• 0216 488 01 91
  • destek@sonsuzbilgi.com.tr

Dijital Kartvizit Web Sites

Gelişmiş Bir Çok Özelliği İle Dijital Kartvizit Web Sitenizi Bu Gün Kuralım!

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


Pide ve Lahmacun Sosları: Ev Yapımı Tarifler

Adı : Pide ve Lahmacun Sosları: Ev Yapımı Tarifler

Pide ve lahmacun Türk mutfağının en sevilen yiyecekleri arasında yer alır. Baharatlarla zenginleştirilmiş lezzetli harçları ve ince hamurlarıyla damakların vazgeçilmezi olan bu yemekler, soslarıyla da kendilerine hayran bırakır. Peki, evde nasıl pide ve lahmacun sosu yapılır? İşte tarifler:

Pide Sosu Tarifi

Malzemeler:
- 4 adet domates
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:
1. Domatesleri kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Biberleri de doğrayın.
2. Zeytinyağı kızdırıp doğradığınız biberleri ekleyin ve soteleyin.
3. Sarımsağı rendeleyin ve biberlere ilave edin.
4. Domatesleri ekleyip kıvam alana kadar pişirin.
5. Salça, tuz, şeker, kekik ve pul biberi ilave edin.
6. Sosun suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
7. Pideye sürerek, dilerseniz üzerine kaşar rendesi de serpebilirsiniz.

Lahmacun Sosu Tarifi

Malzemeler:
- 4 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:
1. Domateslerin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayarak sarımsaklarla birlikte zeytinyağı ile kavurun.
2. Doğranmış domatesleri de ekleyin ve kısık ateşte suyunu bırakana kadar pişirin.
3. Salçayı suyla açıp sosun içine ilave edin.
4. Baharatları, tuz ve suyu da ilave edip 5 dakika daha pişirin.
5. Lahmacunun üzerine sürerek servis yapın.

Sık Sorulan Sorular

1. Sosların kıvamı nasıl ayarlanır?
Sosların kıvamı tercihinize göre ayarlanabilir. Pide sosunun sulu olmaması için suyunu az pide sosu yapacaksanız, çekinmesini istiyorsanız biraz daha fazla pişirin. Lahmacun sosu ise daha sulu yapılabileceği gibi, yoğun hale de getirilebilir.

2. Hangi baharatlar kullanılabilir?
Pide sosuna kekik, pul biber, tuz ve şeker eklenebilirken, lahmacun sosuna karabiber, tuz, toz kırmızı biber ve kimyon gibi baharatlar katılabilir. Baharatları damak zevkinize göre değiştirebilir ve miktarlarını artırıp azaltabilirsiniz.

3. Sosları nerede saklamalıyım?
Sosları buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Kullanacağınız zaman oda sıcaklığında bekletip, sonra tekrar ısıtarak kullanabilirsiniz.

4. Sosları ne kadar süre saklayabilirim?
Sosları buzdolabında 3-4 gün kadar saklayabilirsiniz. Daha uzun süre saklamak isterseniz, sosları buzlukta saklayabilir ve 1 ay içinde tüketebilirsiniz."

Pide ve Lahmacun Sosları: Ev Yapımı Tarifler

Adı : Pide ve Lahmacun Sosları: Ev Yapımı Tarifler

Pide ve lahmacun Türk mutfağının en sevilen yiyecekleri arasında yer alır. Baharatlarla zenginleştirilmiş lezzetli harçları ve ince hamurlarıyla damakların vazgeçilmezi olan bu yemekler, soslarıyla da kendilerine hayran bırakır. Peki, evde nasıl pide ve lahmacun sosu yapılır? İşte tarifler:

Pide Sosu Tarifi

Malzemeler:
- 4 adet domates
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:
1. Domatesleri kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Biberleri de doğrayın.
2. Zeytinyağı kızdırıp doğradığınız biberleri ekleyin ve soteleyin.
3. Sarımsağı rendeleyin ve biberlere ilave edin.
4. Domatesleri ekleyip kıvam alana kadar pişirin.
5. Salça, tuz, şeker, kekik ve pul biberi ilave edin.
6. Sosun suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
7. Pideye sürerek, dilerseniz üzerine kaşar rendesi de serpebilirsiniz.

Lahmacun Sosu Tarifi

Malzemeler:
- 4 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:
1. Domateslerin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayarak sarımsaklarla birlikte zeytinyağı ile kavurun.
2. Doğranmış domatesleri de ekleyin ve kısık ateşte suyunu bırakana kadar pişirin.
3. Salçayı suyla açıp sosun içine ilave edin.
4. Baharatları, tuz ve suyu da ilave edip 5 dakika daha pişirin.
5. Lahmacunun üzerine sürerek servis yapın.

Sık Sorulan Sorular

1. Sosların kıvamı nasıl ayarlanır?
Sosların kıvamı tercihinize göre ayarlanabilir. Pide sosunun sulu olmaması için suyunu az pide sosu yapacaksanız, çekinmesini istiyorsanız biraz daha fazla pişirin. Lahmacun sosu ise daha sulu yapılabileceği gibi, yoğun hale de getirilebilir.

2. Hangi baharatlar kullanılabilir?
Pide sosuna kekik, pul biber, tuz ve şeker eklenebilirken, lahmacun sosuna karabiber, tuz, toz kırmızı biber ve kimyon gibi baharatlar katılabilir. Baharatları damak zevkinize göre değiştirebilir ve miktarlarını artırıp azaltabilirsiniz.

3. Sosları nerede saklamalıyım?
Sosları buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Kullanacağınız zaman oda sıcaklığında bekletip, sonra tekrar ısıtarak kullanabilirsiniz.

4. Sosları ne kadar süre saklayabilirim?
Sosları buzdolabında 3-4 gün kadar saklayabilirsiniz. Daha uzun süre saklamak isterseniz, sosları buzlukta saklayabilir ve 1 ay içinde tüketebilirsiniz."


Maç Yorumları Web Sitesi

Yapay Zekanın Yaptığı Maç yorumlarını sitenizde otomatik yayınlayın!

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


pide lahmacun sos tarifi ev yapımı domates sosu acı sos yoghurtlu sos tahinli sos sumaklı soğan sosu pul biber sosu