• 0216 488 01 91
  • destek@sonsuzbilgi.com.tr

Maç Yorumları Web Sitesi

Yapay Zekanın Yaptığı Maç yorumlarını sitenizde otomatik yayınlayın!

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


Cuma Yemekleri İçin Pratik Tarifler

Adı : Cuma Yemekleri İçin Pratik Tarifler

Cuma yemekleri için pratik tarifler, haftanın son iş gününde evde yemek yapmak isteyenler için oldukça önemlidir. Hem lezzetli hem de kolay hazırlanabilen tariflerle evde yapılan yemeklerden daha fazla keyif alınabilir. Bu yazıda, sizler için pratik tariflerden bazılarını derledik.
1. Tavuklu Nohut Yemeği
Malzemeler:
- 500 gram tavuk göğsü
- 1 adet büyük boy soğan
- 1 su bardağı nohut
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz ve karabiber
Yapılışı:
1. Soğanı ince ince doğrayın ve tencereye zeytinyağı ile beraber koyun.
2. Soğanı soteleyin ve tavuk göğsü parçalarını ekleyin.
3. Tavuklar kızarıncaya kadar soteleyin ve nohutları ekleyin.
4. Salçayı ekleyin ve suyunu ekleyin. Tuz ve karabiberi de ekleyin.
5. 10-15 dakika boyunca kaynatın. Servis yaparken üzerine maydanoz serpiştirin.
2. Fırında Patates Köftesi
Malzemeler:
- 4 adet patates
- 1 adet rendelenmiş havuç
- 1 adet ince ince doğranmış kuru soğan
- 1 su bardağı galeta unu
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz ve karabiber
Yapılışı:
1. Patatesleri haşlayın ve ezin.
2. Ezilmiş patatesleri, rendelenmiş havuçları, kuru soğanları, galeta ununu, yumurtaları, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın.
3. Karışımı küçük küçük parçalar halinde yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyun.
4. Fırını 180 dereceye ayarlayın ve köfteleri fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
5. Fırından alıp servis yapın.
3. Kıymalı Pide
Malzemeler:
- 500 gram kıyma
- 1 adet büyük boy soğan
- 2 adet domates
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet yufka
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz ve karabiber
Yapılışı:
1. Soğanı ince ince doğrayın ve kıymayla birlikte tavada kavurun.
2. Kıyma kızarınca salçayı ekleyin ve karıştırın.
3. Domatesleri küp küp doğrayın ve kıymalı karışıma ekleyip karıştırın.
4. Yufkayı tezgaha serin ve üzerine harcı yayın.
5. Yufkayı kenarları birleşecek şekilde katlıyın ve kenarlardan sıkıca kapatın.
6. Üzerine sıvı yağ sürün ve önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarladığınız fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
7. Fırından alıp servis yapın.
Sık Sorulan Sorular
1. Tavuklu Nohut Yemeğinin yanında ne sunabilirim?
Tavuklu nohut yemeği yanında pilav ya da haşlanmış sebzeler servis edebilirsiniz.
2. Fırında Patates Köftesi kaç kişilik bir yemek?
Fırında patates köftesi 4-6 kişilik bir yemek tarifidir.
3. Kıymalı Pideyi nasıl saklayabilirim?
Kıymalı pideye pişmesinden sonra buzdolabında saklayabilirsiniz. Birkaç gün içinde tüketmeniz tavsiye edilir.
4. Tavuklu Nohut Yemeği kaç kişiye yetecek kadar yapılır?
Tavuklu nohut yemeği 4-6 kişilik bir yemektir.
5. Fırında Patates Köftesi lezzeti neden değişir?
Fırında patates köftesi lezzeti, kullanılan malzemelerin kalitesine göre değişebilir. Ayrıca fırın süresi ve ısı ayarı da lezzeti etkileyebilir.

Cuma Yemekleri İçin Pratik Tarifler

Adı : Cuma Yemekleri İçin Pratik Tarifler

Cuma yemekleri için pratik tarifler, haftanın son iş gününde evde yemek yapmak isteyenler için oldukça önemlidir. Hem lezzetli hem de kolay hazırlanabilen tariflerle evde yapılan yemeklerden daha fazla keyif alınabilir. Bu yazıda, sizler için pratik tariflerden bazılarını derledik.
1. Tavuklu Nohut Yemeği
Malzemeler:
- 500 gram tavuk göğsü
- 1 adet büyük boy soğan
- 1 su bardağı nohut
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz ve karabiber
Yapılışı:
1. Soğanı ince ince doğrayın ve tencereye zeytinyağı ile beraber koyun.
2. Soğanı soteleyin ve tavuk göğsü parçalarını ekleyin.
3. Tavuklar kızarıncaya kadar soteleyin ve nohutları ekleyin.
4. Salçayı ekleyin ve suyunu ekleyin. Tuz ve karabiberi de ekleyin.
5. 10-15 dakika boyunca kaynatın. Servis yaparken üzerine maydanoz serpiştirin.
2. Fırında Patates Köftesi
Malzemeler:
- 4 adet patates
- 1 adet rendelenmiş havuç
- 1 adet ince ince doğranmış kuru soğan
- 1 su bardağı galeta unu
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz ve karabiber
Yapılışı:
1. Patatesleri haşlayın ve ezin.
2. Ezilmiş patatesleri, rendelenmiş havuçları, kuru soğanları, galeta ununu, yumurtaları, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın.
3. Karışımı küçük küçük parçalar halinde yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyun.
4. Fırını 180 dereceye ayarlayın ve köfteleri fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
5. Fırından alıp servis yapın.
3. Kıymalı Pide
Malzemeler:
- 500 gram kıyma
- 1 adet büyük boy soğan
- 2 adet domates
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet yufka
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz ve karabiber
Yapılışı:
1. Soğanı ince ince doğrayın ve kıymayla birlikte tavada kavurun.
2. Kıyma kızarınca salçayı ekleyin ve karıştırın.
3. Domatesleri küp küp doğrayın ve kıymalı karışıma ekleyip karıştırın.
4. Yufkayı tezgaha serin ve üzerine harcı yayın.
5. Yufkayı kenarları birleşecek şekilde katlıyın ve kenarlardan sıkıca kapatın.
6. Üzerine sıvı yağ sürün ve önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarladığınız fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
7. Fırından alıp servis yapın.
Sık Sorulan Sorular
1. Tavuklu Nohut Yemeğinin yanında ne sunabilirim?
Tavuklu nohut yemeği yanında pilav ya da haşlanmış sebzeler servis edebilirsiniz.
2. Fırında Patates Köftesi kaç kişilik bir yemek?
Fırında patates köftesi 4-6 kişilik bir yemek tarifidir.
3. Kıymalı Pideyi nasıl saklayabilirim?
Kıymalı pideye pişmesinden sonra buzdolabında saklayabilirsiniz. Birkaç gün içinde tüketmeniz tavsiye edilir.
4. Tavuklu Nohut Yemeği kaç kişiye yetecek kadar yapılır?
Tavuklu nohut yemeği 4-6 kişilik bir yemektir.
5. Fırında Patates Köftesi lezzeti neden değişir?
Fırında patates köftesi lezzeti, kullanılan malzemelerin kalitesine göre değişebilir. Ayrıca fırın süresi ve ısı ayarı da lezzeti etkileyebilir.


Maç Yorumları Web Sitesi

Yapay Zekanın Yaptığı Maç yorumlarını sitenizde otomatik yayınlayın!

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


tarifler Cevizli Tavuk Salatası Közlenmiş Patlıcanlı Makarna Kuru Fasulye Yemeği Karnabahar Köftesi Izgara Tavuklu Sandviç pratik lezzetli Cuma yemekleri