• destek@sonsuzbilgi.com.tr


Adı : Serrastruma inquilina

Serrastruma, Güney Amerika'da yaşayan ve ağaç kovuklarında yaşayan, keseli bir hayvandır. Genellikle gece aktif olan ve gün boyu uyuyan bu hayvanlar, gündüzleri kovuklarda saklanır ve yalnızca yiyecek aramak için ortaya çıkarlar.
Serrastruma'nın ana besin kaynağı böceklerdir, ancak meyve, yapraklar ve kuş yumurtaları da tükete bilirler. Bu hayvanların özellikle karın bölgesinde çok ince bir deri vardır ve bu nedenle özellikle soğuk havalarda korunma ihtiyacı duyarlar.
Serrastruma, keseli hayvanlar ailesine ait bir türdür ve diğer keselilerden farklı olarak, dişilerinin çiftleşme dönemlerinde alacağı spermleri saklama özelliği vardır. Bir dişi, bir erkek ile çiftleştiğinde, alacağı sperm miktarı ile birkaç kez yavru doğurma süreci gerçekleştirebilir.
Bu ilginç hayvan türü, insanların doğal yaşam alanlarını bozması nedeniyle popülasyonları azalmış ve tehlike altında olan bir türdür. Bu nedenle, bu hayvanların korunması ve yaşamlarının güvence altına alınması son derece önemlidir.



Serrastruma keseli hayvan Güney Amerika ağaç kovukları beslenme korunma ihtiyacı çiftleşme özelliği nesli tehlike altında koruma