• 0216 488 01 91
  • destek@sonsuzbilgi.com.tr

Pazaryeri Web Sitesi

Bir çok işletmeyi çatınız altında toplayın, pazarın belirleyeni olun!

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


Tavuklu Mantarlı Makarna Tarifi

Adı : Tavuklu Mantarlı Makarna Tarifi

Makarna, dünyanın birçok yerinde en sevilen yiyecekler arasında yerini almıştır. Hem pratik hem de lezzetli olması herkesin tercih etmesine neden olmaktadır. Tavuklu mantarlı makarna ise özellikle protein değerinin yüksek olması ve lezzetiyle birçok kişinin tercih ettiği bir lezzettir. Bu yazıda sizlere tavuklu mantarlı makarna tarifi hakkında detaylı bilgi vereceğim.

Tavuklu Mantarlı Makarna İçin Malzemeler:

- 500 gram makarna
- 250 gram tavuk göğsü
- 250 gram mantar
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz ve karabiber

Tavuklu Mantarlı Makarna Hazırlanışı:

1. Makarnayı tuzlu suda haşlayın ve süzün.

2. Mantarları temizleyin ve ince dilimler halinde kesin.

3. Tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde kesin.

4. Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın.

5. Tereyağı ve zeytinyağını tavada eritin.

6. Soğan ve sarımsağı ekleyin, kavurun.

7. Tavukları tavaya ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun.

8. Mantarları ekleyin, 5 dakika daha pişirin.

9. Unu ekleyin, 2-3 dakika karıştırarak kavurun.

10. Sütü yavaşça ekleyin ve karıştırıp kıvamını alana kadar pişirin.

11. Kaşar peynirini ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.

12. Pişmiş makarnayı tavuklu mantarlı sosun içine ekleyin, karıştırın.

13. Üzerine pul biber, tuz ve karabiber ekleyin.

14. Servis tabağına alın ve sıcak servis yapın.

Sık Sorulan Sorular

1. Tavuklu mantarlı makarna kaç kişiye yapılır?

Tarifte verilen malzemeler yaklaşık 4-6 kişilik bir porsiyon hazırlamaya yetecek.

2. Kaç dakikada hazırlanır?

Hazırlama süresi yaklaşık 30-40 dakika sürmektedir.

3. Makarna ne kadar sürede haşlanır?

Makarnayı paketin üzerinde belirtilen süre kadar haşlamanız gerekir. Genellikle 8-10 dakika arası haşlama süresi yeterli olacaktır.

4. Bu tarife başka neler ekleyebilirim?

Bazı kişiler bu tarife kırmızı biber, mantar sosu veya ıspanak eklemeyi tercih edebilirler. Bu ek malzeme seçenekleri ile tarifi zenginleştirebilirsiniz.

5. Bu tarifin sağlık açısından faydaları nelerdir?

Tavuklu mantarlı makarna, protein ve karbonhidrat içermesi nedeniyle dengeli bir beslenme için ideal bir öğün seçeneğidir. Ancak sosun içindeki tereyağı ve kaşar peyniri gibi malzemelerin yağlı olması nedeniyle tüketim miktarı sınırlandırılmalıdır."

Tavuklu Mantarlı Makarna Tarifi

Adı : Tavuklu Mantarlı Makarna Tarifi

Makarna, dünyanın birçok yerinde en sevilen yiyecekler arasında yerini almıştır. Hem pratik hem de lezzetli olması herkesin tercih etmesine neden olmaktadır. Tavuklu mantarlı makarna ise özellikle protein değerinin yüksek olması ve lezzetiyle birçok kişinin tercih ettiği bir lezzettir. Bu yazıda sizlere tavuklu mantarlı makarna tarifi hakkında detaylı bilgi vereceğim.

Tavuklu Mantarlı Makarna İçin Malzemeler:

- 500 gram makarna
- 250 gram tavuk göğsü
- 250 gram mantar
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz ve karabiber

Tavuklu Mantarlı Makarna Hazırlanışı:

1. Makarnayı tuzlu suda haşlayın ve süzün.

2. Mantarları temizleyin ve ince dilimler halinde kesin.

3. Tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde kesin.

4. Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın.

5. Tereyağı ve zeytinyağını tavada eritin.

6. Soğan ve sarımsağı ekleyin, kavurun.

7. Tavukları tavaya ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun.

8. Mantarları ekleyin, 5 dakika daha pişirin.

9. Unu ekleyin, 2-3 dakika karıştırarak kavurun.

10. Sütü yavaşça ekleyin ve karıştırıp kıvamını alana kadar pişirin.

11. Kaşar peynirini ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.

12. Pişmiş makarnayı tavuklu mantarlı sosun içine ekleyin, karıştırın.

13. Üzerine pul biber, tuz ve karabiber ekleyin.

14. Servis tabağına alın ve sıcak servis yapın.

Sık Sorulan Sorular

1. Tavuklu mantarlı makarna kaç kişiye yapılır?

Tarifte verilen malzemeler yaklaşık 4-6 kişilik bir porsiyon hazırlamaya yetecek.

2. Kaç dakikada hazırlanır?

Hazırlama süresi yaklaşık 30-40 dakika sürmektedir.

3. Makarna ne kadar sürede haşlanır?

Makarnayı paketin üzerinde belirtilen süre kadar haşlamanız gerekir. Genellikle 8-10 dakika arası haşlama süresi yeterli olacaktır.

4. Bu tarife başka neler ekleyebilirim?

Bazı kişiler bu tarife kırmızı biber, mantar sosu veya ıspanak eklemeyi tercih edebilirler. Bu ek malzeme seçenekleri ile tarifi zenginleştirebilirsiniz.

5. Bu tarifin sağlık açısından faydaları nelerdir?

Tavuklu mantarlı makarna, protein ve karbonhidrat içermesi nedeniyle dengeli bir beslenme için ideal bir öğün seçeneğidir. Ancak sosun içindeki tereyağı ve kaşar peyniri gibi malzemelerin yağlı olması nedeniyle tüketim miktarı sınırlandırılmalıdır."


Maç Yorumları Web Sitesi

Yapay Zekanın Yaptığı Maç yorumlarını sitenizde otomatik yayınlayın!

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


Tavuklu mantarlı makarna tarifi lezzetli yemek tarifleri pratik yemek tarifleri makarna tarifleri tavuk yemekleri mantarlı tarifler domatesli yemekler soğanlı tarifler kolay malzemeler ile yapılabilen tarifler