• 0216 488 01 91
  • destek@sonsuzbilgi.com.tr

Pazaryeri Web Sitesi

Bir çok işletmeyi çatınız altında toplayın, pazarın belirleyeni olun!

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


Sivas'ta Tatmanız Gereken Yerel Yemekler

Adı : Sivas'ta Tatmanız Gereken Yerel Yemekler

Sivas, Türkiye'nin orta bölgesinde yer alan bir şehir. Anadolu'nun tarihi kültürünü yansıtan, lezzetli yemekleri ile ünlü bir şehir. İşte size, Sivas'ta tatmanız gereken yerel yemekler ile ilgili bir yazı!

1. Kesme Çorba
Sivas'ın simge yemeklerinden olan kesme çorba, el açması hamurla yapılan küçük parçaların tavuk suyu veya et suyu ile kaynatılmasıyla hazırlanıyor. Buna baharat ve pul biber de eklenerek lezzeti arttırılabiliyor. Kesme çorba, Sivas'ta genellikle kahvaltıda tüketiliyor.

2. Tarhana Çorbası
Tarhana, Sivas'ta en çok kullanılan yiyecekler arasında yer alıyor. Tarhana çorbası, önceden hazırladığınız tarhana hamurunun su ile kaynatılmasıyla elde ediliyor. İşte size hem hafif hem de besleyici bir çorba.

3. Mıhlama
Mıhlama, Sivas'ta bol bol tüketilen ve son yıllarda adından sıkça söz ettiren bir yemek. Mısır unu, tereyağı, peynir ve domatesin karışımı ile yapılan bir yemek. Üstüne kaşar peyniri serpilerek servis ediliyor. Mıhlama, kahvaltıda veya öğle yemeğinde yenilebilir.

4. Cızdık
Sivas'ın geleneksel yemeklerinden biri olan cızdık, kıymalı ve baharatlı bir tür börek olarak karşınıza çıkıyor. Yufka üzerine karıştırılmış kıyma, domates, biber ve baharatlar eklendikten sonra, tepsiye alınıyor ve fırında pişiriliyor.

5. Su böreği
Su böreği, Sivas mutfağında sık sık yapılan bir yemek. Yufka, çırpılmış yumurta, lor peyniri, maydanoz, dereotu ve zeytinyağından yapılan bu börek, suya batırılarak üzerine sarılır ve yine suya batırılarak pişirilir. Hem hafif, hem de lezzetli bir yemek.

Sık Sorulan Sorular:

1. Sivas'ta hangi yemeklerin yanında hangi içecekler tercih edilir?
Sivas'ta genellikle ayran, şalgam suyu, demleme çay, elma ve üzüm suyu gibi içecekler tercih edilir.

2. Sivas'ta tatlı olarak ne yenir?
Sivas'ta çörek, kete, helva, tutmaç tatlısı, revani ve cevizli kabak tatlısı gibi tatlılar meşhurdur.

3. Hangi yemekler Sivas'ta hangi öğünlerde yenir?
Kesme çorba genellikle kahvaltıda, tarhana çorbası öğle ve akşam yemeklerinde tüketilir. Mıhlama ise kahvaltı ve öğle yemeğinde yenir.

4. Sivas'ta hangi özel günlerde hangi yemekler yapılır?
Ramazan ayında kesme çorba, bayramda cızdık ve su böreği, düğün ve özel günlerde mıhlama yapılmaktadır.

5. Sivas'ta yerel yemeklerin yanında hangi meze ve salatalar tercih edilir?
Sivas'ta yeşil salata, domates, biber, turşu, acılı ezme, humus ve kavurma tercih edilen meze ve salatalar arasındadır."

Sivas'ta Tatmanız Gereken Yerel Yemekler

Adı : Sivas'ta Tatmanız Gereken Yerel Yemekler

Sivas, Türkiye'nin orta bölgesinde yer alan bir şehir. Anadolu'nun tarihi kültürünü yansıtan, lezzetli yemekleri ile ünlü bir şehir. İşte size, Sivas'ta tatmanız gereken yerel yemekler ile ilgili bir yazı!

1. Kesme Çorba
Sivas'ın simge yemeklerinden olan kesme çorba, el açması hamurla yapılan küçük parçaların tavuk suyu veya et suyu ile kaynatılmasıyla hazırlanıyor. Buna baharat ve pul biber de eklenerek lezzeti arttırılabiliyor. Kesme çorba, Sivas'ta genellikle kahvaltıda tüketiliyor.

2. Tarhana Çorbası
Tarhana, Sivas'ta en çok kullanılan yiyecekler arasında yer alıyor. Tarhana çorbası, önceden hazırladığınız tarhana hamurunun su ile kaynatılmasıyla elde ediliyor. İşte size hem hafif hem de besleyici bir çorba.

3. Mıhlama
Mıhlama, Sivas'ta bol bol tüketilen ve son yıllarda adından sıkça söz ettiren bir yemek. Mısır unu, tereyağı, peynir ve domatesin karışımı ile yapılan bir yemek. Üstüne kaşar peyniri serpilerek servis ediliyor. Mıhlama, kahvaltıda veya öğle yemeğinde yenilebilir.

4. Cızdık
Sivas'ın geleneksel yemeklerinden biri olan cızdık, kıymalı ve baharatlı bir tür börek olarak karşınıza çıkıyor. Yufka üzerine karıştırılmış kıyma, domates, biber ve baharatlar eklendikten sonra, tepsiye alınıyor ve fırında pişiriliyor.

5. Su böreği
Su böreği, Sivas mutfağında sık sık yapılan bir yemek. Yufka, çırpılmış yumurta, lor peyniri, maydanoz, dereotu ve zeytinyağından yapılan bu börek, suya batırılarak üzerine sarılır ve yine suya batırılarak pişirilir. Hem hafif, hem de lezzetli bir yemek.

Sık Sorulan Sorular:

1. Sivas'ta hangi yemeklerin yanında hangi içecekler tercih edilir?
Sivas'ta genellikle ayran, şalgam suyu, demleme çay, elma ve üzüm suyu gibi içecekler tercih edilir.

2. Sivas'ta tatlı olarak ne yenir?
Sivas'ta çörek, kete, helva, tutmaç tatlısı, revani ve cevizli kabak tatlısı gibi tatlılar meşhurdur.

3. Hangi yemekler Sivas'ta hangi öğünlerde yenir?
Kesme çorba genellikle kahvaltıda, tarhana çorbası öğle ve akşam yemeklerinde tüketilir. Mıhlama ise kahvaltı ve öğle yemeğinde yenir.

4. Sivas'ta hangi özel günlerde hangi yemekler yapılır?
Ramazan ayında kesme çorba, bayramda cızdık ve su böreği, düğün ve özel günlerde mıhlama yapılmaktadır.

5. Sivas'ta yerel yemeklerin yanında hangi meze ve salatalar tercih edilir?
Sivas'ta yeşil salata, domates, biber, turşu, acılı ezme, humus ve kavurma tercih edilen meze ve salatalar arasındadır."


Restoran Web Siteniz Olsun!

Üstelik QR Kod Menü Sistemi de Hediyemiz.

Sınırsız Menü, Sınırsız Yemek, SSL Sertifikası, Full Mobil Uyumlu, Full SEO Uyumlu
ve Daha bir çok özellik. Bugün kullanmaya başlayın.


Sivas mantı tarhana çorbası keşkek cızlama çullama höşmerim sucuk