*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle
Sulu kebap, hem lezzetli hem de doyurucu bir yemek seçeneğidir. Genellikle yoğurtlu bir sosla servis edilir. İşte sizin için sulu kebap tarifleri ve ipuçları!
Sulu Kebap Tarifi #1: Patatesli
Sulu kebabı için öncelikle malzemelerimizi hazırlayalım:
- 500 gr. kuzu eti
- 2 büyük patates
- 1 büyük soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 litre su
Yapılışı:
1. Kuzu etimizi küçük parçalara ayıralım.
2. Soğanları küçük küpler halinde doğrayalım.
3. Sarımsakları ezerek iyice inceltelim.
4. Patatesleri de küp şeklinde doğrayalım.
5. Tereyağı ve sıvı yağı bir tencereye alıp kısık ateşte eritelim.
6. Soğanları ilave ederek kavuralım.
7. Üzerine kuzu etlerini ve sarımsakları ekleyelim. 5-10 dakika boyunca etlerin suyunu salıp tekrar çekmesini bekleyelim.
8. Son olarak patatesleri, salçaları, tuzu ve karabiberi de ilave edelim.
9. 1 litre suyu tencereye ekleyip karıştıralım. Kısık ateşte yaklaşık 1 saat boyunca pişirelim.
10. Sıcak servis edelim.
Sulu Kebap Tarifi #2: Yoğurtlu
Yoğurtlu sulu kebap yapmak isterseniz, önce etli kısmı hazırlamanız gerekiyor. İşte Tarifi!
Malzemeler:
- 500 gr. kuzu eti
- 2 büyük soğan
- 1 çorba kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 su bardağı sıcak su
Yoğurtlu Sos İçin Malzemeler:
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı un
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
1. İlk olarak, kuzu etini küçük parçalara ayırın.
2. Soğanları doğrayın.
3. Bir tencereye sıcak su koyun ve üzerine eti ekleyin.
4. Soğanları da tencereye ekleyin ve tencereyi kapatın.
5. Et suyunu çekene kadar (yaklaşık 30 dakika) pişirin.
6. Yoğurtlu sos için, yoğurdu bir kaba alın ve sarımsağı incecik doğrayın.
7. Bir tavada tereyağını eritin ve üzerine unu ekleyip kavurun.
8. Kavrulan unu, yoğurdun içine ekleyin ve karıştırın.
9. Tuzu ekleyin ve karıştırın.
10. Sıcak servis edin.
Sık Sorulan Sorular:
1. Sulu kebap kaç kişilik yapılır?
Sulu kebap genellikle 4 kişilik olarak yapılır.
2. Sulu kebabı neyle servis edebilirim?
Sulu kebabı yanında yoğurt, pilav veya ekmek ile servis edebilirsiniz.
3. Sulu kebabı nasıl saklarım?
Sulu kebabı, buzdolabında saklamanız önerilir ve tüketmeden önce tekrar ısıtmanız gerekir.
4. Sulu kebabı hangi etle yapabilirim?
Sulu kebabını kuzu eti, dana eti veya hindi etiyle yapabilirsiniz.
5. Sulu kebabın yanına hangi içecek iyi gider?
Sulu kebabın yanına en iyi gidense ayran, şalgam suyu veya taze sıkılmış meyve sularıdır."
Sulu kebap, hem lezzetli hem de doyurucu bir yemek seçeneğidir. Genellikle yoğurtlu bir sosla servis edilir. İşte sizin için sulu kebap tarifleri ve ipuçları!
Sulu Kebap Tarifi #1: Patatesli
Sulu kebabı için öncelikle malzemelerimizi hazırlayalım:
- 500 gr. kuzu eti
- 2 büyük patates
- 1 büyük soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 litre su
Yapılışı:
1. Kuzu etimizi küçük parçalara ayıralım.
2. Soğanları küçük küpler halinde doğrayalım.
3. Sarımsakları ezerek iyice inceltelim.
4. Patatesleri de küp şeklinde doğrayalım.
5. Tereyağı ve sıvı yağı bir tencereye alıp kısık ateşte eritelim.
6. Soğanları ilave ederek kavuralım.
7. Üzerine kuzu etlerini ve sarımsakları ekleyelim. 5-10 dakika boyunca etlerin suyunu salıp tekrar çekmesini bekleyelim.
8. Son olarak patatesleri, salçaları, tuzu ve karabiberi de ilave edelim.
9. 1 litre suyu tencereye ekleyip karıştıralım. Kısık ateşte yaklaşık 1 saat boyunca pişirelim.
10. Sıcak servis edelim.
Sulu Kebap Tarifi #2: Yoğurtlu
Yoğurtlu sulu kebap yapmak isterseniz, önce etli kısmı hazırlamanız gerekiyor. İşte Tarifi!
Malzemeler:
- 500 gr. kuzu eti
- 2 büyük soğan
- 1 çorba kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 su bardağı sıcak su
Yoğurtlu Sos İçin Malzemeler:
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı un
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
1. İlk olarak, kuzu etini küçük parçalara ayırın.
2. Soğanları doğrayın.
3. Bir tencereye sıcak su koyun ve üzerine eti ekleyin.
4. Soğanları da tencereye ekleyin ve tencereyi kapatın.
5. Et suyunu çekene kadar (yaklaşık 30 dakika) pişirin.
6. Yoğurtlu sos için, yoğurdu bir kaba alın ve sarımsağı incecik doğrayın.
7. Bir tavada tereyağını eritin ve üzerine unu ekleyip kavurun.
8. Kavrulan unu, yoğurdun içine ekleyin ve karıştırın.
9. Tuzu ekleyin ve karıştırın.
10. Sıcak servis edin.
Sık Sorulan Sorular:
1. Sulu kebap kaç kişilik yapılır?
Sulu kebap genellikle 4 kişilik olarak yapılır.
2. Sulu kebabı neyle servis edebilirim?
Sulu kebabı yanında yoğurt, pilav veya ekmek ile servis edebilirsiniz.
3. Sulu kebabı nasıl saklarım?
Sulu kebabı, buzdolabında saklamanız önerilir ve tüketmeden önce tekrar ısıtmanız gerekir.
4. Sulu kebabı hangi etle yapabilirim?
Sulu kebabını kuzu eti, dana eti veya hindi etiyle yapabilirsiniz.
5. Sulu kebabın yanına hangi içecek iyi gider?
Sulu kebabın yanına en iyi gidense ayran, şalgam suyu veya taze sıkılmış meyve sularıdır."
*256 Bit SSL Sertifikası * Full Mobil Uyumlu * Full SEO Uyumlu
İsterseniz Mobil Uygulama Seçeneğiyle