Killer Whale, diğer adıyla Orca, balina ailesinden bir deniz memelisidir. Büyük, güçlü ve zeki bir hayvandır ve tüm deniz canlıları arasında en büyük dişli balinalardan biridir.
Orca'lar sadece soğuk su bölgelerinde yaşarlar ve Kuzey Kutbu ile Antarktika'daki sularda bulunabilirler. Genellikle sürüler halinde dolaşırlar ve aileleriyle birlikte yaşarlar. Bir grup orca'yı oluşturan birey sayısı 5 ila 30 arasında değişebilir.
Killer Whale'ların avlanma davranışları oldukça gelişmiştir. Çeşitli balıklar, foklar, penguenler ve hatta diğer deniz memelileri ile beslenirler. Bir grup orca, hep birlikte bir fok ailesinin üzerine giderek fokları suya atar ve avlarlar. Bu birçok orca sürüsü tarafından kullanılan bir avlanma yöntemidir.
Orca'ların boyu genellikle 6-8 metre arasında değişir ve 5-6 ton ağırlığı varabilir. Dişleri oldukça büyük ve keskin olduğu için avlarını kolayca yakalayabilirler. Ayrıca orca'lar, diğer deniz canlılarından çok daha hızlı yüzebilir ve çok çeşitli hareketleri yapabilirler.
Killer Whale'ların türleri arasında bazı farklılıklar bulunabilir, ancak ortak özellikleri hepsinin zeki, sosyal ve güçlü hayvanlar olmalarıdır. Bu nedenle, Orca'lar canlılar arasında en ilginç ve etkileyici hayvanlardan biridir.