Kristal, Ahşap, Bayrak.. Plaket ihtiyaçlarınıza Mükemmel çözümler üretiyoruz.
Lahmacun ve pide, Türk mutfağının en lezzetli ve sevilen yemekleri arasında yer alıyor. Bu yemeklerin lezzetli olmasındaki en büyük etken ise hamurlarının kalitesi ve lezzeti. Bu nedenle, bu yazıda sizlerle lahmacun ve pide hamuru yapımı için kolay ve lezzetli tarifleri paylaşacağız.
Lahmacun Hamuru Tarifi
Malzemeler:
- 1 kg un
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
1. Unu derin bir kabın içine alın ve ortasını açın.
2. Mayayı, tuzu ve şekeri ılık su içinde çözüp, unun ortasına dökün.
3. Sütü ve sıvı yağı ekleyin ve hafifçe karıştırın.
4. Hamuru yoğurmak için ılık su ekleyin ve kulak memesi kıvamındaki hamuru elde edene kadar yoğurun.
5. Hamuru tekrar üzerini kapatarak 1 saat kadar dinlendirin.
6. Dinlenen hamuru parçalara ayırın ve ince yufka şeklinde açın.
7. Hazırladığınız lahmacun içini yufkaların üzerine yayın.
8. 200 derece önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika kadar pişirin.
Pide Hamuru Tarifi
Malzemeler:
- 1 kg un
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
1. Unu derin bir kabın içine alın ve ortasını açın.
2. Mayayı, tuzu ve şekeri ılık su içinde çözüp, unun ortasına dökün.
3. Sütü ve sıvı yağı ekleyin ve hafifçe karıştırın.
4. Hamuru yoğurmak için ılık su ekleyin ve kulak memesi kıvamındaki hamuru elde edene kadar yoğurun.
5. Hamuru tekrar üzerini kapatarak 1 saat kadar dinlendirin.
6. Dinlenen hamuru ikiye bölün ve her parçayı yuvarlak bir şekil vererek açın.
7. İç kısmına tercih ettiğiniz malzemeleri ekleyin. Örneğin; sucuk, kaşar peyniri, domates, yeşillikler gibi.
8. Hamurun kenarlarını yukarı kaldırarak pide şeklini verin ve 200 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin.
Sık Sorulan Sorular:
1. Hamur nasıl daha lezzetli hale getirilebilir?
Hamuru daha lezzetli hale getirmek için mayalanma süresini uzatabilirsiniz. Ayrıca içine baharatlar ekleyerek lezzetini arttırabilirsiniz.
2. Hamurun mayalanması ne kadar sürer?
Hamurun mayalanma süresi sıcaklığa ve hamurun yoğunluğuna bağlı olarak değişebilir ancak genellikle 30 dakikadan 1 saate kadar sürer.
3. Hamuru tava da pişirebilir miyim?
Hamuru tavada pişirebilirsiniz ancak fırında pişmediği için lezzeti daha az olabilir.
4. Hamurun üzerine ne ekleyebilirim?
Hamurun üzerine tercih ettiğiniz malzemeleri ekleyebilirsiniz. Örneğin; domates, soğan, maydanoz, biber, kaşar peyniri, sucuk gibi.
Lahmacun ve pide hamuru yapımı oldukça kolaydır ve evde yaparak marketlerdeki hazır hamurlara göre daha lezzetli ve sağlıklı seçenekler elde edebilirsiniz. Ayrıca, içine koyacağınız malzemeleri de farklılaştırarak farklı lezzetler yaratabilirsiniz. Denemek için evde hamur hazırlayarak farklı şekillerde pişirebilirsiniz."
Lahmacun ve pide, Türk mutfağının en lezzetli ve sevilen yemekleri arasında yer alıyor. Bu yemeklerin lezzetli olmasındaki en büyük etken ise hamurlarının kalitesi ve lezzeti. Bu nedenle, bu yazıda sizlerle lahmacun ve pide hamuru yapımı için kolay ve lezzetli tarifleri paylaşacağız.
Lahmacun Hamuru Tarifi
Malzemeler:
- 1 kg un
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
1. Unu derin bir kabın içine alın ve ortasını açın.
2. Mayayı, tuzu ve şekeri ılık su içinde çözüp, unun ortasına dökün.
3. Sütü ve sıvı yağı ekleyin ve hafifçe karıştırın.
4. Hamuru yoğurmak için ılık su ekleyin ve kulak memesi kıvamındaki hamuru elde edene kadar yoğurun.
5. Hamuru tekrar üzerini kapatarak 1 saat kadar dinlendirin.
6. Dinlenen hamuru parçalara ayırın ve ince yufka şeklinde açın.
7. Hazırladığınız lahmacun içini yufkaların üzerine yayın.
8. 200 derece önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika kadar pişirin.
Pide Hamuru Tarifi
Malzemeler:
- 1 kg un
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
1. Unu derin bir kabın içine alın ve ortasını açın.
2. Mayayı, tuzu ve şekeri ılık su içinde çözüp, unun ortasına dökün.
3. Sütü ve sıvı yağı ekleyin ve hafifçe karıştırın.
4. Hamuru yoğurmak için ılık su ekleyin ve kulak memesi kıvamındaki hamuru elde edene kadar yoğurun.
5. Hamuru tekrar üzerini kapatarak 1 saat kadar dinlendirin.
6. Dinlenen hamuru ikiye bölün ve her parçayı yuvarlak bir şekil vererek açın.
7. İç kısmına tercih ettiğiniz malzemeleri ekleyin. Örneğin; sucuk, kaşar peyniri, domates, yeşillikler gibi.
8. Hamurun kenarlarını yukarı kaldırarak pide şeklini verin ve 200 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin.
Sık Sorulan Sorular:
1. Hamur nasıl daha lezzetli hale getirilebilir?
Hamuru daha lezzetli hale getirmek için mayalanma süresini uzatabilirsiniz. Ayrıca içine baharatlar ekleyerek lezzetini arttırabilirsiniz.
2. Hamurun mayalanması ne kadar sürer?
Hamurun mayalanma süresi sıcaklığa ve hamurun yoğunluğuna bağlı olarak değişebilir ancak genellikle 30 dakikadan 1 saate kadar sürer.
3. Hamuru tava da pişirebilir miyim?
Hamuru tavada pişirebilirsiniz ancak fırında pişmediği için lezzeti daha az olabilir.
4. Hamurun üzerine ne ekleyebilirim?
Hamurun üzerine tercih ettiğiniz malzemeleri ekleyebilirsiniz. Örneğin; domates, soğan, maydanoz, biber, kaşar peyniri, sucuk gibi.
Lahmacun ve pide hamuru yapımı oldukça kolaydır ve evde yaparak marketlerdeki hazır hamurlara göre daha lezzetli ve sağlıklı seçenekler elde edebilirsiniz. Ayrıca, içine koyacağınız malzemeleri de farklılaştırarak farklı lezzetler yaratabilirsiniz. Denemek için evde hamur hazırlayarak farklı şekillerde pişirebilirsiniz."
*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle