• 0216 488 01 91
  • destek@sonsuzbilgi.com.tr

Firma Web Siteniz Var mı?

Mükemmel Bir Firma Web Siteniz Olsun, Bugün Kullanmaya Başlayın

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle



Adı : Philippine Duck

Philippine Duck, Avian influenza denen bir hastalığa karşı bağışıklığı ile bilinen yerli bir Manila ördeği türüdür. Genellikle Göçmen kuş olarak kabul edilir, ancak Filipinler'deki sürekli yaşayan popülasyonlar da bulunmaktadır.
Erkek Philippine Duck'lar, turuncu-sarı gagaları, açık yeşil şapkaları, gümüş renkli kanatları ve siyah kuyruklarıyla tanınır. Dişiler ise daha soluk renklere sahiptir ancak benzer fiziksel özelliklere sahiptir. Bir yetişkin Philippine Duck, 54 cm uzunluğa ve 89 cm kanat boyunluluğuna sahip olabilir.
Philippine Duck'lar, genellikle sığ böcek ve diğer küçük omurgasızların yanı sıra bitki ve tohumlarla beslenirler. Su yakınında yaşarlar ve beslenirken en çok tatlı su havuzlarını tercih ederler.
Üremenin başlıca sezonları Mart'tan Mayıs'a kadar uzanır. Erkek, dişileri çekmek için kendini dans ederken, dişi Philippine Duck'lar yakın çevredeki çalılıklarda yuva yaparlar. Bir dişi, genellikle 10 - 12 yumurta bırakabilir ve yavrular, 20 ila 30 gün sonra civciv olarak çıkabilirler. Yavrular, anneleri tarafından korunur ve yemlenirler.
Ne yazık ki, Philippine Duck'lar, biyotop kaybı ve avlanma gibi çeşitli insan yapımı faktörler nedeniyle tehdit altında kalmaktadır. Filippin Doğal Hayatı Koruma Vakfı (Philippine Biodiversity Conservation Foundation, Inc. (PBCFI)) ve benzeri kuruluşlar, Philippine Duck'ların korunması için çalışmaktadır.
Philippine Duck'lar, Filipinler'deki doğal hayatın önemli bir parçasıdır. Yaban hayatının korunması, tüm filipinliler için önemlidir.


Maç Yorumları Web Sitesi

Yapay Zekanın Yaptığı Maç yorumlarını sitenizde otomatik yayınlayın!

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


Philippine Duck yerli göçmen kuş bitki beslenmesi üreme sezonu biyotop kaybı avlanma doğal hayat koruma Filipinler