Sanford Deniz Kartalı, Avustralya'nın en büyük yırtıcı kuşlarından biridir. Tanınabilir uzun bir kuyruk ve geniş bir kanat açıklığı vardır. Bu güçlü kuş, özellikle balıklar ile beslenir ve denizler üzerinde süzülürken avlarını yakalar.
Erkek Sanford Deniz Kartalı, dişiye göre daha küçük olabilir ve kanat açıklığı yaklaşık 2,4 metreyi bulabilir. Bu geçit kuşu, Avustralya'nın kıyı bölgelerinde, tropikal ormanlarında ve sulak alanlarında yaşar. Genellikle yuvaları ağaçlarda bulunur ve genellikle çalılık ya da ormanlık alanlardan kuşları kovalayan diğer yırtıcı kuşlardan kaçınmak için uçarlar.
Sanford Deniz Kartalı, her ne kadar popüler bir kuş olsa da, üreme ve yaşam alanı kaybı gibi faktörlere karşı hassastır ve güçlü bir koruma desteklenmesi gerekmektedir. Avustralya'da, deniz kartallarının korunması ve çoğaltılması için bir dizi program ve yasa bulunmaktadır. Bu programlar, deniz kartallarının en iyi şekilde korunmasını ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlamaktadır.
Bu açıdan bakıldığında Sanford Deniz Kartalı, hem güçlü hem de hassas bir kuştur. Avustralya'nın yerli kuşlarından biri olarak, doğal olarak dünyanın en zengin biyoçeşitliliği olan ülkemizin yaşayan hazinelerinden biridir.