım ürünleriyle beslenirler.
Bu tür, tehdit altında olan bir türdür. Ormanları tahrip eden, tarım ilaçları kullanan ve otlatma için ormanlık alanları kullanarak yaşama alanlarını azaltan insan faaliyetleri, popülasyonlarının azaldığı ana nedenlerdir.
Bu yüzden, Flores Asılı papağanın korunmasına ve yaşama alanlarının korunmasına öncelik verilmesi gerekiyor. Son yıllarda yapılan çalışmalar sayesinde, bu türün popülasyonu azalmaktan kurtarılmaya yönelik çabalara yol açmıştır.