• 0216 488 01 91
  • destek@sonsuzbilgi.com.tr

Dijital Kartvizit Web Sites

Gelişmiş Bir Çok Özelliği İle Dijital Kartvizit Web Sitenizi Bu Gün Kuralım!

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


Midye Dolma Tarifi

Adı : Midye Dolma Tarifi

Midye Dolma Tarifi

Midye dolma, Türk mutfağında adını sıklıkla duyduğumuz ve severek tükettiğimiz bir lezzet. İçinde midye, pirinç, soğan, baharatlar ve limon suyu bulunan bu lezzetli atıştırmalık meze, özellikle akşamüstü çay saatlerinde ya da kalabalık sofralarda tercih ediliyor.

Malzemeler:

- 20 adet büyük midye
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet limonun suyu

Hazırlanışı:

1. Midyeleri bir kaseye alıp tuzlu suda 30 dakika bekletin.
2. Pirinci yıkayıp süzün. Kuru soğanı küçük küçük doğrayın.
3. Geniş bir tencereye zeytinyağını koyup kuru soğanları ekleyin. Soğanlar pembeleşince sarımsakları ilave edin ve 1 dakika daha kavurun.
4. Pirinci tencereye ekleyip 2 dakika kavurun.
5. Salçaları, pul biberi, naneyi, karabiberi ve tuzu ekleyin. Karıştırıp 1 dakika daha pişirin.
6. Pirincin üzerine 1 su bardağı suyu ekleyin. Kapağı kapalı bir şekilde yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Pişirme süresi pirincin çeşidine göre değişebilir.
7. Pişen pirinci ocaktan alıp soğutun.
8. Midyeleri sudan çıkarıp içlerindeki sakızı iyice temizleyin. İçlerini bir kaşık yardımıyla doldurun. Midyelerin içlerini tamamen doldurmayın, biraz boşluk kalması gerekiyor.
9. Midyeleri fırın kabına dizin ve üzerilerine biraz zeytinyağı gezdirin.
10. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
11. Fırından çıkardıktan sonra üzerlerine limon suyu gezdirin ve servis edin.

Alternatif Malzemeler:

- Dana kıyma: Pirinç yerine dana kıyma kullananlar da oluyor. Kıyma, soğan, sarımsak, domates, biber ve baharatlarla hazırlanan iç harç, midyelerin içlerine doldurularak fırında pişiriliyor.
- Kuş üzümü: İç harca kuş üzümü ekleyerek, tatlımsı lezzetler elde edebilirsiniz.
- Kavrulmuş fıstık: İç harca kavrulmuş fıstık eklemek, midye dolmanın lezzetini arttırabilir.
- Yumurta: İç harca, haşlanmış veya çırpılmış yumurta ekleyerek farklı bir lezzet elde edebilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular:

1. Midyeleri sakızını çıkarmadan kullanabilir miyim?

Hayır, midyenin içindeki sakızı iyice temizlemeniz gerekiyor. Aksi takdirde midyelerin temizlenmemiş olması, midye dolmalarının tadını bozabilir.

2. Midyelerin büyüklüğü önemli mi?

Evet, midyelerin büyüklüğü önemli. Büyük midyeler, içine daha fazla malzeme doldurma şansı sunduğu için tercih ediliyor.

3. Midye dolmaları ne kadar süre pişirilmeli?

Midye dolmaları, fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirilir. Ancak pişirme süresi, midyelerin büyüklüğüne ve fırının sıcaklığına göre değişebilir.

4. Midye dolmaları soğuk mu sıcak mı servis edilmeli?

Midye dolmaları, sıcak servis edildiğinde daha lezzetli olabilir. Ancak tercihe göre soğuk servis de yapılabilir."

Midye Dolma Tarifi

Adı : Midye Dolma Tarifi

Midye Dolma Tarifi

Midye dolma, Türk mutfağında adını sıklıkla duyduğumuz ve severek tükettiğimiz bir lezzet. İçinde midye, pirinç, soğan, baharatlar ve limon suyu bulunan bu lezzetli atıştırmalık meze, özellikle akşamüstü çay saatlerinde ya da kalabalık sofralarda tercih ediliyor.

Malzemeler:

- 20 adet büyük midye
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet limonun suyu

Hazırlanışı:

1. Midyeleri bir kaseye alıp tuzlu suda 30 dakika bekletin.
2. Pirinci yıkayıp süzün. Kuru soğanı küçük küçük doğrayın.
3. Geniş bir tencereye zeytinyağını koyup kuru soğanları ekleyin. Soğanlar pembeleşince sarımsakları ilave edin ve 1 dakika daha kavurun.
4. Pirinci tencereye ekleyip 2 dakika kavurun.
5. Salçaları, pul biberi, naneyi, karabiberi ve tuzu ekleyin. Karıştırıp 1 dakika daha pişirin.
6. Pirincin üzerine 1 su bardağı suyu ekleyin. Kapağı kapalı bir şekilde yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Pişirme süresi pirincin çeşidine göre değişebilir.
7. Pişen pirinci ocaktan alıp soğutun.
8. Midyeleri sudan çıkarıp içlerindeki sakızı iyice temizleyin. İçlerini bir kaşık yardımıyla doldurun. Midyelerin içlerini tamamen doldurmayın, biraz boşluk kalması gerekiyor.
9. Midyeleri fırın kabına dizin ve üzerilerine biraz zeytinyağı gezdirin.
10. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
11. Fırından çıkardıktan sonra üzerlerine limon suyu gezdirin ve servis edin.

Alternatif Malzemeler:

- Dana kıyma: Pirinç yerine dana kıyma kullananlar da oluyor. Kıyma, soğan, sarımsak, domates, biber ve baharatlarla hazırlanan iç harç, midyelerin içlerine doldurularak fırında pişiriliyor.
- Kuş üzümü: İç harca kuş üzümü ekleyerek, tatlımsı lezzetler elde edebilirsiniz.
- Kavrulmuş fıstık: İç harca kavrulmuş fıstık eklemek, midye dolmanın lezzetini arttırabilir.
- Yumurta: İç harca, haşlanmış veya çırpılmış yumurta ekleyerek farklı bir lezzet elde edebilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular:

1. Midyeleri sakızını çıkarmadan kullanabilir miyim?

Hayır, midyenin içindeki sakızı iyice temizlemeniz gerekiyor. Aksi takdirde midyelerin temizlenmemiş olması, midye dolmalarının tadını bozabilir.

2. Midyelerin büyüklüğü önemli mi?

Evet, midyelerin büyüklüğü önemli. Büyük midyeler, içine daha fazla malzeme doldurma şansı sunduğu için tercih ediliyor.

3. Midye dolmaları ne kadar süre pişirilmeli?

Midye dolmaları, fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirilir. Ancak pişirme süresi, midyelerin büyüklüğüne ve fırının sıcaklığına göre değişebilir.

4. Midye dolmaları soğuk mu sıcak mı servis edilmeli?

Midye dolmaları, sıcak servis edildiğinde daha lezzetli olabilir. Ancak tercihe göre soğuk servis de yapılabilir."


Maç Yorumları Web Sitesi

Yapay Zekanın Yaptığı Maç yorumlarını sitenizde otomatik yayınlayın!

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


Midye dolma tarifi malzemeler pirinç dolmalık fıstık kuş üzümü tereyağı sıvı yağ toz şeker tuz karabiber kimyon pul biber maydanoz dereotu