• 0216 488 01 91
  • destek@sonsuzbilgi.com.tr

Emlak Web Sitesi

Büyümeyi hayal etmeyin, bugün başlayın...

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


Zeytinyağlı Tavuklu Bakla Yemeği

Adı : Zeytinyağlı Tavuklu Bakla Yemeği

Zeytinyağlı tavuklu bakla yemeği, Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. Hem sağlıklı hem de lezzetli olan bu yemek, özellikle yaz aylarında taze bakla sezonunda yapılmaktadır. Baklanın lezzeti, tavuğun etinden gelen lezzet ile birleşerek mükemmel bir lezzete dönüşmektedir.

Zeytinyağlı tavuklu bakla yemeği için gerekli malzemeler şu şekildedir:

- 500 gram taze bakla
- 2 adet tavuk göğsü (kuşbaşı şeklinde doğranmış)
- 2 adet orta boy soğan (piyazlık doğranmış)
- 2 adet domates (rendelenmiş)
- 3 diş sarımsak (rendelenmiş)
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 litre su
- Maydanoz (süslemek için)

Yapılışı:

1. Taze baklaların kabuklarını soyun ve uçlarını kesin. Ardından baklaları orta boy parçalara ayırın.

2. Bir tencereye zeytinyağını koyup ısıtın. Ardından doğranmış soğanları ekleyin ve kavurun.

3. Soğanlar kavrulduktan sonra tavuk etlerini de ekleyin ve tavuklar pişinceye kadar karıştırarak kavurmaya devam edin.

4. Daha sonra rendelenmiş domates, domates salçası ve sarımsakları da ekleyin. Karıştırın ve 2-3 dakika kadar kavurmaya devam edin.

5. Ardından baklaları tencereye ekleyin ve karıştırın.

6. Suyu da ekleyerek tencerenin kapağını kapatın ve baklalar pişene kadar orta ateşte pişirin.

7. Tuz ve karabiberi de ekleyin ve karıştırın.

8. Pişen zeytinyağlı tavuklu bakla yemeğini servis tabağına alın ve üzerine maydanoz yaprakları ile süsleyerek servis edin.

Zeytinyağlı Tavuklu Bakla Yemeği Tarifi için Farklı Örnekler:

Zeytinyağlı tavuklu bakla yemeği, lezzetini bakladan aldığı gibi, bazı tariflerde farklı sebzeler eklenerek de yapılabilmektedir. Örneğin, kabak, patlıcan veya havuç gibi sebzeler de zeytinyağlı tavuklu bakla yemeğine eklenebilir.

Ayrıca, bazı tariflerde tavuk yerine et kullanılabilmektedir. Et kullanılan tariflerde, etin pişme süresi daha uzun olduğu için öncelikle etlerin pişirilmesi, daha sonra sebzelerin eklenmesi gerekmektedir.

Sık Sorulan Sorular:

1. Zeytinyağlı tavuklu bakla yemeği kaç kişilik yapılır?

Bu tarifteki malzemelerle 4-6 kişilik bir yemek yapılabilir.

2. Zeytinyağlı tavuklu bakla yemeği kaç kalori?

Bu yemeğin kalori değeri, kullanılan porsiyon miktarına göre değişebilir. Ancak genel olarak, 1 porsiyon zeytinyağlı tavuklu bakla yemeğinin 250-300 kalori arasında olduğu düşünülmektedir.

3. Zeytinyağlı tavuklu bakla yemeği tarifi nasıl saklanır?

Bu yemek, buzdolabında kapalı bir kapta 2-3 gün saklanabilir. Ancak taze olarak en lezzetli hali ile tüketilmesi önerilir."

Zeytinyağlı Tavuklu Bakla Yemeği

Adı : Zeytinyağlı Tavuklu Bakla Yemeği

Zeytinyağlı tavuklu bakla yemeği, Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. Hem sağlıklı hem de lezzetli olan bu yemek, özellikle yaz aylarında taze bakla sezonunda yapılmaktadır. Baklanın lezzeti, tavuğun etinden gelen lezzet ile birleşerek mükemmel bir lezzete dönüşmektedir.

Zeytinyağlı tavuklu bakla yemeği için gerekli malzemeler şu şekildedir:

- 500 gram taze bakla
- 2 adet tavuk göğsü (kuşbaşı şeklinde doğranmış)
- 2 adet orta boy soğan (piyazlık doğranmış)
- 2 adet domates (rendelenmiş)
- 3 diş sarımsak (rendelenmiş)
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 litre su
- Maydanoz (süslemek için)

Yapılışı:

1. Taze baklaların kabuklarını soyun ve uçlarını kesin. Ardından baklaları orta boy parçalara ayırın.

2. Bir tencereye zeytinyağını koyup ısıtın. Ardından doğranmış soğanları ekleyin ve kavurun.

3. Soğanlar kavrulduktan sonra tavuk etlerini de ekleyin ve tavuklar pişinceye kadar karıştırarak kavurmaya devam edin.

4. Daha sonra rendelenmiş domates, domates salçası ve sarımsakları da ekleyin. Karıştırın ve 2-3 dakika kadar kavurmaya devam edin.

5. Ardından baklaları tencereye ekleyin ve karıştırın.

6. Suyu da ekleyerek tencerenin kapağını kapatın ve baklalar pişene kadar orta ateşte pişirin.

7. Tuz ve karabiberi de ekleyin ve karıştırın.

8. Pişen zeytinyağlı tavuklu bakla yemeğini servis tabağına alın ve üzerine maydanoz yaprakları ile süsleyerek servis edin.

Zeytinyağlı Tavuklu Bakla Yemeği Tarifi için Farklı Örnekler:

Zeytinyağlı tavuklu bakla yemeği, lezzetini bakladan aldığı gibi, bazı tariflerde farklı sebzeler eklenerek de yapılabilmektedir. Örneğin, kabak, patlıcan veya havuç gibi sebzeler de zeytinyağlı tavuklu bakla yemeğine eklenebilir.

Ayrıca, bazı tariflerde tavuk yerine et kullanılabilmektedir. Et kullanılan tariflerde, etin pişme süresi daha uzun olduğu için öncelikle etlerin pişirilmesi, daha sonra sebzelerin eklenmesi gerekmektedir.

Sık Sorulan Sorular:

1. Zeytinyağlı tavuklu bakla yemeği kaç kişilik yapılır?

Bu tarifteki malzemelerle 4-6 kişilik bir yemek yapılabilir.

2. Zeytinyağlı tavuklu bakla yemeği kaç kalori?

Bu yemeğin kalori değeri, kullanılan porsiyon miktarına göre değişebilir. Ancak genel olarak, 1 porsiyon zeytinyağlı tavuklu bakla yemeğinin 250-300 kalori arasında olduğu düşünülmektedir.

3. Zeytinyağlı tavuklu bakla yemeği tarifi nasıl saklanır?

Bu yemek, buzdolabında kapalı bir kapta 2-3 gün saklanabilir. Ancak taze olarak en lezzetli hali ile tüketilmesi önerilir."


Pazaryeri Web Sitesi

Bir çok işletmeyi çatınız altında toplayın, pazarın belirleyeni olun!

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


zeytinyağlı tavuklu bakla yemeği sağlıklı yemek tarifleri tavuk göğsü bakla zeytinyağı domates soğan sarımsak baharatlar pilav besin değeri