• 0216 488 01 91
  • destek@sonsuzbilgi.com.tr

Doktor & Medikal Web Sitesi

Onlarca Doktor & Medikal Web sitesinden biri mutlaka size göre!

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


Fırında Mantar Graten Tarifi

Adı : Fırında Mantar Graten Tarifi

Fırında Mantar Graten Tarifi

Fırında mantar graten, birçok kişinin lezzetli bir yemek olarak sevdiği bir yemektir. Çok yönlü ve kolay hazırlanabilen bir yemek. Mantar, peynir ve baharatlarla dolu lezzetli bir yemektir. Fırında mantar graten yapmak için kullanılacak malzemeler oldukça basit ve kolayca bulunabilir. İşte fırında mantar graten tarifi.

Malzemeler:
- 500 gram mantar (dilimlenmiş)
- 1 bardak krema
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 bardak süt
- 1 bardak rendelenmiş kaşar peyniri
- 1/2 bardak Parmesan peyniri (rendelenmiş)
- 1/4 çay kaşığı muskat rendesi
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Tuz ve karabiber

Yapılışı:
1. Fırınınızı 200 dereceye kadar ısıtın ve fırın kabınızı yağlayın.
2. Tavada tereyağını eritin ve mantar dilimlerini ekleyin.
3. Mantarlar kahverengileşene kadar pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
4. Bir sos tenceresinde, kremayı kısık ateşte ısıtın.
5. Başka bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağı eritin. Unu ekleyip, kavurun.
6. Sütü yavaşça ilave ederek karıştırın.
7. Krema sosu ile un sosunu birleştirin ve karıştırın.
8. Muskat rendesi, kekik, tuz ve karabiber ekleyin.
9. Mantarları fırın kabına yerleştirin.
10. Üzerine peynir sosunu dökün.
11. Rendelenmiş kaşar peyniri ve Parmesan peynirini serpin.
12. Gratini fırında üzeri altın rengi olana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.

Servis:
Sıcak olarak servis edin.

Püf Noktaları:
- Mantarların kahverengi olmasını istiyorsanız, mantarları aşırı karıştırmayın. Böylece suyunu bırakıp, gevrek bir yapıya sahip olacaktır.
- Krema sosu kaynamamalıdır. Aksi takdirde, krema sosu pütürlü hale gelir.

Alternatif Tarifler:
- Tereyağı yerine zeytinyağı kullanarak daha hafif bir mantar graten yapabilirsiniz.
- Rendelenmiş bir çorba kaşığı beyaz trüf yağı, gratene ekstra bir lezzet katabilir.
- Mantarların yanında, kırmızı biber veya kuşkonmaz gibi sebzeler de kullanabilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular:

1) Mantar grateni maydanoz veya diğer otlarla süsleyebilir miyiz?
Evet, sevdiklerinizin favori otlarıyla mantar grateninizi süsleyebilirsiniz.

2) Fırınınız yoksa, mantar grateni yapabilir misiniz?
Fırını olmayanlar için alternatif yöntem, mantarları tavada pişirip, peynir sosunu üzerine döküp kapağı olan bir tava yardımıyla pişirmektir.

3) Parmesan peynirisini başka bir peynirle değiştirebilir miyiz?
Tabii ki. Parmesan peyniri yerine, cheddar peyniri veya gouda peyniri gibi diğer peynirleri kullanabilirsiniz.

4) Mantar grateni bir önsöz olarak sunabilir miyiz?
Evet, mantar graten bir ana yemek veya bir yan tabak olarak sunulabilir. Yanında ızgara et, tavuk veya balık gibi bir ana yemekle servis edilebilir."

Fırında Mantar Graten Tarifi

Adı : Fırında Mantar Graten Tarifi

Fırında Mantar Graten Tarifi

Fırında mantar graten, birçok kişinin lezzetli bir yemek olarak sevdiği bir yemektir. Çok yönlü ve kolay hazırlanabilen bir yemek. Mantar, peynir ve baharatlarla dolu lezzetli bir yemektir. Fırında mantar graten yapmak için kullanılacak malzemeler oldukça basit ve kolayca bulunabilir. İşte fırında mantar graten tarifi.

Malzemeler:
- 500 gram mantar (dilimlenmiş)
- 1 bardak krema
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 bardak süt
- 1 bardak rendelenmiş kaşar peyniri
- 1/2 bardak Parmesan peyniri (rendelenmiş)
- 1/4 çay kaşığı muskat rendesi
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Tuz ve karabiber

Yapılışı:
1. Fırınınızı 200 dereceye kadar ısıtın ve fırın kabınızı yağlayın.
2. Tavada tereyağını eritin ve mantar dilimlerini ekleyin.
3. Mantarlar kahverengileşene kadar pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
4. Bir sos tenceresinde, kremayı kısık ateşte ısıtın.
5. Başka bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağı eritin. Unu ekleyip, kavurun.
6. Sütü yavaşça ilave ederek karıştırın.
7. Krema sosu ile un sosunu birleştirin ve karıştırın.
8. Muskat rendesi, kekik, tuz ve karabiber ekleyin.
9. Mantarları fırın kabına yerleştirin.
10. Üzerine peynir sosunu dökün.
11. Rendelenmiş kaşar peyniri ve Parmesan peynirini serpin.
12. Gratini fırında üzeri altın rengi olana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.

Servis:
Sıcak olarak servis edin.

Püf Noktaları:
- Mantarların kahverengi olmasını istiyorsanız, mantarları aşırı karıştırmayın. Böylece suyunu bırakıp, gevrek bir yapıya sahip olacaktır.
- Krema sosu kaynamamalıdır. Aksi takdirde, krema sosu pütürlü hale gelir.

Alternatif Tarifler:
- Tereyağı yerine zeytinyağı kullanarak daha hafif bir mantar graten yapabilirsiniz.
- Rendelenmiş bir çorba kaşığı beyaz trüf yağı, gratene ekstra bir lezzet katabilir.
- Mantarların yanında, kırmızı biber veya kuşkonmaz gibi sebzeler de kullanabilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular:

1) Mantar grateni maydanoz veya diğer otlarla süsleyebilir miyiz?
Evet, sevdiklerinizin favori otlarıyla mantar grateninizi süsleyebilirsiniz.

2) Fırınınız yoksa, mantar grateni yapabilir misiniz?
Fırını olmayanlar için alternatif yöntem, mantarları tavada pişirip, peynir sosunu üzerine döküp kapağı olan bir tava yardımıyla pişirmektir.

3) Parmesan peynirisini başka bir peynirle değiştirebilir miyiz?
Tabii ki. Parmesan peyniri yerine, cheddar peyniri veya gouda peyniri gibi diğer peynirleri kullanabilirsiniz.

4) Mantar grateni bir önsöz olarak sunabilir miyiz?
Evet, mantar graten bir ana yemek veya bir yan tabak olarak sunulabilir. Yanında ızgara et, tavuk veya balık gibi bir ana yemekle servis edilebilir."


Doktor & Medikal Web Sitesi

Onlarca Doktor & Medikal Web sitesinden biri mutlaka size göre!

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


Fırında Mantar Graten Tarifi mantar kaşar peyniri krema tereyağı un sarımsak biberiye tarif.