• 0216 488 01 91
  • destek@sonsuzbilgi.com.tr

E-Ticaret Premium

Basit, Hızlı, Etkili ve Mükemmel bir E-Ticaret Siteniz Olsun

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


Alternatif Dolma Tarifleri: Kuzu Eti ile Dolma

Adı : Alternatif Dolma Tarifleri: Kuzu Eti ile Dolma

Dolma, Türk mutfağının en sevilen yemekleri arasında yer almaktadır. Dolma yapımında genellikle biber, domates ve kabak gibi sebzeler kullanılmaktadır. Ancak dolmanın yapımında et kullanımı da oldukça yaygındır. Bu yazıda kuzu eti ile dolma tariflerini paylaşacağım.
1. Kuzu Eti İle Ispanak Dolması
Malzemeler:
- 500 gram kuzu eti
- 2 su bardağı pirinç
- 2 soğan
- 1 demet ıspanak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- Tuz, karabiber, pul biber
- Sıcak su
Yapılışı:
1. Kuzu etini küçük kuşbaşı doğrayın. Soğanları da küçük küçük doğrayın.
2. Bir tavada zeytinyağı ile soğanları kavurun. Ardından kuzu etini ilave ederek soteleyin.
3. Pirinci yıkayıp suyunu süzdükten sonra ete ilave edin ve birkaç dakika daha kavurun.
4. Salçaları ilave edin ve biraz daha soteleyin.
5. Yıkadığınız ıspanakları ekleyin. Ispanaklar suyunu bırakınca kapağı kapatın ve 5-6 dakika pişirin.
6. Kabuklarını soyduğunuz biberleri ve domatesleri ince ince doğrayın ve hazırladığınız iç harcının içine ekleyin.
7. Tuz, karabiber ve pul biberi ilave edin ve karıştırın.
8. Dolma yapacağınız sebzeleri hazırlayın. Sebzelerin içini hazırladığınız iç harçtan doldurun.
9. Dolmaları tencereye yerleştirin ve üzerlerine sıcak su ilave edin.
10. Tencerenin kapağını kapatın ve dolmaları kısık ateşte yaklaşık 45 dakika pişirin.
2. Kuzu Eti İle Patlıcan Dolması
Malzemeler:
- 500 gram kuzu eti
- 2 su bardağı pirinç
- 2 soğan
- 4 adet patlıcan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- Tuz, karabiber, pul biber
- Sıcak su
Yapılışı:
1. Kuzu etini küçük kuşbaşı doğrayın. Soğanları da küçük küçük doğrayın.
2. Pirinci yıkayıp suyunu süzdükten sonra ete ilave edin ve birkaç dakika kavurun.
3. Soğanları ilave edin ve kavurmaya devam edin.
4. Salçaları ekleyin ve biraz daha soteleyin.
5. Patlıcanların enlemesine ortalarından kesin ve içlerini kaşık yardımıyla çıkarın.
6. Hazırladığınız iç harcı patlıcanların içine doldurun.
7. Tencerenin altını kısık ateşte açın. Tencereye zeytinyağı ilave edin ve patlıcan dolmalarını yan yana yerleştirin.
8. Üzerlerine sıcak su ilave edin ve kapağını kapatın.
9. Yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
Sıkça Sorulan Sorular:
1. Neden kuzu eti kullanıyorsunuz?
Kuzu eti, dolmanın lezzetini arttırır ve daha doyurucu bir hale getirir.
2. İç harçta kullanılan salça çeşitleri değiştirilebilir mi?
Evet, salça çeşitleri değiştirilebilir. Örneğin sadece biber salçası da kullanabilirsiniz.
3. Dolmaların pişme süresi nedir?
Dolmalar, sebzelerin boyutuna ve tencerenin büyüklüğüne göre pişme süresi değişebilir. Ancak genellikle yaklaşık 40-45 dakika pişirilir.
4. Dolmalar nasıl servis edilir?
Dolmalar, genellikle maydanoz ve limon dilimleri ile süslenerek servis edilir. Ayrıca yoğurt veya domates sosu ile birlikte de servis edilebilir.

Alternatif Dolma Tarifleri: Kuzu Eti ile Dolma

Adı : Alternatif Dolma Tarifleri: Kuzu Eti ile Dolma

Dolma, Türk mutfağının en sevilen yemekleri arasında yer almaktadır. Dolma yapımında genellikle biber, domates ve kabak gibi sebzeler kullanılmaktadır. Ancak dolmanın yapımında et kullanımı da oldukça yaygındır. Bu yazıda kuzu eti ile dolma tariflerini paylaşacağım.
1. Kuzu Eti İle Ispanak Dolması
Malzemeler:
- 500 gram kuzu eti
- 2 su bardağı pirinç
- 2 soğan
- 1 demet ıspanak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- Tuz, karabiber, pul biber
- Sıcak su
Yapılışı:
1. Kuzu etini küçük kuşbaşı doğrayın. Soğanları da küçük küçük doğrayın.
2. Bir tavada zeytinyağı ile soğanları kavurun. Ardından kuzu etini ilave ederek soteleyin.
3. Pirinci yıkayıp suyunu süzdükten sonra ete ilave edin ve birkaç dakika daha kavurun.
4. Salçaları ilave edin ve biraz daha soteleyin.
5. Yıkadığınız ıspanakları ekleyin. Ispanaklar suyunu bırakınca kapağı kapatın ve 5-6 dakika pişirin.
6. Kabuklarını soyduğunuz biberleri ve domatesleri ince ince doğrayın ve hazırladığınız iç harcının içine ekleyin.
7. Tuz, karabiber ve pul biberi ilave edin ve karıştırın.
8. Dolma yapacağınız sebzeleri hazırlayın. Sebzelerin içini hazırladığınız iç harçtan doldurun.
9. Dolmaları tencereye yerleştirin ve üzerlerine sıcak su ilave edin.
10. Tencerenin kapağını kapatın ve dolmaları kısık ateşte yaklaşık 45 dakika pişirin.
2. Kuzu Eti İle Patlıcan Dolması
Malzemeler:
- 500 gram kuzu eti
- 2 su bardağı pirinç
- 2 soğan
- 4 adet patlıcan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- Tuz, karabiber, pul biber
- Sıcak su
Yapılışı:
1. Kuzu etini küçük kuşbaşı doğrayın. Soğanları da küçük küçük doğrayın.
2. Pirinci yıkayıp suyunu süzdükten sonra ete ilave edin ve birkaç dakika kavurun.
3. Soğanları ilave edin ve kavurmaya devam edin.
4. Salçaları ekleyin ve biraz daha soteleyin.
5. Patlıcanların enlemesine ortalarından kesin ve içlerini kaşık yardımıyla çıkarın.
6. Hazırladığınız iç harcı patlıcanların içine doldurun.
7. Tencerenin altını kısık ateşte açın. Tencereye zeytinyağı ilave edin ve patlıcan dolmalarını yan yana yerleştirin.
8. Üzerlerine sıcak su ilave edin ve kapağını kapatın.
9. Yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
Sıkça Sorulan Sorular:
1. Neden kuzu eti kullanıyorsunuz?
Kuzu eti, dolmanın lezzetini arttırır ve daha doyurucu bir hale getirir.
2. İç harçta kullanılan salça çeşitleri değiştirilebilir mi?
Evet, salça çeşitleri değiştirilebilir. Örneğin sadece biber salçası da kullanabilirsiniz.
3. Dolmaların pişme süresi nedir?
Dolmalar, sebzelerin boyutuna ve tencerenin büyüklüğüne göre pişme süresi değişebilir. Ancak genellikle yaklaşık 40-45 dakika pişirilir.
4. Dolmalar nasıl servis edilir?
Dolmalar, genellikle maydanoz ve limon dilimleri ile süslenerek servis edilir. Ayrıca yoğurt veya domates sosu ile birlikte de servis edilebilir.


Ankara Plaket İmalatı

Tüm Plaket ihtiyaçlarınız için Buradayız!

Kristal, Ahşap, Bayrak.. Plaket ihtiyaçlarınıza Mükemmel çözümler üretiyoruz.


dolma tarifi kuzu eti pirinç soğan domates salça nane maydanoz zeytinyağı baharatlar