Hoary-throated spinetail, Güney Amerika'da yaşayan bir kuş türüdür. Türkçe olarak donuk boğazlı çıvgın olarak da adlandırılır. Adından da anlaşılacağı gibi, boğazının altındaki tüyleri donuk renklidir ve bir hoary grisi görünümündedir.
Bu kuşlar, ormanlık alanların alt kısımlarında yaşarlar ve üreme dönemi boyunca orta derecede açık alanlar tercih ederler. Kendilerine has bir şekilde ötmeleriyle dikkat çekerler ve böceklerle beslenirler.
Diğer spinetail türleri gibi, hoary-throated spinetail de ince bir yapıya sahiptir ve uzun, ince bir kuyruğa sahiptir. Genellikle kahverengi ve beyaz tüyleri olan bir görüntü sergilerler.
Bu kuşlar, Güney Amerika'nın büyük bir bölümünde yaygındır ve Brezilya, Peru, Surinam ve Kolombiya gibi ülkelerde görülebilirler. Ancak, habitat kaybı ve ormanların azalması gibi tehditler nedeniyle, bazı popülasyonları tehlike altındadır.
Hoary-throated spinetail, Güney Amerika'nın güzel bir parçasıdır ve doğal yaşam alanları korunarak gelecek nesillere yaşatılması gereken güzel bir kuş türüdür.