Greater Bamboo Lemur, Madagaskar'ın doğal endemik ve nesli tükenmekte olan bir primat türüdür. Tanımının adından da anlaşılacağı gibi, bambu ormanlarında yaşarlar ve içeriğinde bambu olan bir diyetle beslenirler.
Greater Bamboo Lemur'un vücut boyu yaklaşık 80 cm ve ağırlığı ise 2,5 kilogramdır. İki ana renk varyasyonu vardır; daha koyu kahverengi tonlarında olan ve kırlangıç kuşu şeklinde kürkleri olan lemur türleri de vardır. Ayrıca, bu türün gözleri açık sarıdır ve yüzleri siyah, burunları ise pembe renklidir.
Bu tür, nesli tükenmek üzere olduğu için koruma altına alınmıştır. En büyük tehdit, Madagaskar'da yapılan ormansızlaştırma ve tarım faaliyetlerinin artmasıdır. Greater Bamboo Lemur'un yoğun bambu alanlarına zorla indirilmesi, ormanların yok olması ve köklerini kesen ormanlarda kalması onların hayatta kalmasını zorlaştırmaktadır.
Greater Bamboo Lemur'un çiftleşme dönemi Eylül ile Kasım arasındadır ve dişi lemurlar bir yavru doğururlar. Bu tür, aynı zamanda diğer lemur türleri gibi gece aktiftir ve genellikle çiftliklerinde uyurlar.
Bu hayvan türü, kendilerini tehdit eden faktörlerin çoğunun insan kaynaklı olduğu için korunmaları gereken nadir hayvanlar arasındadır. Yavrularını kucağına nasıl aldığını ve bambuları nasıl yiyip çiğnediğini görmek isteyenler muhteşem bir deneyim elde edebilirler.