Sınırsız Menü, Sınırsız Yemek, SSL Sertifikası, Full Mobil Uyumlu, Full SEO Uyumlu
ve Daha bir çok özellik. Bugün kullanmaya başlayın.
Herkesin çok sevdiği ve özellikle fast food restoranlarında sipariş verirken vazgeçemediği atıştırmalıklar arasında yer alan patates kızartması, evde de kolaylıkla yapılabilen lezzetli bir tariftir. Bu yazıda, lezzetli patates kızartması yapmanın püf noktalarını ve birkaç farklı tavsiye edilen tarifi paylaşacağız.
Lezzetli Patates Kızartması Nasıl Yapılır?
Lezzetli patates kızartması yapmak için öncelikle kaliteli bir patates seçmeniz gerekiyor. Ortalama büyüklükteki patatesleri soyup, yıkadıktan sonra ince ince dilimleyin. Dilimlerin boyutunu tercihinize göre ayarlayabilirsiniz ancak genellikle 1 cm kalınlığında dilimler yapmak idealdir.
Dilimlediğiniz patatesleri bir kapta suya koyup 30 dakika kadar bekletin. Bu sayede patateslerin içindeki nişastanın bir kısmı suya geçecek ve kızartma işlemi sırasında patatesler daha kıtır olacaktır. Ardından, suyunu süzdüğünüz patatesleri bir bezin içine koyarak kurulayın.
Daha sonra, bir tavaya yeterince yağ koyun ve kızdırmaya başlayın. Kızardığını anlamak için tavaya bir patates dilimi attığınızda hemen hemen yüzeye çıkan kabarcıkların var olması gerekir. Bu noktada patatesleri tavaya tek tek pişirin ve kahverengileşene kadar kızartın. Pişen patatesleri süzgece çıkararak yağını süzdürün ve bir kağıt havlu üzerinde fazla yağı alın.
Lezzet İçin Ek Tavsiyeler
1) Patatesleri çeşitli baharatlarla tatlandırmak mümkündür. Özellikle kekik ile karabiberi birlikte kullanmak, patateslere daha hoş bir tat verir.
2) Patatesleri biraz daha kıtır yapmak için, kızartma işlemi bittikten sonra bir kaç dakika havalandırmak gerekir. Bu sayede patateslerin içindeki buhar uçacak ve dışı daha çıtır olacaktır.
3) Daha sağlıklı bir alternatif için, patatesleri fırında kızartmak da mümkündür. Patatesleri 200-220 derecede pişirerek hafif bir yağ kullanıp, fırında çevirerek kızartabilirsiniz.
Sık Sorulan Sorular
1) Kaç dakika patatesleri bekletmeniz gerekiyor?
Cevap: Patatesleri suya 30 dakika kadar bekletmeniz idealdir.
2) Hangi baharatlar patateslerin lezzetini artırır?
Cevap: Kekik, karabiber, pul biber, sarımsak tozu ve kırmızı biber patateslerin lezzetini artıran baharatlardır.
3) Fırında kızartılan patateslerin lezzeti fırında yapılan patateslere nazaran nasıldır?
Cevap: Fırında kızartılan patatesler, daha sağlıklı bir alternatif olsa da kızartılan patateslerin çıtırlığı ve lezzeti kadar olmayacağı gözlenmektedir.
4) Hangi yağlar patates kızartmak için idealdir?
Cevap: Patates kızartmak için ayçiçek yağı, mısır yağı ve kanola yağı idealdir. Senkronize asistan üzerinden yardım almak isterseniz fiyat teklifi alabilirsiniz."
Herkesin çok sevdiği ve özellikle fast food restoranlarında sipariş verirken vazgeçemediği atıştırmalıklar arasında yer alan patates kızartması, evde de kolaylıkla yapılabilen lezzetli bir tariftir. Bu yazıda, lezzetli patates kızartması yapmanın püf noktalarını ve birkaç farklı tavsiye edilen tarifi paylaşacağız.
Lezzetli Patates Kızartması Nasıl Yapılır?
Lezzetli patates kızartması yapmak için öncelikle kaliteli bir patates seçmeniz gerekiyor. Ortalama büyüklükteki patatesleri soyup, yıkadıktan sonra ince ince dilimleyin. Dilimlerin boyutunu tercihinize göre ayarlayabilirsiniz ancak genellikle 1 cm kalınlığında dilimler yapmak idealdir.
Dilimlediğiniz patatesleri bir kapta suya koyup 30 dakika kadar bekletin. Bu sayede patateslerin içindeki nişastanın bir kısmı suya geçecek ve kızartma işlemi sırasında patatesler daha kıtır olacaktır. Ardından, suyunu süzdüğünüz patatesleri bir bezin içine koyarak kurulayın.
Daha sonra, bir tavaya yeterince yağ koyun ve kızdırmaya başlayın. Kızardığını anlamak için tavaya bir patates dilimi attığınızda hemen hemen yüzeye çıkan kabarcıkların var olması gerekir. Bu noktada patatesleri tavaya tek tek pişirin ve kahverengileşene kadar kızartın. Pişen patatesleri süzgece çıkararak yağını süzdürün ve bir kağıt havlu üzerinde fazla yağı alın.
Lezzet İçin Ek Tavsiyeler
1) Patatesleri çeşitli baharatlarla tatlandırmak mümkündür. Özellikle kekik ile karabiberi birlikte kullanmak, patateslere daha hoş bir tat verir.
2) Patatesleri biraz daha kıtır yapmak için, kızartma işlemi bittikten sonra bir kaç dakika havalandırmak gerekir. Bu sayede patateslerin içindeki buhar uçacak ve dışı daha çıtır olacaktır.
3) Daha sağlıklı bir alternatif için, patatesleri fırında kızartmak da mümkündür. Patatesleri 200-220 derecede pişirerek hafif bir yağ kullanıp, fırında çevirerek kızartabilirsiniz.
Sık Sorulan Sorular
1) Kaç dakika patatesleri bekletmeniz gerekiyor?
Cevap: Patatesleri suya 30 dakika kadar bekletmeniz idealdir.
2) Hangi baharatlar patateslerin lezzetini artırır?
Cevap: Kekik, karabiber, pul biber, sarımsak tozu ve kırmızı biber patateslerin lezzetini artıran baharatlardır.
3) Fırında kızartılan patateslerin lezzeti fırında yapılan patateslere nazaran nasıldır?
Cevap: Fırında kızartılan patatesler, daha sağlıklı bir alternatif olsa da kızartılan patateslerin çıtırlığı ve lezzeti kadar olmayacağı gözlenmektedir.
4) Hangi yağlar patates kızartmak için idealdir?
Cevap: Patates kızartmak için ayçiçek yağı, mısır yağı ve kanola yağı idealdir. Senkronize asistan üzerinden yardım almak isterseniz fiyat teklifi alabilirsiniz."
*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle