• 0216 488 01 91
  • destek@sonsuzbilgi.com.tr

Pazaryeri Web Sitesi

Bir çok işletmeyi çatınız altında toplayın, pazarın belirleyeni olun!

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


Hafif ve Alternatif Yemek Tarifleri

Adı : Hafif ve Alternatif Yemek Tarifleri

Hafif ve alternatif yemek tarifleri son yıllarda oldukça popüler hale gelmiştir. Sağlıklı beslenme alışkanlıklarının artmasıyla birlikte, insanlar daha az yağlı, daha az kalorili yemekler tercih ediyorlar. Peki, hafif ve alternatif yemek tarifleri nelerdir? İşte, birkaç örnek:

1. Brownie Tarifi

Brownie sevenlerin mutlaka denemesi gereken bir tarif. İçine eklenen yeşil kabak sayesinde, kalori değeri düşük ve lezzetli bir tat elde ediliyor.

Malzemeler:

- 2 adet orta boy yeşil kabak
- 2 adet yumurta
- 1/2 su bardağı toz stevia
- 1/2 su bardağı tam buğday unu
- 1/3 su bardağı kakao tozu
- 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/4 su bardağı Hindistan cevizi yağı

Yapılışı:

1. Kabakları rendeleyin ve fazla suyunu çıkarmak için bir süzgeçte bekletin.
2. Yumurta ve steviayı çırpın.
3. Kabakları yumurtalı karışıma ilave edin ve karıştırın.
4. Un, kakao, kabartma tozu ve tuzu ayrı bir kapta karıştırın.
5. Unlu karışımı kabaklı karışıma ilave edin ve karıştırın.
6. Hindistan cevizi yağını ilave edin ve karıştırın.
7. Yağlanmış bir fırın tepsisine karışımı dökün ve 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin.

2. Sote Sebzeli Somon

Somondan vazgeçemeyenler için harika bir alternatif tarif. Hem hafif hem de sağlıklı olan bu tarifte, somon balığının yanında sebzeler de kullanılıyor.

Malzemeler:

- 2 adet somon fileto
- 2 adet havuç
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet sarı biber
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1/4 su bardağı zeytinyağı
- Tuz ve karabiber

Yapılışı:

1. Somon filetolarını önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
2. Sebzeleri doğrayın ve zeytinyağı ile birlikte bir tavada kavurun.
3. Sarımsak, tuz ve karabiberi ilave edip, sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
4. Pişmiş somon balığını, sebzelerin yanında servis edin.

3. Quinoa Salatası

Quinoa, son yıllarda sıkça kullanılan bir besin haline geldi. Glütensiz olması, protein oranı yüksek olması, buğdaya göre daha az kalori içermesi gibi nedenlerle oldukça popüler bir besindir. Quinoa salatası ise, hafif bir yemek olmasının yanı sıra besleyici değeri yüksek bir alternatif sunuyor.

Malzemeler:

- 1 su bardağı quinoa
- 2 adet orta boy domates
- 1 adet orta boy salatalık
- 1 adet kırmızı soğan
- 1/4 demet maydanoz
- 1/4 demet dereotu
- 1/4 demet taze nane
- 1/4 su bardağı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı limon suyu
- Tuz

Yapılışı:

1. Quinoayı yıkayın ve suyu süzün.
2. Bir tencerede, quinoayı 2 su bardağı su ile birlikte pişirin.
3. Pişen quinoayı soğumaya bırakın.
4. Domates, salatalık ve soğanı doğrayın.
5. Maydanoz, dereotu ve naneyi ince ince kıyın.
6. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu bir kapta karıştırın.
7. Quinoa, sebzeler ve yeşillikleri bir kapta harmanlayın ve sosu üzerine gezdirerek karıştırın.

Sık Sorulan Sorular

1. Bu yemek tariflerini nasıl saklayabilirim?
- Brownie tarifi, cam kapaklı bir kapta 3-4 gün boyunca buzdolabında saklanabilir. Sote sebzeli somon ve quinoa salatası, önceden hazırlanarak streç filmle kaplı bir kapta 2-3 gün buzdolabında saklanabilir.

2. Bu yemeklerin kalori değerleri nedir?
- Brownie tarifi, 300 kalori / porsiyon, sote sebzeli somon, 250 kalori / porsiyon, quinoa salatası ise, 200 kalori / porsiyon olarak hesaplanmıştır.

3. Bu yemeklerin besin değerleri nelerdir?
- Brownie tarifi, lif ve protein oranı yüksek, sote sebzeli somon, omega-3 yağ asitleri ve protein bakımından zengin, quinoa salatası ise, protein, lif, magnezyum ve demir açısından oldukça zengin bir besindir."

Hafif ve Alternatif Yemek Tarifleri

Adı : Hafif ve Alternatif Yemek Tarifleri

Hafif ve alternatif yemek tarifleri son yıllarda oldukça popüler hale gelmiştir. Sağlıklı beslenme alışkanlıklarının artmasıyla birlikte, insanlar daha az yağlı, daha az kalorili yemekler tercih ediyorlar. Peki, hafif ve alternatif yemek tarifleri nelerdir? İşte, birkaç örnek:

1. Brownie Tarifi

Brownie sevenlerin mutlaka denemesi gereken bir tarif. İçine eklenen yeşil kabak sayesinde, kalori değeri düşük ve lezzetli bir tat elde ediliyor.

Malzemeler:

- 2 adet orta boy yeşil kabak
- 2 adet yumurta
- 1/2 su bardağı toz stevia
- 1/2 su bardağı tam buğday unu
- 1/3 su bardağı kakao tozu
- 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/4 su bardağı Hindistan cevizi yağı

Yapılışı:

1. Kabakları rendeleyin ve fazla suyunu çıkarmak için bir süzgeçte bekletin.
2. Yumurta ve steviayı çırpın.
3. Kabakları yumurtalı karışıma ilave edin ve karıştırın.
4. Un, kakao, kabartma tozu ve tuzu ayrı bir kapta karıştırın.
5. Unlu karışımı kabaklı karışıma ilave edin ve karıştırın.
6. Hindistan cevizi yağını ilave edin ve karıştırın.
7. Yağlanmış bir fırın tepsisine karışımı dökün ve 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin.

2. Sote Sebzeli Somon

Somondan vazgeçemeyenler için harika bir alternatif tarif. Hem hafif hem de sağlıklı olan bu tarifte, somon balığının yanında sebzeler de kullanılıyor.

Malzemeler:

- 2 adet somon fileto
- 2 adet havuç
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet sarı biber
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1/4 su bardağı zeytinyağı
- Tuz ve karabiber

Yapılışı:

1. Somon filetolarını önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
2. Sebzeleri doğrayın ve zeytinyağı ile birlikte bir tavada kavurun.
3. Sarımsak, tuz ve karabiberi ilave edip, sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
4. Pişmiş somon balığını, sebzelerin yanında servis edin.

3. Quinoa Salatası

Quinoa, son yıllarda sıkça kullanılan bir besin haline geldi. Glütensiz olması, protein oranı yüksek olması, buğdaya göre daha az kalori içermesi gibi nedenlerle oldukça popüler bir besindir. Quinoa salatası ise, hafif bir yemek olmasının yanı sıra besleyici değeri yüksek bir alternatif sunuyor.

Malzemeler:

- 1 su bardağı quinoa
- 2 adet orta boy domates
- 1 adet orta boy salatalık
- 1 adet kırmızı soğan
- 1/4 demet maydanoz
- 1/4 demet dereotu
- 1/4 demet taze nane
- 1/4 su bardağı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı limon suyu
- Tuz

Yapılışı:

1. Quinoayı yıkayın ve suyu süzün.
2. Bir tencerede, quinoayı 2 su bardağı su ile birlikte pişirin.
3. Pişen quinoayı soğumaya bırakın.
4. Domates, salatalık ve soğanı doğrayın.
5. Maydanoz, dereotu ve naneyi ince ince kıyın.
6. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu bir kapta karıştırın.
7. Quinoa, sebzeler ve yeşillikleri bir kapta harmanlayın ve sosu üzerine gezdirerek karıştırın.

Sık Sorulan Sorular

1. Bu yemek tariflerini nasıl saklayabilirim?
- Brownie tarifi, cam kapaklı bir kapta 3-4 gün boyunca buzdolabında saklanabilir. Sote sebzeli somon ve quinoa salatası, önceden hazırlanarak streç filmle kaplı bir kapta 2-3 gün buzdolabında saklanabilir.

2. Bu yemeklerin kalori değerleri nedir?
- Brownie tarifi, 300 kalori / porsiyon, sote sebzeli somon, 250 kalori / porsiyon, quinoa salatası ise, 200 kalori / porsiyon olarak hesaplanmıştır.

3. Bu yemeklerin besin değerleri nelerdir?
- Brownie tarifi, lif ve protein oranı yüksek, sote sebzeli somon, omega-3 yağ asitleri ve protein bakımından zengin, quinoa salatası ise, protein, lif, magnezyum ve demir açısından oldukça zengin bir besindir."


Firma Web Siteniz Var mı?

Mükemmel Bir Firma Web Siteniz Olsun, Bugün Kullanmaya Başlayın

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


sağlıklı beslenme quinoa salatası mangolu tavuk zencefilli balkabağı çorbası patlıcanlı fırın tavuk gözleme sebzeler proteinler