• 0216 488 01 91
  • destek@sonsuzbilgi.com.tr

E-Ticaret Premium

Basit, Hızlı, Etkili ve Mükemmel bir E-Ticaret Siteniz Olsun

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


Yağlı Antep Dolması Yapımı

Adı : Yağlı Antep Dolması Yapımı

Yağlı Antep Dolması, Antep yöresinde özellikle düğünlerde, bayramlarda ve özel günlerde sıkça yapılan bir yemektir. Adı üzerinde, bu dolma yağda yapıldığı için oldukça lezzetli ve şık bir görüntüye sahiptir. Dolgusu içinde kişiye özel farklılıklar gösterse de, genellikle dolmalık fıstık, kıyma, pirinç, soğan, yeşillik ve baharatlardan hazırlanır. Şimdi gelin, Yağlı Antep Dolması yapımı hakkında detaylı bilgilere birlikte göz atalım.

Malzemeler:

- 20 adet dolmalık biber
- 1 su bardağı pirinç
- 500 gram orta yağlı kıyma
- 1 su bardağı dolmalık fıstık
- 2 adet orta boy soğan
- 2 çorba kaşığı domates salçası
- 2 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tatlı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Tuz
- Zeytinyağı

Hazırlanışı:

1. Öncelikle, dolmalık biberleri yıkayıp içini boşaltın. Biberin sap kısmını kesin ve içindeki çekirdekleri ve beyaz kısımları çıkarın.

2. Pirinci yıkayıp süzgece alın. 2 su bardağı suyu tencereye alın ve kaynatın. Üzerine yıkanmış pirinci ekleyin ve kaynayan suyun içine ilave edin. 10 dakika pişirin ve ocaktan alın.

3. Soğanları küçük küçük doğrayın ve kıymayı ekleyin. Kıymayı iyice yoğurun. Sonra, pirinci, dolmalık fıstığı, tuz ve baharatları da ilave ederek hepsini birleştirin.

4. Dolmalık biberleri teker teker doldurun. İçine hazırladığınız harçtan yerleştirin. Biberi dolarken, biberin içinde bir telle asla tutturmayın, sadece doldurun.

5. Doldurduğunuz biberleri birbirine yapışmayacak şekilde derin bir tencereye dizin. Üzerine domates ve biber salçasını karıştırarak gezdirin ve zeytinyağı gezdirip biberlerin üzerine dökün.

6. Tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte 40 dakika pişirin. Ayrıca dolmaların üzerine kağıt havlu serip 15 dakika kadar demlenmelerini bekleyin.

7. Hazırladığınız Yağlı Antep Dolması servis tabağına alarak, üzerine maydanoz yaprakları ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Sık Sorulan Sorular:

1. Dolma biberleri nasıl seçmeliyim?

Dolmalık biberlerin taze ve sağlam olmasına özen göstermelisiniz. Dolmalık biberlerin rengi koyu ve pürüzsüz olmalıdır.

2. Pirinç hamur gibi olmaz mı?

Pirinci kaynattıktan sonra süzüp malzemelerle karıştırırsanız hamurumsu bir görüntü oluşmaz. Ayrıca pirincin üstüne zeytinyağı gezdirirseniz daha da parçalanmamasını sağlarsınız.

3. Biberlerin içini boşaltırken nelere dikkat etmeliyim?

Biberlerin sap kısımlarını kesmek, biberleri alttan ovuşturarak çıkarmak gerekiyor. Dökmekle biberi yıkayıp chiffonade şeklinde kesmek de doğru bir yöntemdir.

4. Yağlı Antep Dolması hangi yemeklerle servis edilir?

Yağlı Antep Dolması, yoğurt ve turşu gibi yan lezzetlerle servis edilir. Ayrıca yanına salata ikram edilebilir.

5. Dolmalar yapılırken zararlı bir madde kalırmı?

Dolmalar yapılmadan önce içindeki tohumları çıkarmak çıkarılması gereken zararlı maddeyi de alır. Dolmaları hazırladıktan sonra kısa sürede tüketmeniz yeterlidir."

Yağlı Antep Dolması Yapımı

Adı : Yağlı Antep Dolması Yapımı

Yağlı Antep Dolması, Antep yöresinde özellikle düğünlerde, bayramlarda ve özel günlerde sıkça yapılan bir yemektir. Adı üzerinde, bu dolma yağda yapıldığı için oldukça lezzetli ve şık bir görüntüye sahiptir. Dolgusu içinde kişiye özel farklılıklar gösterse de, genellikle dolmalık fıstık, kıyma, pirinç, soğan, yeşillik ve baharatlardan hazırlanır. Şimdi gelin, Yağlı Antep Dolması yapımı hakkında detaylı bilgilere birlikte göz atalım.

Malzemeler:

- 20 adet dolmalık biber
- 1 su bardağı pirinç
- 500 gram orta yağlı kıyma
- 1 su bardağı dolmalık fıstık
- 2 adet orta boy soğan
- 2 çorba kaşığı domates salçası
- 2 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tatlı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Tuz
- Zeytinyağı

Hazırlanışı:

1. Öncelikle, dolmalık biberleri yıkayıp içini boşaltın. Biberin sap kısmını kesin ve içindeki çekirdekleri ve beyaz kısımları çıkarın.

2. Pirinci yıkayıp süzgece alın. 2 su bardağı suyu tencereye alın ve kaynatın. Üzerine yıkanmış pirinci ekleyin ve kaynayan suyun içine ilave edin. 10 dakika pişirin ve ocaktan alın.

3. Soğanları küçük küçük doğrayın ve kıymayı ekleyin. Kıymayı iyice yoğurun. Sonra, pirinci, dolmalık fıstığı, tuz ve baharatları da ilave ederek hepsini birleştirin.

4. Dolmalık biberleri teker teker doldurun. İçine hazırladığınız harçtan yerleştirin. Biberi dolarken, biberin içinde bir telle asla tutturmayın, sadece doldurun.

5. Doldurduğunuz biberleri birbirine yapışmayacak şekilde derin bir tencereye dizin. Üzerine domates ve biber salçasını karıştırarak gezdirin ve zeytinyağı gezdirip biberlerin üzerine dökün.

6. Tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte 40 dakika pişirin. Ayrıca dolmaların üzerine kağıt havlu serip 15 dakika kadar demlenmelerini bekleyin.

7. Hazırladığınız Yağlı Antep Dolması servis tabağına alarak, üzerine maydanoz yaprakları ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Sık Sorulan Sorular:

1. Dolma biberleri nasıl seçmeliyim?

Dolmalık biberlerin taze ve sağlam olmasına özen göstermelisiniz. Dolmalık biberlerin rengi koyu ve pürüzsüz olmalıdır.

2. Pirinç hamur gibi olmaz mı?

Pirinci kaynattıktan sonra süzüp malzemelerle karıştırırsanız hamurumsu bir görüntü oluşmaz. Ayrıca pirincin üstüne zeytinyağı gezdirirseniz daha da parçalanmamasını sağlarsınız.

3. Biberlerin içini boşaltırken nelere dikkat etmeliyim?

Biberlerin sap kısımlarını kesmek, biberleri alttan ovuşturarak çıkarmak gerekiyor. Dökmekle biberi yıkayıp chiffonade şeklinde kesmek de doğru bir yöntemdir.

4. Yağlı Antep Dolması hangi yemeklerle servis edilir?

Yağlı Antep Dolması, yoğurt ve turşu gibi yan lezzetlerle servis edilir. Ayrıca yanına salata ikram edilebilir.

5. Dolmalar yapılırken zararlı bir madde kalırmı?

Dolmalar yapılmadan önce içindeki tohumları çıkarmak çıkarılması gereken zararlı maddeyi de alır. Dolmaları hazırladıktan sonra kısa sürede tüketmeniz yeterlidir."


Doktor & Medikal Web Sitesi

Onlarca Doktor & Medikal Web sitesinden biri mutlaka size göre!

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


Yağlı Antep Dolması Kuru patlıcan Kıyma Soğan Domates Biber Sarımsak Tuz Baharatlar Pirinç Zeytinyağı Maydanoz