Mountain Tapir, hatta dağ tapir olarak da bilinen bir türdür ve Güney Amerika'nın And Dağları'nda yaşar. Yaklaşık 300 kiloya kadar büyüyen bu hayvanların özellikleri arasında siyah ve kahverengi renkte tüyleri, uzun bir burunları ve kürkleri üzerindeki beyaz lekeler yer alır.
Mountain Tapirler, ormanlarda yaşayan ve günün büyük çoğunluğunu yiyerek geçiren otobur hayvanlardandır. Ana yemekleri yapraklar, meyveler ve diğer bitkisel materyallerdir. Bu hayvanların doğal bir düşmanı yoktur, ancak açık alanlarda avcılar tarafından avlanabilir.
Maalesef bu tür, avcılık, yaşam alanlarının yok olması ve insan faaliyetleri gibi birçok faktör nedeniyle tehlike altındadır. Nüfuslarının ciddi bir şekilde azaldığı bilinmektedir ve nadiren insanlar tarafından görülürler.
Mountain Tapirleri korumak için yoğun çaba harcanmaktadır. Bu hayvanların yaşam alanlarını korumak, onların avlanma ve diğer insan faaliyetleriyle karşılaşmalarını önlemek için çalışmalar yapılmaktadır. Ayrıca, bilinçlendirme çabaları da türün geleceğini korumak için büyük önem taşır.
Mountain Tapirler, ilginç görünümleri, benzersiz davranışları ve tehlike altındaki bir tür olmaları nedeniyle, dünya genelinde birçok insanın ilgisini çekmektedir. Bu güzel hayvanların korunmasında rol oynamak için herkesin farkındalık yaratması ve önlemler almaya çalışması gerekmektedir.