*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle
Pazı sarmalı ton balığı, Akdeniz mutfağının güzel bir seçeneği, özellikle de protein bakımından zengin bir beslenmeye özen gösterenler için. Bu enfes yemek, ton balığı filetolarına sebzelerle dolu pazı yapraklarını sararak hazırlanıyor. Bu işlem sonucunda tam bir protein, demir ve omega-3 yağ asitleri kaynağı olan işin içine pazı yaprakları da dahil olmuş olur.
Enerji dolu pazı yaprakları, ton balığı filetolarının lezzeti için harika bir zemin sağlar ve yemekle bir arada yendiğinde tam bir uyum yakalama şansına sahip olursunuz. Evet, bu lezzet ve sağlık dolu yemek için hazırsanız, hemen nasıl yapıldığına bir göz atalım:
Malzemeler
- 4 adet ton balığı filetosu
- 12-14 adet pazı yaprağı
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet sarı biber
- 1 adet kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 1/2 limon suyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz ve karabiber
Hazırlanışı
1. Pazar yapraklarını yıkayın ve kaynar suda 2-3 dakika blanşlayın. Soğuk suya atarak suyunu sıkın ve fazla suyu atın.
2. Kırmızı biber, sarı biber ve soğanı küçük küçük doğrayın. İnce kıyılmış sarımsaklarınız da hazırsa, tüm sebzeleri bir kenarda bekletin.
3. Ton balığı filetolarınızı yıkayın ve kurutun. Tuz, karabiber ve limon suyu ile marine edip 30 dakika buzdolabında bekletin.
4. İki yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın. Kırmızı biber, sarı biber, soğan ve sarımsakları soteleyin. Sebzeler yumuşadığında, ton balıklarınızı sebzelerle birlikte çevirerek aynı tavada pişirin.
5. Fırını 200 dereceye getirin ve pazı yapraklarınızı açarak ortalarına, ton balığı ve sebzelerden birer kaşık yerleştirin.
6. Pazı yaprağını sadece dolmanın üstte kalan kısmına kapatın ve sıkıca sarın. Daha sonra problem yaşamamak için üzerini bir kürdanla sabitleyin.
7. Daha sonra fırdınınızda bu yaprakların üzerini hafifçe zeytinyağı ile yağlayın ve buzdolabında bir süre (1-2 saat) bekletin.
8. Daha sonra tekrar fırına verin ve 30 dakika kadar pişirinin. Üzeri kızarana kadar fırınlayın.
9. Pazı sarmalı ton balığı, dilimlenerek servis yapın. İsteğinize göre limonla veya soslarla servis edebilirsiniz.
Sık Sorulan Sorular
1. Bu yemek sağlıklı mıdır?
Evet, bu yemek protein, demir ve omega-3 yağ asitleri bakımından zengindir.
2. Bu yemek ne kadar pişirilmelidir?
Pazı sarmalı ton balığınız 30 dakika fırınlanarak tam pişirme sağlanabilir.
3. Yemek tarifini nasıl değiştirebilirim?
İsteğe göre farklı sebzeler eklenebilir veya soslar hazırlanabilir.
4. Hangi ekipmana ihtiyacım var?
Tavalar, bıçaklar ve fırın gibi temel mutfak gereçleri yeterlidir.
Pazı Sarmalı Ton Balığı, protein ve sağlık dolu bir şekilde yemek yediğinize emin olacağınız harika bir seçenektir. Daha etkileyici bir tarz için, pesto sos, domates sosu veya soya sosu gibi sevdiğiniz soslarla deneyebilirsiniz. Afiyet olsun!"
Pazı sarmalı ton balığı, Akdeniz mutfağının güzel bir seçeneği, özellikle de protein bakımından zengin bir beslenmeye özen gösterenler için. Bu enfes yemek, ton balığı filetolarına sebzelerle dolu pazı yapraklarını sararak hazırlanıyor. Bu işlem sonucunda tam bir protein, demir ve omega-3 yağ asitleri kaynağı olan işin içine pazı yaprakları da dahil olmuş olur.
Enerji dolu pazı yaprakları, ton balığı filetolarının lezzeti için harika bir zemin sağlar ve yemekle bir arada yendiğinde tam bir uyum yakalama şansına sahip olursunuz. Evet, bu lezzet ve sağlık dolu yemek için hazırsanız, hemen nasıl yapıldığına bir göz atalım:
Malzemeler
- 4 adet ton balığı filetosu
- 12-14 adet pazı yaprağı
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet sarı biber
- 1 adet kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 1/2 limon suyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz ve karabiber
Hazırlanışı
1. Pazar yapraklarını yıkayın ve kaynar suda 2-3 dakika blanşlayın. Soğuk suya atarak suyunu sıkın ve fazla suyu atın.
2. Kırmızı biber, sarı biber ve soğanı küçük küçük doğrayın. İnce kıyılmış sarımsaklarınız da hazırsa, tüm sebzeleri bir kenarda bekletin.
3. Ton balığı filetolarınızı yıkayın ve kurutun. Tuz, karabiber ve limon suyu ile marine edip 30 dakika buzdolabında bekletin.
4. İki yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın. Kırmızı biber, sarı biber, soğan ve sarımsakları soteleyin. Sebzeler yumuşadığında, ton balıklarınızı sebzelerle birlikte çevirerek aynı tavada pişirin.
5. Fırını 200 dereceye getirin ve pazı yapraklarınızı açarak ortalarına, ton balığı ve sebzelerden birer kaşık yerleştirin.
6. Pazı yaprağını sadece dolmanın üstte kalan kısmına kapatın ve sıkıca sarın. Daha sonra problem yaşamamak için üzerini bir kürdanla sabitleyin.
7. Daha sonra fırdınınızda bu yaprakların üzerini hafifçe zeytinyağı ile yağlayın ve buzdolabında bir süre (1-2 saat) bekletin.
8. Daha sonra tekrar fırına verin ve 30 dakika kadar pişirinin. Üzeri kızarana kadar fırınlayın.
9. Pazı sarmalı ton balığı, dilimlenerek servis yapın. İsteğinize göre limonla veya soslarla servis edebilirsiniz.
Sık Sorulan Sorular
1. Bu yemek sağlıklı mıdır?
Evet, bu yemek protein, demir ve omega-3 yağ asitleri bakımından zengindir.
2. Bu yemek ne kadar pişirilmelidir?
Pazı sarmalı ton balığınız 30 dakika fırınlanarak tam pişirme sağlanabilir.
3. Yemek tarifini nasıl değiştirebilirim?
İsteğe göre farklı sebzeler eklenebilir veya soslar hazırlanabilir.
4. Hangi ekipmana ihtiyacım var?
Tavalar, bıçaklar ve fırın gibi temel mutfak gereçleri yeterlidir.
Pazı Sarmalı Ton Balığı, protein ve sağlık dolu bir şekilde yemek yediğinize emin olacağınız harika bir seçenektir. Daha etkileyici bir tarz için, pesto sos, domates sosu veya soya sosu gibi sevdiğiniz soslarla deneyebilirsiniz. Afiyet olsun!"
*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle