• 0216 488 01 91
  • destek@sonsuzbilgi.com.tr

Doktor & Medikal Web Sitesi

Onlarca Doktor & Medikal Web sitesinden biri mutlaka size göre!

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


Meze Tarifleri: Közlenmiş Patlıcanlı Yoğurt Dilimleri

Adı : Meze Tarifleri: Közlenmiş Patlıcanlı Yoğurt Dilimleri

Közlenmiş Patlıcanlı Yoğurt Dilimleri Tarifi

Közlenmiş patlıcanlı yoğurt dilimleri Türk mutfağının en sevilen ve en popüler mezelerinden biridir. Bu harika meze, hafif bir lezzete sahip ve özellikle yaz aylarında tüketilmek için idealdir. Közlenmiş patlıcanlar, taze yoğurt ve baharatlarla birleştirilerek hazırlanır ve Türk sofralarında sık sık yer alır.

Malzemeler:

- 2 adet orta boy patlıcan
- 1 su bardağı taze yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Maydanoz

Hazırlanışı:

1. Patlıcanları közlemek için öncelikle fırınınızı 220 dereceye ayarlayın. Patlıcanları büyük parçalar halinde kesin.

2. Patlıcanları fırın tepsisine dizin ve yaklaşık 25-30 dakika boyunca fırınlayın. Patlıcanların kabukları siyahlaşıp çatlamalara başladığında fırından çıkarın.

3. Fırından çıkan patlıcanları kabuklarını soyun ve bir kaseye alın.

4. Yoğurdu bir kaseye alın ve sarımsağı rendeleyerek yoğurdun üzerine ekleyin. Tuz, karabiber ve kırmızı toz biber ekleyin ve karıştırın.

5. Közlenmiş patlıcan parçalarını servis tabağına alın. Üzerine yoğurtlu karışımı ekleyin ve zeytinyağı gezdirin.

6. Mezenin üzerine ince kıyılmış maydanoz yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

Sık Sorulan Sorular

1. Közleme işlemi için patlıcanları yıkamak gerekli mi?

Hayır, patlıcanların yıkanması közleme işlemi sırasında kabuğunun daha da siyahlaşmasına sebep olabilir. Bu nedenle patlıcanları yıkamadan közleme işlemine başlayabilirsiniz.

2. Fırın yerine közleme işlemi için ocak kullanılabilir mi?

Evet, közleme işlemi için ocak üzerinde de patlıcanları közleyebilirsiniz. Bunun için közleme tepsisi veya közleme ızgarası kullanabilirsiniz.

3. Yoğurtlu karışımın içine hangi baharatlar eklenir?

Yoğurtlu karışımın içine tuz, karabiber ve kırmızı toz biber ekleyebilirsiniz. İsteğe göre maydanoz veya dereotu da ekleyebilirsiniz.

4. Közlenmiş patlıcanlı yoğurt dilimleri hangi yemeklerin yanında servis edilebilir?

Közlenmiş patlıcanlı yoğurt dilimleri, Türk mutfağındaki diğer mezeler ve atıştırmalıklar ile birlikte servis edilebilir. Özellikle kebapların yanında tüketilmesi önerilir."

Meze Tarifleri: Közlenmiş Patlıcanlı Yoğurt Dilimleri

Adı : Meze Tarifleri: Közlenmiş Patlıcanlı Yoğurt Dilimleri

Közlenmiş Patlıcanlı Yoğurt Dilimleri Tarifi

Közlenmiş patlıcanlı yoğurt dilimleri Türk mutfağının en sevilen ve en popüler mezelerinden biridir. Bu harika meze, hafif bir lezzete sahip ve özellikle yaz aylarında tüketilmek için idealdir. Közlenmiş patlıcanlar, taze yoğurt ve baharatlarla birleştirilerek hazırlanır ve Türk sofralarında sık sık yer alır.

Malzemeler:

- 2 adet orta boy patlıcan
- 1 su bardağı taze yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Maydanoz

Hazırlanışı:

1. Patlıcanları közlemek için öncelikle fırınınızı 220 dereceye ayarlayın. Patlıcanları büyük parçalar halinde kesin.

2. Patlıcanları fırın tepsisine dizin ve yaklaşık 25-30 dakika boyunca fırınlayın. Patlıcanların kabukları siyahlaşıp çatlamalara başladığında fırından çıkarın.

3. Fırından çıkan patlıcanları kabuklarını soyun ve bir kaseye alın.

4. Yoğurdu bir kaseye alın ve sarımsağı rendeleyerek yoğurdun üzerine ekleyin. Tuz, karabiber ve kırmızı toz biber ekleyin ve karıştırın.

5. Közlenmiş patlıcan parçalarını servis tabağına alın. Üzerine yoğurtlu karışımı ekleyin ve zeytinyağı gezdirin.

6. Mezenin üzerine ince kıyılmış maydanoz yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

Sık Sorulan Sorular

1. Közleme işlemi için patlıcanları yıkamak gerekli mi?

Hayır, patlıcanların yıkanması közleme işlemi sırasında kabuğunun daha da siyahlaşmasına sebep olabilir. Bu nedenle patlıcanları yıkamadan közleme işlemine başlayabilirsiniz.

2. Fırın yerine közleme işlemi için ocak kullanılabilir mi?

Evet, közleme işlemi için ocak üzerinde de patlıcanları közleyebilirsiniz. Bunun için közleme tepsisi veya közleme ızgarası kullanabilirsiniz.

3. Yoğurtlu karışımın içine hangi baharatlar eklenir?

Yoğurtlu karışımın içine tuz, karabiber ve kırmızı toz biber ekleyebilirsiniz. İsteğe göre maydanoz veya dereotu da ekleyebilirsiniz.

4. Közlenmiş patlıcanlı yoğurt dilimleri hangi yemeklerin yanında servis edilebilir?

Közlenmiş patlıcanlı yoğurt dilimleri, Türk mutfağındaki diğer mezeler ve atıştırmalıklar ile birlikte servis edilebilir. Özellikle kebapların yanında tüketilmesi önerilir."


Danışmanlık Web Sitesi

Onlarca Danışmanlık Web Sitesinden Biri Mutlaka Size Göre!

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


meze tarifi patlıcan yoğurt sarımsak zeytinyağı tuz maydanoz yaprakları püf noktaları süzme yoğurt