• 0216 488 01 91
  • destek@sonsuzbilgi.com.tr

E-Ticaret Premium

Basit, Hızlı, Etkili ve Mükemmel bir E-Ticaret Siteniz Olsun

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


Soy Soslu Kuzu Şinitzel Tarifi

Adı : Soy Soslu Kuzu Şinitzel Tarifi

Soslu Kuzu Şinitzel, özellikle et sevenler için muhteşem bir lezzet. İçi etli, dışı çıtır çıtır kızartılmış ve sosunda lezzetli bir kara sos olan bu yemek, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir.

Soslu Kuzu Şinitzel için gereken malzemeler:
- 500 gram kuzu eti (bonfile ya da antrikot)
- 2 su bardağı galeta unu
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı sıvı yağ

Sos için gereken malzemeler:
- 1 adet küçük boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı kırmızı biber
- 1 su bardağı su

Yapılışı:
1. Kuzu etini parmak kalınlığında dilimleyin ve iyice çekiçleyin.
2. Yumurtaları çırpın, tuz ve karabiber ekleyin.
3. Galeta ununu derin bir tabağa koyun.
4. Kuzu eti dilimlerini, önce yumurtaya sonra galeta ununa batırın.
5. Kızgın yağda, dilimlenmiş etleri pişirin. Dilimlerin her iki tarafını da kızartın, çıtır çıtır olana kadar pişirin.
6. Pişmiş etleri, kağıt havlu üzerine alarak yağını süzdürün.

Sos için yapılacaklar:
1. Soğanı ve sarımsağı küçük küpler halinde kesin.
2. Bir tavada yağı kızdırın, soğan ve sarımsağı ekleyin. Soğan ve sarımsaklar pembeleşene kadar pişirin.
3. Biber salçası ve domates salçasını ekleyin ve kokusu çıkana kadar karıştırın.
4. Kırmızı biber, tuz ve karabiberi ekleyin, karıştırarak pişirin.
5. Su ile karıştırarak sosu koyulaştırın ve sosu etlerin üzerine dökün.

Soslu Kuzu Şinitzel birçok değişik şekilde hazırlanabilir. Bazı tariflerde, pane yapılırken galeta unu yerine, ekmek kırıntısı kullanılır. Ayrıca, pane yaparken un, tuz, karabiber ve kekik de ekleyebilirsiniz. Bazı tariflerde, dilimlenmiş etlerin içine kaşar peyniri konulur.

Sık Sorulan Sorular:

1. Soslu Kuzu Şinitzel'in yanında ne servis edilebilir?
Soslu Kuzu Şinitzel, patates püresi, sebzeli pilav veya salata ile servis edilebilir.

2. Galeta unu yerine ekmek kırıntısı kullanılabilir mi?
Evet, galeta unu yerine ekmek kırıntısı kullanabilirsiniz. Aynı lezzeti alacaksınız.

3. Et dilimleri ne kadar ince olmalıdır?
Et dilimleri parmak kalınlığında olmalıdır. İnce dilimlerde et, kısa sürede kuru hale gelebilir.

4. Soslu Kuzu Şinitzel kaç kişilik bir yemektir?
Bu tarif, 4-5 kişi için yeterli miktarda hazırlanabilir. Ancak, miktarı, kişi sayısına göre arttırılabilir veya azaltılabilir.

5. Soslu Kuzu Şinitzel kaç kaloridir?
Soslu Kuzu Şinitzel yaklaşık olarak 400-500 kalori civarındadır. Ancak, kalori miktarı, kullanılan malzemelere ve porsiyon boyutuna göre değişebilir."

Soy Soslu Kuzu Şinitzel Tarifi

Adı : Soy Soslu Kuzu Şinitzel Tarifi

Soslu Kuzu Şinitzel, özellikle et sevenler için muhteşem bir lezzet. İçi etli, dışı çıtır çıtır kızartılmış ve sosunda lezzetli bir kara sos olan bu yemek, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir.

Soslu Kuzu Şinitzel için gereken malzemeler:
- 500 gram kuzu eti (bonfile ya da antrikot)
- 2 su bardağı galeta unu
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı sıvı yağ

Sos için gereken malzemeler:
- 1 adet küçük boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı kırmızı biber
- 1 su bardağı su

Yapılışı:
1. Kuzu etini parmak kalınlığında dilimleyin ve iyice çekiçleyin.
2. Yumurtaları çırpın, tuz ve karabiber ekleyin.
3. Galeta ununu derin bir tabağa koyun.
4. Kuzu eti dilimlerini, önce yumurtaya sonra galeta ununa batırın.
5. Kızgın yağda, dilimlenmiş etleri pişirin. Dilimlerin her iki tarafını da kızartın, çıtır çıtır olana kadar pişirin.
6. Pişmiş etleri, kağıt havlu üzerine alarak yağını süzdürün.

Sos için yapılacaklar:
1. Soğanı ve sarımsağı küçük küpler halinde kesin.
2. Bir tavada yağı kızdırın, soğan ve sarımsağı ekleyin. Soğan ve sarımsaklar pembeleşene kadar pişirin.
3. Biber salçası ve domates salçasını ekleyin ve kokusu çıkana kadar karıştırın.
4. Kırmızı biber, tuz ve karabiberi ekleyin, karıştırarak pişirin.
5. Su ile karıştırarak sosu koyulaştırın ve sosu etlerin üzerine dökün.

Soslu Kuzu Şinitzel birçok değişik şekilde hazırlanabilir. Bazı tariflerde, pane yapılırken galeta unu yerine, ekmek kırıntısı kullanılır. Ayrıca, pane yaparken un, tuz, karabiber ve kekik de ekleyebilirsiniz. Bazı tariflerde, dilimlenmiş etlerin içine kaşar peyniri konulur.

Sık Sorulan Sorular:

1. Soslu Kuzu Şinitzel'in yanında ne servis edilebilir?
Soslu Kuzu Şinitzel, patates püresi, sebzeli pilav veya salata ile servis edilebilir.

2. Galeta unu yerine ekmek kırıntısı kullanılabilir mi?
Evet, galeta unu yerine ekmek kırıntısı kullanabilirsiniz. Aynı lezzeti alacaksınız.

3. Et dilimleri ne kadar ince olmalıdır?
Et dilimleri parmak kalınlığında olmalıdır. İnce dilimlerde et, kısa sürede kuru hale gelebilir.

4. Soslu Kuzu Şinitzel kaç kişilik bir yemektir?
Bu tarif, 4-5 kişi için yeterli miktarda hazırlanabilir. Ancak, miktarı, kişi sayısına göre arttırılabilir veya azaltılabilir.

5. Soslu Kuzu Şinitzel kaç kaloridir?
Soslu Kuzu Şinitzel yaklaşık olarak 400-500 kalori civarındadır. Ancak, kalori miktarı, kullanılan malzemelere ve porsiyon boyutuna göre değişebilir."


Pazaryeri Web Sitesi

Bir çok işletmeyi çatınız altında toplayın, pazarın belirleyeni olun!

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


kuzu şinitzel soy sosu tarif malzemeler inceltme kıvam sos tavsiyeler lezzetli yemek