• destek@sonsuzbilgi.com.tr


Adı : Sakhalin Vole

Sakhalin vole ya da bilimsel adıyla Microtus sachalinensis, faregiller familyasından bir kemirgen türüdür. Özellikle Japonya ve Rusya'nın sahip olduğu Sakhalin adasında yaşarlar.
Sakhalin volelarının boyu yaklaşık 10-12 cm, kuyrukları ise 3-4 cm uzunluğundadır. Oldukça iri kulakları bulunur ve tüyleri genellikle kahverengi tonlarındadır. Kışın beyaz bir kürkünüze bürünürler.
Sakhalin volerlerinin doğal olarak yaşadığı habitat genellikle bataklıklar ve yosunlu ormanlardır. Bitkilerle beslenirler ve özellikle funda bitkisi tüketimini severler. Ayrıca böcekler ve solucanlar da diyetlerinde önemli bir rol oynar.
Bu türün sayısı oldukça fazladır ve tehdit altında değillerdir. Ancak bazı araştırmalar, Sakhalin volelerinin hayvanların yaşadığı yüzey sularında bulunan pestisitlere karşı duyarlı olduğunu göstermektedir.
Sonuç olarak, Sakhalin vole doğal yaşam alanları olan Sakhalin adasında oldukça yaygın görülebilen bir kemirgen türüdür. Kendileri oldukça dayanıklı ve çevre dostu hayvanlar olsa da, insan faaliyetleri sonucu maruz kaldıkları çevresel tehditler hakkında endişeler var.



Sakhalin vole kemirgen habitat yosunlu orman funda bitkisi pestisit çevresel tehditler Sakhalin adası