Mckay’in buntingi, buzlu ve karlı ortamlarda yaşayan bir kuş türüdür. Bu kuş türü, Alaska ve Rusya’nın kuzey sahillerinde yer alan tundra bölgesinde yaşarlar.
Mckay’in buntinglerinin tüyleri sarı, siyah, beyaz ve turuncu renk tonlarında olabilir. Bunun dışında, çoğunlukla etçil beslenirler ve besin kaynakları arasında böcekler, örümcekler, solucanlar ve tohumlar yer alır.
Bu kuş türü, diğer bunting türlerinden daha büyük bir yapıya sahiptir ve ortalama olarak 17-22 cm uzunluğa ulaşabilir. Ayrıca, sıklıkla floresan sarı görünümlü tüyleri ile dikkat çekerler.
Mckay’in buntingi, tundra ortamlarında göçmen yaşam tarzı yaşarlar. Genellikle yaz aylarında kuzey sahil bölgeleri ve deniz kenarındaki kayalık alanlarda ürerler. Kış aylarında ise, daha sıcak bölgelere göç ederler.
Mckay’in buntingi, nadir görülen bir kuş türüdür ve habitat kaybı, avcılık ve benzeri faktörler nedeniyle nesli tehdit altındadır. Bu nedenle, koruma altına alınması gereken önemli türlerden biridir.