Red-footed Falcon, sıcak iklimli bölgelerde yaşayan, küçük boyutlu bir yırtıcı kuştur. Türkiye'de de sıklıkla görülen bu tür, genellikle açık alanlarda ve kırsal kesimlerde yaşar.
Kanat açıklığı yaklaşık olarak 70 cm olan Red-footed Falcon, kırmızı-gri tüylere sahiptir. Erkekleri, dişilerinden daha belirgin renklere sahiptir ve kuyruk tüyleri daha uzun olur. Göçmen bir kuş türü olan Red-footed Falcon, kışı Afrika'da geçirir ve Nisan ayında Türkiye'ye geri döner.
Bu kuş türü, küçük böcekler, kelebekler, çekirge ve diğer küçük omurgasızlar gibi avlarla beslenir. Ayrıca küçük memelileri de avlayabilirler. Genellikle yüksek ağaçlarda yuva yaparlar ve dişileri 3-5 yumurta kuluçkalarlar.
Red-footed Falcon, avlanma ve doğal yaşam alanlarının kaybı nedeniyle tehlike altında olan bir türdür. Bu nedenle, kuş gözlemcileri ve doğa severler, bu nadir ve güzel türleri korumak için çaba sarf etmektedirler.