• 0216 488 01 91
  • destek@sonsuzbilgi.com.tr

Pazaryeri Web Sitesi

Bir çok işletmeyi çatınız altında toplayın, pazarın belirleyeni olun!

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


Türkiye'de En İyi Pideler Nerede Yapılır?

Adı : Türkiye'de En İyi Pideler Nerede Yapılır?

Güneydoğu Anadolu'nun meşhur lezzeti olan pide, ülkemizin her bölgesinde artık severek tüketilen bir yiyecek haline geldi. Sıcacık hamuru, çeşit çeşit iç malzemeleri, farklı pişirme yöntemleri ile pidelerin tadı ve dokusu değişiklik gösterebiliyor. Türkiye'de en iyi pidelerin nerede yapıldığı konusunda farklı fikirler olmakla birlikte, bazı mekanların özellikle pide konusunda iddialı olduğu biliniyor.

1. Gaziantep: Adının başında bile \"Antep\" kelimesi olan bu şehir, özellikle Antep usulü pidesi ile meşhurdur. Ketene diye tabir edilen fırıncılık tarzı sayesinde pidelerin hamuru daha ince ve lezzetlidir. İç malzemelerin yanı sıra, tereyağı da pideye ayrı bir tat katıyor. Şekerpareci Mehmet'in Pidehanesi ve Tarihi İmam Çağdaş markaları ile Gaziantep'te meşhur pideler yiyebilirsiniz.

2. İstanbul: İstanbul'da da farklı bölgelerin farklı pide çeşitleri usta ellerde yapılmaktadır. İnce hamurlu beyaz pide, İstanbul'un ünlü semti Beşiktaş'ta yıllardır bilinen ve sadece pide yapan Borsa Pide'de tadılabilir. Kıymalı pide konusunda ise İstanbul'da genelde Tarihi Sultanahmet Köftecisi'nin yaptığı Tarhana Pide meşhurdur.

3. Konya: Konya'da ise Pidenin üzerine dökülen sadece salça olmayan, farklı baharatların kullanıldığı domates sosu ile yukarıda bahsetmiş olduğumuz ketena hamurun kalın yapısıyla Konya pidesi yapılır. Özellikle Şeref Mutfak ve Tiritçi Şenol ünlü pidecilerdir ve sıklıkla tercih edilen mekanlardır.

4. Ankara: Ankara'da ise Adıyaman Düğün Salonu gibi mekanlarda yapılır. Yemeksepeti üzerindeki yıldız sayılarına ve müşteri yorumlarına bakarak nerede kaliteli pide yenebileceğini öğrenebilirsiniz. Bilanda Pide de, Ankara'da meşhur bir pidecidir.

5. İzmir: İzmir'de genellikle farklı yemek kültürlerinin ürünü mahallelerde yapılan pideyerlerde Sosyal Hizmetler Pide Evi, Aşçı Usta, Adem Usta isimleri dillere destan pide ustalarıdır. Kıymalı pide, İzmir'de bulunan bu yerlerde mutlaka tatılması gereken bir lezzettir.

Sık Sorulan Sorular

1. Pide nasıl tüketilir?

Pide genellikle yanında yoğurt, turşu ve salata gibi yan ürünlerle birlikte tüketilir. Aynı zamanda iç malzemeleri değişebildiği için, ton balıklı, sebzeli ya da peynirli gibi farklı seçenekleri de bulunabilmektedir.

2. Pide nasıl pişirilir?

Pide, genellikle taş fırınlarda ya da ocakta sac üzerinde pişirilir. Hamuruın ince olması, fırına kabarmadan önce yeterince yassılaştırılması ise pidenin lezzeti için oldukça önemlidir.

3. Pidelerin kalorisi yüksek midir?

Ne yazıkki, pidelerin kalorisi oldukça yüksekdir. Sağlıklı beslenme açısından sıklıkla tüketilmemesi önerilmektedir. Ancak tüketirken içindekileri değiştirerek daha sağlıklı bir pide hazırlamak mümkündür.

4. Pide neden yapılmaktadır?

Pide, geçmişte dini, kültürel ve sosyal birçok amaç için kullanılmıştır. Bugünse lokum gibi bir yiyecek haline gelmiş olup, sayısız restoranlarda geçerli fiyatlarda satılmaktadır.

5. Pide nereden gelmektedir?

Pide, Türkiye'de tarih boyunca yapılmış olsa da, ilk kez Osmanlı İmparatorluğu döneminde yapılıp tüketilmiştir. Pidelerin çıkış noktası hakkında ise tam bir bilgi mevcut değildir."

Türkiye'de En İyi Pideler Nerede Yapılır?

Adı : Türkiye'de En İyi Pideler Nerede Yapılır?

Güneydoğu Anadolu'nun meşhur lezzeti olan pide, ülkemizin her bölgesinde artık severek tüketilen bir yiyecek haline geldi. Sıcacık hamuru, çeşit çeşit iç malzemeleri, farklı pişirme yöntemleri ile pidelerin tadı ve dokusu değişiklik gösterebiliyor. Türkiye'de en iyi pidelerin nerede yapıldığı konusunda farklı fikirler olmakla birlikte, bazı mekanların özellikle pide konusunda iddialı olduğu biliniyor.

1. Gaziantep: Adının başında bile \"Antep\" kelimesi olan bu şehir, özellikle Antep usulü pidesi ile meşhurdur. Ketene diye tabir edilen fırıncılık tarzı sayesinde pidelerin hamuru daha ince ve lezzetlidir. İç malzemelerin yanı sıra, tereyağı da pideye ayrı bir tat katıyor. Şekerpareci Mehmet'in Pidehanesi ve Tarihi İmam Çağdaş markaları ile Gaziantep'te meşhur pideler yiyebilirsiniz.

2. İstanbul: İstanbul'da da farklı bölgelerin farklı pide çeşitleri usta ellerde yapılmaktadır. İnce hamurlu beyaz pide, İstanbul'un ünlü semti Beşiktaş'ta yıllardır bilinen ve sadece pide yapan Borsa Pide'de tadılabilir. Kıymalı pide konusunda ise İstanbul'da genelde Tarihi Sultanahmet Köftecisi'nin yaptığı Tarhana Pide meşhurdur.

3. Konya: Konya'da ise Pidenin üzerine dökülen sadece salça olmayan, farklı baharatların kullanıldığı domates sosu ile yukarıda bahsetmiş olduğumuz ketena hamurun kalın yapısıyla Konya pidesi yapılır. Özellikle Şeref Mutfak ve Tiritçi Şenol ünlü pidecilerdir ve sıklıkla tercih edilen mekanlardır.

4. Ankara: Ankara'da ise Adıyaman Düğün Salonu gibi mekanlarda yapılır. Yemeksepeti üzerindeki yıldız sayılarına ve müşteri yorumlarına bakarak nerede kaliteli pide yenebileceğini öğrenebilirsiniz. Bilanda Pide de, Ankara'da meşhur bir pidecidir.

5. İzmir: İzmir'de genellikle farklı yemek kültürlerinin ürünü mahallelerde yapılan pideyerlerde Sosyal Hizmetler Pide Evi, Aşçı Usta, Adem Usta isimleri dillere destan pide ustalarıdır. Kıymalı pide, İzmir'de bulunan bu yerlerde mutlaka tatılması gereken bir lezzettir.

Sık Sorulan Sorular

1. Pide nasıl tüketilir?

Pide genellikle yanında yoğurt, turşu ve salata gibi yan ürünlerle birlikte tüketilir. Aynı zamanda iç malzemeleri değişebildiği için, ton balıklı, sebzeli ya da peynirli gibi farklı seçenekleri de bulunabilmektedir.

2. Pide nasıl pişirilir?

Pide, genellikle taş fırınlarda ya da ocakta sac üzerinde pişirilir. Hamuruın ince olması, fırına kabarmadan önce yeterince yassılaştırılması ise pidenin lezzeti için oldukça önemlidir.

3. Pidelerin kalorisi yüksek midir?

Ne yazıkki, pidelerin kalorisi oldukça yüksekdir. Sağlıklı beslenme açısından sıklıkla tüketilmemesi önerilmektedir. Ancak tüketirken içindekileri değiştirerek daha sağlıklı bir pide hazırlamak mümkündür.

4. Pide neden yapılmaktadır?

Pide, geçmişte dini, kültürel ve sosyal birçok amaç için kullanılmıştır. Bugünse lokum gibi bir yiyecek haline gelmiş olup, sayısız restoranlarda geçerli fiyatlarda satılmaktadır.

5. Pide nereden gelmektedir?

Pide, Türkiye'de tarih boyunca yapılmış olsa da, ilk kez Osmanlı İmparatorluğu döneminde yapılıp tüketilmiştir. Pidelerin çıkış noktası hakkında ise tam bir bilgi mevcut değildir."


Dijital Kartvizit Web Sites

Gelişmiş Bir Çok Özelliği İle Dijital Kartvizit Web Sitenizi Bu Gün Kuralım!

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


Pide Gaziantep pidesi Kayseri pidesi Sivas pidesi Erzurum pidesi Trabzon pidesi Adana pidesi Mardin pidesi Türk mutfağı lezzetli pideler