SSL Sertifikası + Sınırsız İçerik + Full SEO Uyumlu + Full Mobil Uyumlu.
Üstelik İsterseniz Yapay Zeka Hukuk Asistanı Seçeneğiyle
Terbiyeli dolma, Türk mutfağının en sevilen ve başta Ramazan sofraları olmak üzere birçok özel davette yerini alan enfes bir yemektir. Hem lezzetiyle hem de görselliğiyle sofralara renk katan bu tarif, özenle hazırlanıp sunulduğunda misafirleri mest etmektedir. İşte, terbiyeli dolma tarifi ve tüm ayrıntıları:
Malzemeler:
- 10 adet yeşil biber
- 4 adet domates
- 10 adet kabak
- 10 adet patlıcan
- Yarım su bardağı pirinç
- 500 gram kıyma
- 2 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)
Yapılışı:
1. İlk olarak, pirinci iyice yıkayıp süzgece alın ve suyunu süzdürün.
2. Soğanları ince ince doğrayın ve sıvı yağ ile birlikte kıymayı tavaya alın. Kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurun.
3. Doğranmış soğanları ekleyin ve kavurmaya devam edin. Soğanlar pembeleştikten sonra salçayı ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
4. Süzdürdüğünüz pirinci de ekleyin ve tuz ve baharatlarla tatlandırın. Karışımı birkaç dakika kavurun.
5. Kabak, patlıcan, biber ve domatesleri yıkayıp içlerini oyarak hazırlayın. İçlerini dolmamızı yapmak için kullanacağız.
6. Hazırladığınız karışımı kabak, patlıcan, biber ve domateslerin içine doldurun.
7. Dolmalık sebzeleri bir tencereye veya fırın tepsisine sıralayın.
8. Üzerine yeteri kadar su ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte sebzeler pişene kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Eğer fırında pişirmeyi tercih ederseniz 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40-50 dakika pişirin.
9. Dolma pişerken, terbiyesini hazırlayabilirsiniz. Bunun için; 1 su bardağı yoğurdu, 1 adet yumurtayı, yarım limonun suyunu ve 2 yemek kaşığı unu bir kasede çırpın.
10. Dolmalar piştikten sonra tencereden alıp servis tabağına yerleştirin ve üzerine hazırladığınız terbiyeyi dökün.
11. Terbiyeli dolmaları, soğuyunca dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
Sık Sorulan Sorular:
1. Hangi sebzelerle terbiyeli dolma yapabilirim?
Terbiyeli dolma, genellikle kabak, patlıcan, biber ve domates kullanılarak yapılır. Ancak, isteğe bağlı olarak lahana yaprağı, taze fasulye gibi başka sebzeler de kullanılabilir.
2. İç harcı için başka malzemeler kullanabilir miyim?
Evet, iç harca lezzet katmak için çeşitli malzemeler ekleyebilirsiniz. Örneğin, ceviz, kuş üzümü, fıstık gibi kuru yemişler veya dereotu, maydanoz gibi çeşitli yeşillikler kullanabilirsiniz.
3. Terbiyesiz dolma yapabilir miyim?
Evet, terbiyesiz dolma da yapabilirsiniz. Bu durumda terbiye yerine üzerine sos hazırlayabilir veya sadece zeytinyağı gezdirebilirsiniz."
Terbiyeli dolma, Türk mutfağının en sevilen ve başta Ramazan sofraları olmak üzere birçok özel davette yerini alan enfes bir yemektir. Hem lezzetiyle hem de görselliğiyle sofralara renk katan bu tarif, özenle hazırlanıp sunulduğunda misafirleri mest etmektedir. İşte, terbiyeli dolma tarifi ve tüm ayrıntıları:
Malzemeler:
- 10 adet yeşil biber
- 4 adet domates
- 10 adet kabak
- 10 adet patlıcan
- Yarım su bardağı pirinç
- 500 gram kıyma
- 2 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)
Yapılışı:
1. İlk olarak, pirinci iyice yıkayıp süzgece alın ve suyunu süzdürün.
2. Soğanları ince ince doğrayın ve sıvı yağ ile birlikte kıymayı tavaya alın. Kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurun.
3. Doğranmış soğanları ekleyin ve kavurmaya devam edin. Soğanlar pembeleştikten sonra salçayı ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
4. Süzdürdüğünüz pirinci de ekleyin ve tuz ve baharatlarla tatlandırın. Karışımı birkaç dakika kavurun.
5. Kabak, patlıcan, biber ve domatesleri yıkayıp içlerini oyarak hazırlayın. İçlerini dolmamızı yapmak için kullanacağız.
6. Hazırladığınız karışımı kabak, patlıcan, biber ve domateslerin içine doldurun.
7. Dolmalık sebzeleri bir tencereye veya fırın tepsisine sıralayın.
8. Üzerine yeteri kadar su ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte sebzeler pişene kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Eğer fırında pişirmeyi tercih ederseniz 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40-50 dakika pişirin.
9. Dolma pişerken, terbiyesini hazırlayabilirsiniz. Bunun için; 1 su bardağı yoğurdu, 1 adet yumurtayı, yarım limonun suyunu ve 2 yemek kaşığı unu bir kasede çırpın.
10. Dolmalar piştikten sonra tencereden alıp servis tabağına yerleştirin ve üzerine hazırladığınız terbiyeyi dökün.
11. Terbiyeli dolmaları, soğuyunca dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
Sık Sorulan Sorular:
1. Hangi sebzelerle terbiyeli dolma yapabilirim?
Terbiyeli dolma, genellikle kabak, patlıcan, biber ve domates kullanılarak yapılır. Ancak, isteğe bağlı olarak lahana yaprağı, taze fasulye gibi başka sebzeler de kullanılabilir.
2. İç harcı için başka malzemeler kullanabilir miyim?
Evet, iç harca lezzet katmak için çeşitli malzemeler ekleyebilirsiniz. Örneğin, ceviz, kuş üzümü, fıstık gibi kuru yemişler veya dereotu, maydanoz gibi çeşitli yeşillikler kullanabilirsiniz.
3. Terbiyesiz dolma yapabilir miyim?
Evet, terbiyesiz dolma da yapabilirsiniz. Bu durumda terbiye yerine üzerine sos hazırlayabilir veya sadece zeytinyağı gezdirebilirsiniz."
*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle