Sınırsız Menü, Sınırsız Yemek, SSL Sertifikası, Full Mobil Uyumlu, Full SEO Uyumlu
ve Daha bir çok özellik. Bugün kullanmaya başlayın.
Fırında Soslu Köfte Tarifi
Fırında soslu köfte, özellikle kıyma sevmeyenlerin tercih ettiği lezzetli bir yemektir. Köftelerin içine sıkıştırılan baharatlar ve ince doğranmış sebzeler rengi ve lezzeti arttırarak, tarifin kalitesini arttırır.
Malzemeler:
- 500 gram dana kıyma
- 1 adet iri boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1/2 demet maydanoz
- 1 adet yumurta
- 1/2 su bardağı galeta unu
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
- 2 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kuru soğan
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1/2 su bardağı sıcak su
- Tuz
Hazırlanışı:
1. İri bir boy soğanı yemeklik doğrayın. Sarımsakları rendeleyin.
2. Maydanozları ince ince kıyın.
3. Kıymayı derin bir kapta yoğurun. İçine soğan, sarımsak, maydanoz, yumurta, galeta unu, tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi ekleyip iyice karıştırın.
4. Köfte harcından küçük parçalar koparıp avuçta yuvarlayarak oval şekiller verin. Yapışmaması için elinizi hafifçe yağlayın.
5. Köfteleri yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Yanlarında boşluk kalacak şekilde dizin.
6. Domatesleri ve biberleri yıkayıp ince ince dilimleyin. Kuru soğanı ince ince doğrayın.
7. Sos için; salçaları sıvı yağda kavurun. İçine doğranmış sebzeleri ekleyip birkaç dakika kavurun. 1/2 su bardağı sıcak su ilave edin. Tuz ekleyin ve sosu karıştırın.
8. Sosu köftelerin üzerine dökün.
9. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
Sık Sorulan Sorular:
1. Köfteler tavada kızartılır mı?
Bu tarifte köfteler fırında pişirilir. Tavada kızartılması da mümkün fakat lezzeti ve sağlığı açısından fırına verilmesi önerilir.
2. Galeta unu yerine başka bir şey kullanabilirim mi?
Galeta unu, köfte harcını bir arada tutan bağlayıcıdır. Eğer galeta unu kullanmak istemiyorsanız, ekmek içi de kullanabilirsiniz.
3. Sebzeleri neden ince dilimliyoruz?
Sebzelerin ince dilimlenmesi, pişme süresini azaltır ve yemeğin lezzetini arttırır.
4. Sosun içinde hangi malzemeler var?
Sosun içinde domates ve biber salçası, kuru soğan, domates ve biber gibi sebzeler, sıvı yağ ve tuz yer alır.
5. Köftelerin içine ne konulabilir?
Köftelerin içine baharatlar, soğan, sarımsak, maydanoz, rendelenmiş havuç, kıyılmış kabak veya patates gibi sebzeler konulabilir. İsteğe göre iç harcına farklı malzemeler de eklemek mümkündür."
Fırında Soslu Köfte Tarifi
Fırında soslu köfte, özellikle kıyma sevmeyenlerin tercih ettiği lezzetli bir yemektir. Köftelerin içine sıkıştırılan baharatlar ve ince doğranmış sebzeler rengi ve lezzeti arttırarak, tarifin kalitesini arttırır.
Malzemeler:
- 500 gram dana kıyma
- 1 adet iri boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1/2 demet maydanoz
- 1 adet yumurta
- 1/2 su bardağı galeta unu
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
- 2 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kuru soğan
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1/2 su bardağı sıcak su
- Tuz
Hazırlanışı:
1. İri bir boy soğanı yemeklik doğrayın. Sarımsakları rendeleyin.
2. Maydanozları ince ince kıyın.
3. Kıymayı derin bir kapta yoğurun. İçine soğan, sarımsak, maydanoz, yumurta, galeta unu, tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi ekleyip iyice karıştırın.
4. Köfte harcından küçük parçalar koparıp avuçta yuvarlayarak oval şekiller verin. Yapışmaması için elinizi hafifçe yağlayın.
5. Köfteleri yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Yanlarında boşluk kalacak şekilde dizin.
6. Domatesleri ve biberleri yıkayıp ince ince dilimleyin. Kuru soğanı ince ince doğrayın.
7. Sos için; salçaları sıvı yağda kavurun. İçine doğranmış sebzeleri ekleyip birkaç dakika kavurun. 1/2 su bardağı sıcak su ilave edin. Tuz ekleyin ve sosu karıştırın.
8. Sosu köftelerin üzerine dökün.
9. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
Sık Sorulan Sorular:
1. Köfteler tavada kızartılır mı?
Bu tarifte köfteler fırında pişirilir. Tavada kızartılması da mümkün fakat lezzeti ve sağlığı açısından fırına verilmesi önerilir.
2. Galeta unu yerine başka bir şey kullanabilirim mi?
Galeta unu, köfte harcını bir arada tutan bağlayıcıdır. Eğer galeta unu kullanmak istemiyorsanız, ekmek içi de kullanabilirsiniz.
3. Sebzeleri neden ince dilimliyoruz?
Sebzelerin ince dilimlenmesi, pişme süresini azaltır ve yemeğin lezzetini arttırır.
4. Sosun içinde hangi malzemeler var?
Sosun içinde domates ve biber salçası, kuru soğan, domates ve biber gibi sebzeler, sıvı yağ ve tuz yer alır.
5. Köftelerin içine ne konulabilir?
Köftelerin içine baharatlar, soğan, sarımsak, maydanoz, rendelenmiş havuç, kıyılmış kabak veya patates gibi sebzeler konulabilir. İsteğe göre iç harcına farklı malzemeler de eklemek mümkündür."
*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle