• destek@sonsuzbilgi.com.tr


Adı : Milne-edwards' Macaque

Milne-edwards' Macaque, Afrika ve Güneydoğu Asya'nın tropikal bölgelerinde yaşayan bir maymun türüdür. Genellikle ormanlık alanlarda bulunurlar ve açık tenleri ile diğer maymun türlerinden ayrılırlar.
Bu maymunların yetişkin erkekleri ortalama olarak 50 cm boyunda ve 10 kg ağırlığındadır. Dişiler ise biraz daha küçük boyutlarda ve daha hafif ağırlıklarda olurlar. Milne-edwards' Macaque'ların yüz ve boyun bölgelerinde uzun, siyah tüyleri bulunurken, diğer bölgelerinde açık tenleri görülür.
Bu maymun türü, çoğunlukla meyve, yaprak ve tohum tüketen otobur bir canlıdır. Ayrıca böcekler, örümcekler ve küçük omurgasızlar da diyetlerinde yer alır. Genellikle seyrek gruplar halinde yaşarlar ve sık sık diğer türlerle de sosyal olarak etkileşime girerler.
Milne-edwards' Macaque'ların tüyleri kullanılarak geleneksel olarak Asya tıbbında ilaç yapımında kullanılıyor. Ancak, bu tür üyeleri, ormanların azalması ve avlanma gibi nedenlerle artan bir tehdit altındadır. Bunun yanı sıra, hastalıklar ve insan faaliyetleri de bu türü tehdit ediyor.
Bu nedenle Milne-edwards' Macaque'ların korunması için birçok çalışma yürütülmektedir. Ülkemizde de bu türün korunması için alınan önlemler mevcuttur. Bu çalışmalar sayesinde daha sağlıklı ve güvenli bir geleceğe sahip olması umulmaktadır.



Milne-edwards' Macaque maymun türü tropikal otobur orman koruma tehdit Asya tıbbı çalışmalar