• 0216 488 01 91
  • destek@sonsuzbilgi.com.tr

Pazaryeri Web Sitesi

Bir çok işletmeyi çatınız altında toplayın, pazarın belirleyeni olun!

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


Pazı Sarması Tarifi

Adı : Pazı Sarması Tarifi

Pazı Sarması Tarifi

Pazı sarması, Türk mutfağının lezzetli yemeklerinden biridir. Pazı yaprakları genellikle dolma veya sarma şeklinde kullanılır. Bu yemeğin temelinde pazı yapraklarının içine konan pirinç, soğan, defne yaprağı, tuz ve baharatlar bulunur. Bu leziz yemeği yapmak için aşağıdaki tarife göz atabilirsiniz:

Malzemeler:

- 20-25 adet taze pazı yaprağı
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet defne yaprağı
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- 1 adet limonun suyu

Yapılışı:

1. Pazı yapraklarını yıkayın ve kaynar suda 1-2 dakika kadar haşlayın. Sonrasında soğuk suya batırarak yaprakların yumuşamasını sağlayın.

2. Pirinci yıkayın ve süzün. Soğanı küçük küpler halinde doğrayın.

3. Tencereye sıvı yağı koyup soğanları kavurun.

4. Pirinci ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.

5. Defne yaprağını, tuz, karabiber, kırmızı pul biber ve toz şekeri ekleyin.

6. Karıştırın ve suyu ekleyin.

7. Kapağı kapalı şekilde kısık ateşte 10-15 dakika pişirin.

8. Pişen pirinç harcının üstüne pazı yaprağı serin.

9. Harcın bir kısmını pazının üzerine koyun.

10. Kenardan başlayarak yaprağı sarın.

11. Tüm yapraklara aynı işlemi uygulayın.

12. Hazırladığınız sarma yapraklarını düzenli bir şekilde tencereye yerleştirin.

13. Üzerine su ve limon suyunu ekleyin.

14. Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 30-35 dakika kadar pişirin.

15. Pişen sarmaları tencereden alın ve servis yapın.

Sık Sorulan Sorular:

1. Sarmaların iç malzemesi ne olabilir?

- Pirinç, bulgur, kıyma, sebzeler (patlıcan, domates, biber), mercimek sıklıkla kullanılan iç malzemelerdir.

2. Sarmaların üzerine neden limon sıkılır?

- Limon suyu, sarmaların daha lezzetli olmasını sağlar ve sarmaların hızlıca bozulmasını önler.

3. Sarmalar kaç gün saklanabilir?

- Sarmalar, buzdolabında kapalı bir kapta 2-3 gün saklanabilir. Daha uzun süre saklamak istiyorsanız, sarmaları derin dondurucuda saklayabilirsiniz.

4. Sarmaların yanında ne tür garnitürler kullanılabilir?

- Sarmaların yanında turşu, yoğurt, domates, biber ve maydanoz gibi garnitürler kullanılabilir."

Pazı Sarması Tarifi

Adı : Pazı Sarması Tarifi

Pazı Sarması Tarifi

Pazı sarması, Türk mutfağının lezzetli yemeklerinden biridir. Pazı yaprakları genellikle dolma veya sarma şeklinde kullanılır. Bu yemeğin temelinde pazı yapraklarının içine konan pirinç, soğan, defne yaprağı, tuz ve baharatlar bulunur. Bu leziz yemeği yapmak için aşağıdaki tarife göz atabilirsiniz:

Malzemeler:

- 20-25 adet taze pazı yaprağı
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet defne yaprağı
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- 1 adet limonun suyu

Yapılışı:

1. Pazı yapraklarını yıkayın ve kaynar suda 1-2 dakika kadar haşlayın. Sonrasında soğuk suya batırarak yaprakların yumuşamasını sağlayın.

2. Pirinci yıkayın ve süzün. Soğanı küçük küpler halinde doğrayın.

3. Tencereye sıvı yağı koyup soğanları kavurun.

4. Pirinci ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.

5. Defne yaprağını, tuz, karabiber, kırmızı pul biber ve toz şekeri ekleyin.

6. Karıştırın ve suyu ekleyin.

7. Kapağı kapalı şekilde kısık ateşte 10-15 dakika pişirin.

8. Pişen pirinç harcının üstüne pazı yaprağı serin.

9. Harcın bir kısmını pazının üzerine koyun.

10. Kenardan başlayarak yaprağı sarın.

11. Tüm yapraklara aynı işlemi uygulayın.

12. Hazırladığınız sarma yapraklarını düzenli bir şekilde tencereye yerleştirin.

13. Üzerine su ve limon suyunu ekleyin.

14. Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 30-35 dakika kadar pişirin.

15. Pişen sarmaları tencereden alın ve servis yapın.

Sık Sorulan Sorular:

1. Sarmaların iç malzemesi ne olabilir?

- Pirinç, bulgur, kıyma, sebzeler (patlıcan, domates, biber), mercimek sıklıkla kullanılan iç malzemelerdir.

2. Sarmaların üzerine neden limon sıkılır?

- Limon suyu, sarmaların daha lezzetli olmasını sağlar ve sarmaların hızlıca bozulmasını önler.

3. Sarmalar kaç gün saklanabilir?

- Sarmalar, buzdolabında kapalı bir kapta 2-3 gün saklanabilir. Daha uzun süre saklamak istiyorsanız, sarmaları derin dondurucuda saklayabilirsiniz.

4. Sarmaların yanında ne tür garnitürler kullanılabilir?

- Sarmaların yanında turşu, yoğurt, domates, biber ve maydanoz gibi garnitürler kullanılabilir."


Doktor & Medikal Web Sitesi

Onlarca Doktor & Medikal Web sitesinden biri mutlaka size göre!

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


pazı sarması yapımı malzemeler tarif lezzetli sağlıklı sebzeli servis seçenekleri pazı nedir faydaları vitaminler mineraller potasyum lif antioksidan sindirim kanser önleyici