• 0216 488 01 91
  • destek@sonsuzbilgi.com.tr

Emlak Web Sitesi

Büyümeyi hayal etmeyin, bugün başlayın...

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


Turşulu Kuru Baklagiller Tarifleri

Adı : Turşulu Kuru Baklagiller Tarifleri

Turşulu kuru baklagiller yemekleri geleneksel Türk mutfağında oldukça önemli bir yere sahiptir. Hem lezzetli hem de besleyici olan bu yemekler vegan ve vejetaryen beslenenler için de harika bir seçenek sunar. Ayrıca turşunun bağırsak sağlığına katkıları, bu yemekleri daha da özel hale getirir.

Turşulu kuru baklagiller tarifleri genellikle nohut, kuru fasulye, barbunya, mercimek gibi baklagillerin turşusu ile yapılan yemeklerdir. Bu yemeklerin lezzetlerinde turşunun ekşi aroması öne çıkar.

İşte turşulu kuru baklagiller tarifleri;

1. Nohutlu Turşu Çorbası Tarifi
Malzemeler;
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet patates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı turşu suyu
- 1 yemek kaşığı un
- 5 su bardağı su
- Tuz, karabiber

Yapılışı;
- Havuç ve patates küp küp doğranır.
- Soğan ince ince doğranır.
- Sıvı yağ tencereye alınır, soğanlar kavrulur.
- Havuç ve patates eklenir ve 5 dakika kavrulur.
- Un eklenir ve 1-2 dakika daha kavrulur.
- Su, turşu suyu ve nohut eklenir.
- Tuz ve karabiber ilave edilir ve 20-25 dakika pişirilir.

2. Barbunyalı Turşu Salatası Tarifi
Malzemeler;
- 1 su bardağı haşlanmış barbunya
- 1 adet salatalık
- 2 adet domates
- 1 adet kırmızı soğan
- 1/2 demet maydanoz
- 3 yemek kaşığı turşu suyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Limon suyu
- Tuz, karabiber

Yapılışı;
- Barbunya, salatalık ve domates küp küp doğranır.
- Kırmızı soğan ince ince doğranır.
- Maydanoz ince ince kıyılır.
- Tüm malzemeler karıştırılır.
- Zeytinyağı, turşu suyu ve limon suyu ile sos hazırlanır.
- Sosa tuz ve karabiber eklenir.
- Salatanın üzerine sos dökülür.

3. Kuru Fasulyeli Turşulu Pilav Tarifi
Malzemeler;
- 2 su bardağı pilavlık kuru fasulye
- 2 su bardağı pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 4 yemek kaşığı turşu suyu
- 4 su bardağı su
- Tuz

Yapılışı;
- Pilavlık kuru fasulye akşamdan suya çıkarılıp haşlanır.
- Soğan ince ince doğranır.
- Sıvı yağ tencereye alınır, soğan kavrulur.
- Domates salçası eklenir ve kavrulmaya devam edilir.
- Haşlanmış fasulyeler eklenir ve 5 dakika daha kavrulur.
- Pirinç eklenir ve kavurma işlemi 1-2 dakika daha devam eder.
- Su, turşu suyu ve tuz ilave edilir.
- Pilav pişene kadar pişirilir.

4. Mercimekli Turşulu Börek Tarifi
Malzemeler;
- Yarım paket yufka
- 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 1 adet kuru soğan
- 1/2 demet maydanoz
- 2 yemek kaşığı turşu suyu
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz, karabiber

Yapılışı;
- Soğan ince ince doğranır, sıvı yağla birlikte kavurulur.
- Mercimek, ince kıyılmış maydanoz, turşu suyu, tuz ve karabiber ilave edilir.
- Tüm malzemeler karıştırılır ve hazırlanan iç malzeme soğutulur.
- Yufkalar üçgen şeklinde kesilir.
- Her üçgen yufkaya iç malzeme konulur.
- Yufkalar rulo şeklinde sarılır.
- Yağlanmış fırın tepsisine sarılmış börekler dizilir ve üzerlerine sıvı yağ sürülür.
- Önceden ısınmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirilir.

Sık Sorulan Sorular

1. Turşulu kuru baklagiller yemekleri vegan beslenenler için uygun mu?
Evet, turşulu kuru baklagiller yemekleri vegandır.

2. Hangi turşu suyu kullanılmalıdır?
Turşulu kuru baklagiller yemekleri için en uygun turşu suyu turşu pancarı suyudur.

3. Hangi baklagiller turşulu olarak tercih edilir?
Turşulu kuru baklagiller yemekleri için nohut, kuru fasulye, barbunya, mercimek tercih edilebilir.

4. Bu yemeklerin bağırsak sağlığına katkıları nelerdir?
Turşu, probiyotik etkisi ile bağırsak sağlığına katkıda bulunur. Bu nedenle turşulu kuru baklagiller yemekleri sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olabilir."

Turşulu Kuru Baklagiller Tarifleri

Adı : Turşulu Kuru Baklagiller Tarifleri

Turşulu kuru baklagiller yemekleri geleneksel Türk mutfağında oldukça önemli bir yere sahiptir. Hem lezzetli hem de besleyici olan bu yemekler vegan ve vejetaryen beslenenler için de harika bir seçenek sunar. Ayrıca turşunun bağırsak sağlığına katkıları, bu yemekleri daha da özel hale getirir.

Turşulu kuru baklagiller tarifleri genellikle nohut, kuru fasulye, barbunya, mercimek gibi baklagillerin turşusu ile yapılan yemeklerdir. Bu yemeklerin lezzetlerinde turşunun ekşi aroması öne çıkar.

İşte turşulu kuru baklagiller tarifleri;

1. Nohutlu Turşu Çorbası Tarifi
Malzemeler;
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet patates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı turşu suyu
- 1 yemek kaşığı un
- 5 su bardağı su
- Tuz, karabiber

Yapılışı;
- Havuç ve patates küp küp doğranır.
- Soğan ince ince doğranır.
- Sıvı yağ tencereye alınır, soğanlar kavrulur.
- Havuç ve patates eklenir ve 5 dakika kavrulur.
- Un eklenir ve 1-2 dakika daha kavrulur.
- Su, turşu suyu ve nohut eklenir.
- Tuz ve karabiber ilave edilir ve 20-25 dakika pişirilir.

2. Barbunyalı Turşu Salatası Tarifi
Malzemeler;
- 1 su bardağı haşlanmış barbunya
- 1 adet salatalık
- 2 adet domates
- 1 adet kırmızı soğan
- 1/2 demet maydanoz
- 3 yemek kaşığı turşu suyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Limon suyu
- Tuz, karabiber

Yapılışı;
- Barbunya, salatalık ve domates küp küp doğranır.
- Kırmızı soğan ince ince doğranır.
- Maydanoz ince ince kıyılır.
- Tüm malzemeler karıştırılır.
- Zeytinyağı, turşu suyu ve limon suyu ile sos hazırlanır.
- Sosa tuz ve karabiber eklenir.
- Salatanın üzerine sos dökülür.

3. Kuru Fasulyeli Turşulu Pilav Tarifi
Malzemeler;
- 2 su bardağı pilavlık kuru fasulye
- 2 su bardağı pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 4 yemek kaşığı turşu suyu
- 4 su bardağı su
- Tuz

Yapılışı;
- Pilavlık kuru fasulye akşamdan suya çıkarılıp haşlanır.
- Soğan ince ince doğranır.
- Sıvı yağ tencereye alınır, soğan kavrulur.
- Domates salçası eklenir ve kavrulmaya devam edilir.
- Haşlanmış fasulyeler eklenir ve 5 dakika daha kavrulur.
- Pirinç eklenir ve kavurma işlemi 1-2 dakika daha devam eder.
- Su, turşu suyu ve tuz ilave edilir.
- Pilav pişene kadar pişirilir.

4. Mercimekli Turşulu Börek Tarifi
Malzemeler;
- Yarım paket yufka
- 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 1 adet kuru soğan
- 1/2 demet maydanoz
- 2 yemek kaşığı turşu suyu
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz, karabiber

Yapılışı;
- Soğan ince ince doğranır, sıvı yağla birlikte kavurulur.
- Mercimek, ince kıyılmış maydanoz, turşu suyu, tuz ve karabiber ilave edilir.
- Tüm malzemeler karıştırılır ve hazırlanan iç malzeme soğutulur.
- Yufkalar üçgen şeklinde kesilir.
- Her üçgen yufkaya iç malzeme konulur.
- Yufkalar rulo şeklinde sarılır.
- Yağlanmış fırın tepsisine sarılmış börekler dizilir ve üzerlerine sıvı yağ sürülür.
- Önceden ısınmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirilir.

Sık Sorulan Sorular

1. Turşulu kuru baklagiller yemekleri vegan beslenenler için uygun mu?
Evet, turşulu kuru baklagiller yemekleri vegandır.

2. Hangi turşu suyu kullanılmalıdır?
Turşulu kuru baklagiller yemekleri için en uygun turşu suyu turşu pancarı suyudur.

3. Hangi baklagiller turşulu olarak tercih edilir?
Turşulu kuru baklagiller yemekleri için nohut, kuru fasulye, barbunya, mercimek tercih edilebilir.

4. Bu yemeklerin bağırsak sağlığına katkıları nelerdir?
Turşu, probiyotik etkisi ile bağırsak sağlığına katkıda bulunur. Bu nedenle turşulu kuru baklagiller yemekleri sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olabilir."


E-Ticaret Premium

Basit, Hızlı, Etkili ve Mükemmel bir E-Ticaret Siteniz Olsun

*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle


turşulu kuru baklagil tarifleri közlenmiş biberli nohut salatası karışık turşulu mercimek salatası zeytinyağlı barbunya tarifi köri baharatlı nohut yemeği tavada kızartılmış lahana nohut yemeği sağlıklı yemek tarifleri doyurucu yemek tarifleri