• 0216 488 01 91
  • destek@sonsuzbilgi.com.tr

Doktor & Medikal Web Sitesi

Onlarca Doktor & Medikal Web sitesinden biri mutlaka size göre!

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


Yoğurtlu Pilav Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Adı : Yoğurtlu Pilav Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Yoğurtlu pilav, hem lezzeti hem de besleyici değeri ile oldukça tercih edilen bir yemek tarifidir. Ancak, yoğurtlu pilav yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları vardır. Bu yazıda, yoğurtlu pilav yapmanın püf noktalarını ve tarifini detaylı bir şekilde anlatacağız.

Yoğurtlu Pilav Tarifi

Malzemeler:

- 2 su bardağı pirinç
- 4 su bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
- 1 su bardağı yoğurt

Yapılışı:

1. Pirinci yıkayıp süzün ve tencereye alın. Üzerine 4 su bardağı su ekleyin ve tuz ilave edin. Pirinçler suyu çekene kadar kaynatın.

2. Soğanı yemeklik doğrayın ve sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun.

3. Kavrulan soğana domates ve biber salçasını ekleyin. Salçaları kavurun.

4. Kavrulan salçalı karışımı pirinç tenceresine ekleyin. Pirinçleri karıştırın.

5. Tuz, karabiber ve kırmızı biberi ilave edin ve pirinçleri pişirin. Pirinçler piştikten sonra tencereyi ocaktan alın.

6. Yoğurdu bir kaseye alın ve üzerine bir miktar su ekleyin. Yoğurdu çırpın.

7. Pirincin üzerine yoğurdu dökün ve karıştırın.

8. Yoğurtlu pilavı servis yapmadan önce 10 dakika kadar dinlendirin. Sonrasında servis yapabilirsiniz.

Yoğurtlu Pilav Yapmanın Püf Noktaları

1. Pirincin kalitesine dikkat edin: Yoğurtlu pilavın lezzeti, kullanılan pirincin kalitesine bağlıdır. Kaliteli bir pirinç kullanarak daha lezzetli bir yoğurtlu pilav yapabilirsiniz.

2. Pirinci önceden yıkayın: Pirincin üzerindeki nişastayı atmak için öncesinde yıkamanız gerekiyor. Pirincin üzerindeki nişasta, yoğurtlu pilavın kıvamını bozabilir.

3. Pirinçleri kaynatırken tuz eklemeyin: Pirinçler suya atılmadan önce tuz eklenirse, pirinçlerin sertleşmesine neden olabilir. Bu nedenle, tuzu piştikten sonra eklemek daha doğrudur.

4. Pirinci fazla pişirmeyin: Pirinçlerin piştiğini anlamak için bir üçgen yapın ve pirinçlerin ortasına bakın. Eğer pirinçlerin ortası beyaz kaldıysa, pirinçler pişmiş demektir.

5. Yoğurdu tencereye birden dökmeyin: Yoğurdu tencereye birden dökmek, yoğurdun kesilmesine neden olabilir. Bu nedenle, yoğurdu bir kaseye alıp üzerine bir miktar su ekleyerek çırpmak daha doğru bir yöntemdir.

6. Yoğurtlu pilavı dinlendirin: Yoğurtlu pilavı servis etmeden önce 10 dakika kadar dinlendirmek, yoğurdun pirince daha iyi bir şekilde işlemesini sağlar.

Sık Sorulan Sorular

1. Yoğurtlu pilavın yanına ne yapabilirim?

Yoğurtlu pilavın yanına, sebzeli yemekler veya et yemekleri ile birlikte servis edebilirsiniz.

2. Yoğurtlu pilavı hangi yoğurtla yapabilirim?

Yoğurtlu pilavı, süzme yoğurt veya normal yoğurt ile yapabilirsiniz. Ancak, süzme yoğurt yoğurtlu pilava daha yoğun bir lezzet verir.

3. Yoğurtlu pilav nasıl saklanır?

Yoğurtlu pilav, buzdolabında kapalı bir kapta, en fazla 2-3 gün saklanabilir."

Yoğurtlu Pilav Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Adı : Yoğurtlu Pilav Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Yoğurtlu pilav, hem lezzeti hem de besleyici değeri ile oldukça tercih edilen bir yemek tarifidir. Ancak, yoğurtlu pilav yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları vardır. Bu yazıda, yoğurtlu pilav yapmanın püf noktalarını ve tarifini detaylı bir şekilde anlatacağız.

Yoğurtlu Pilav Tarifi

Malzemeler:

- 2 su bardağı pirinç
- 4 su bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
- 1 su bardağı yoğurt

Yapılışı:

1. Pirinci yıkayıp süzün ve tencereye alın. Üzerine 4 su bardağı su ekleyin ve tuz ilave edin. Pirinçler suyu çekene kadar kaynatın.

2. Soğanı yemeklik doğrayın ve sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun.

3. Kavrulan soğana domates ve biber salçasını ekleyin. Salçaları kavurun.

4. Kavrulan salçalı karışımı pirinç tenceresine ekleyin. Pirinçleri karıştırın.

5. Tuz, karabiber ve kırmızı biberi ilave edin ve pirinçleri pişirin. Pirinçler piştikten sonra tencereyi ocaktan alın.

6. Yoğurdu bir kaseye alın ve üzerine bir miktar su ekleyin. Yoğurdu çırpın.

7. Pirincin üzerine yoğurdu dökün ve karıştırın.

8. Yoğurtlu pilavı servis yapmadan önce 10 dakika kadar dinlendirin. Sonrasında servis yapabilirsiniz.

Yoğurtlu Pilav Yapmanın Püf Noktaları

1. Pirincin kalitesine dikkat edin: Yoğurtlu pilavın lezzeti, kullanılan pirincin kalitesine bağlıdır. Kaliteli bir pirinç kullanarak daha lezzetli bir yoğurtlu pilav yapabilirsiniz.

2. Pirinci önceden yıkayın: Pirincin üzerindeki nişastayı atmak için öncesinde yıkamanız gerekiyor. Pirincin üzerindeki nişasta, yoğurtlu pilavın kıvamını bozabilir.

3. Pirinçleri kaynatırken tuz eklemeyin: Pirinçler suya atılmadan önce tuz eklenirse, pirinçlerin sertleşmesine neden olabilir. Bu nedenle, tuzu piştikten sonra eklemek daha doğrudur.

4. Pirinci fazla pişirmeyin: Pirinçlerin piştiğini anlamak için bir üçgen yapın ve pirinçlerin ortasına bakın. Eğer pirinçlerin ortası beyaz kaldıysa, pirinçler pişmiş demektir.

5. Yoğurdu tencereye birden dökmeyin: Yoğurdu tencereye birden dökmek, yoğurdun kesilmesine neden olabilir. Bu nedenle, yoğurdu bir kaseye alıp üzerine bir miktar su ekleyerek çırpmak daha doğru bir yöntemdir.

6. Yoğurtlu pilavı dinlendirin: Yoğurtlu pilavı servis etmeden önce 10 dakika kadar dinlendirmek, yoğurdun pirince daha iyi bir şekilde işlemesini sağlar.

Sık Sorulan Sorular

1. Yoğurtlu pilavın yanına ne yapabilirim?

Yoğurtlu pilavın yanına, sebzeli yemekler veya et yemekleri ile birlikte servis edebilirsiniz.

2. Yoğurtlu pilavı hangi yoğurtla yapabilirim?

Yoğurtlu pilavı, süzme yoğurt veya normal yoğurt ile yapabilirsiniz. Ancak, süzme yoğurt yoğurtlu pilava daha yoğun bir lezzet verir.

3. Yoğurtlu pilav nasıl saklanır?

Yoğurtlu pilav, buzdolabında kapalı bir kapta, en fazla 2-3 gün saklanabilir."


Dijital Kartvizit Web Sites

Gelişmiş Bir Çok Özelliği İle Dijital Kartvizit Web Sitenizi Bu Gün Kuralım!

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


yoğurtlu pilav püf noktaları pişirme sos tarifi damak zevki çeşitlendirme sunum önerileri tabak süsleme lahana yaprağı