• 0216 488 01 91
  • destek@sonsuzbilgi.com.tr

Pazaryeri Web Sitesi

Bir çok işletmeyi çatınız altında toplayın, pazarın belirleyeni olun!

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


Kahve Aromalı Çikolatalı Kinoa Pudingi Tarifi

Adı : Kahve Aromalı Çikolatalı Kinoa Pudingi Tarifi

Kahve Aromalı Çikolatalı Kinoa Pudingi Tarifi

Kahve aromalı çikolatalı kinoa pudingi, hem lezzetli hem de sağlıklı bir tatlı seçeneğidir. Kinoa, lifli yapıda bir besin olup protein ve vitamin değerleri açısından da oldukça zengindir. Bu tarifte kinoa kullanarak hazırlayacağımız puding; farklı bir lezzet ve sağlıklı bir ara öğün alternatifi sunacak.

Malzemeler:
- 1 su bardağı kinoa
- 2 su bardağı süt (badem, hindistan cevizi, keçi, inek vb.)
- 1/4 su bardağı bal
- 1 su bardağı bitter çikolata (doğranmış)
- 1/4 su bardağı kahve (orta koyu öğütülmüş)
- 1/2 çay kaşığı vanilya özütü
- Tuz

Yapılışı:
1. Yıkadığınız kinoayı bir tencereye alın. Üzerine 2 su bardağı süt ekleyin ve kısık ateşte pişirmeye başlayın. Arada karıştırın ve kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
2. Başka bir tencerede, bal, doğranmış çikolata ve kahveyi bir arada karıştırın. Orta ateşte, çikolata eriyene kadar karıştırarak pişirin.
3. Kinoa piştikten sonra, ayrı bir karıştırma kabına alın ve üzerine vanilya özütünü ekleyin. Pişmiş çikolatalı karışımı da ekleyerek, iyice karıştırın.
4. Hazırlamış olduğunuz karışımı, kaselere pay edin ve üzerine bir miktar tuz serpin. Buzdolabında en az bir saat kadar soğutun.
5. Pudingeniz hazır olduğunda, isteğe göre çikolata parçaları veya taze meyvelerle süsleyin ve servis edin.

Sık Sorulan Sorular:

1. Kinoa nasıl pişirilir?

Kinoa, süt veya su ile birlikte pişirilip, kaselerde soğutulduktan sonra kullanılır. Kinoa, süt veya suyu kaynamaya getirin ve yıkadığınız kinoa tanelerini içine ekleyin. Kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

2. Bal yerine şeker kullanabilir miyim?

Evet, bal yerine şeker kullanabilirsiniz. Ancak, sağlıklı bir alternatif için mümkünse bal kullanmanız tavsiye edilir.

3. Kahve yerine başka bir baharat kullanılabilir mi?

Evet, tarife farklı bir baharat ekleyerek, farklı bir aroma sağlayabilirsiniz. Tarifte önerilen baharat, kahve yerine kakao tozu veya tarçın da kullanılabilir.

4. Kinoa pudingi, ne kadar süre buzdolabında saklanabilir?

Kinoa pudingi, kapalı bir kapta buzdolabında 3-4 gün saklanabilir."

Kahve Aromalı Çikolatalı Kinoa Pudingi Tarifi

Adı : Kahve Aromalı Çikolatalı Kinoa Pudingi Tarifi

Kahve Aromalı Çikolatalı Kinoa Pudingi Tarifi

Kahve aromalı çikolatalı kinoa pudingi, hem lezzetli hem de sağlıklı bir tatlı seçeneğidir. Kinoa, lifli yapıda bir besin olup protein ve vitamin değerleri açısından da oldukça zengindir. Bu tarifte kinoa kullanarak hazırlayacağımız puding; farklı bir lezzet ve sağlıklı bir ara öğün alternatifi sunacak.

Malzemeler:
- 1 su bardağı kinoa
- 2 su bardağı süt (badem, hindistan cevizi, keçi, inek vb.)
- 1/4 su bardağı bal
- 1 su bardağı bitter çikolata (doğranmış)
- 1/4 su bardağı kahve (orta koyu öğütülmüş)
- 1/2 çay kaşığı vanilya özütü
- Tuz

Yapılışı:
1. Yıkadığınız kinoayı bir tencereye alın. Üzerine 2 su bardağı süt ekleyin ve kısık ateşte pişirmeye başlayın. Arada karıştırın ve kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
2. Başka bir tencerede, bal, doğranmış çikolata ve kahveyi bir arada karıştırın. Orta ateşte, çikolata eriyene kadar karıştırarak pişirin.
3. Kinoa piştikten sonra, ayrı bir karıştırma kabına alın ve üzerine vanilya özütünü ekleyin. Pişmiş çikolatalı karışımı da ekleyerek, iyice karıştırın.
4. Hazırlamış olduğunuz karışımı, kaselere pay edin ve üzerine bir miktar tuz serpin. Buzdolabında en az bir saat kadar soğutun.
5. Pudingeniz hazır olduğunda, isteğe göre çikolata parçaları veya taze meyvelerle süsleyin ve servis edin.

Sık Sorulan Sorular:

1. Kinoa nasıl pişirilir?

Kinoa, süt veya su ile birlikte pişirilip, kaselerde soğutulduktan sonra kullanılır. Kinoa, süt veya suyu kaynamaya getirin ve yıkadığınız kinoa tanelerini içine ekleyin. Kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

2. Bal yerine şeker kullanabilir miyim?

Evet, bal yerine şeker kullanabilirsiniz. Ancak, sağlıklı bir alternatif için mümkünse bal kullanmanız tavsiye edilir.

3. Kahve yerine başka bir baharat kullanılabilir mi?

Evet, tarife farklı bir baharat ekleyerek, farklı bir aroma sağlayabilirsiniz. Tarifte önerilen baharat, kahve yerine kakao tozu veya tarçın da kullanılabilir.

4. Kinoa pudingi, ne kadar süre buzdolabında saklanabilir?

Kinoa pudingi, kapalı bir kapta buzdolabında 3-4 gün saklanabilir."


Danışmanlık Web Sitesi

Onlarca Danışmanlık Web Sitesinden Biri Mutlaka Size Göre!

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


kinoa sağlıklı atıştırmalıklar kakao tozu toz kahve hindistan cevizi şekeri süt tarif lezzetli malzemeler vanilya özütü