• 0216 488 01 91
  • destek@sonsuzbilgi.com.tr

Ankara Plaket İmalatı

Tüm Plaket ihtiyaçlarınız için Buradayız!

Kristal, Ahşap, Bayrak.. Plaket ihtiyaçlarınıza Mükemmel çözümler üretiyoruz.


Nefis Cevizli Şekerpare Tarifi

Adı : Nefis Cevizli Şekerpare Tarifi

Şekerpareler, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biridir. Özellikle davet sofralarının, bayramların ve özel günlerin vazgeçilmez tatlıları arasındadır. Ağızda dağılan, nefis ceviz aroması ile mis gibi kokan cevizli şekerpare tarifi ile sevdiklerinizi şımartabilirsiniz. İşte size nefis bir cevizli şekerpare tarifi ve sık sorulan sorular bölümü:

Cevizli Şekerpare Tarifi

Malzemeler:
- Yarım su bardağı tereyağı (oda sıcaklığında)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı vanilya özütü
- 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
- Ceviz içi

İç harcı:
- Ceviz içi

Şerbeti:
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- Yarım limonun suyu

Yapılışı:
1. İlk olarak şerbeti hazırlamak için su ve şekeri bir tencereye alın ve kaynamaya bırakın. Şeker tamamen eridiğinde limon suyunu ekleyip kaynatmaya devam edin. Şerbeti bir kenarda soğumaya bırakın.
2. Bir kabın içerisinde tereyağı, sıvı yağ, pudra şekeri, vanilya özütü ve limon kabuğu rendesini birleştirip iyice karıştırın. Yumurtaları ekleyin ve karışımı homojen bir hale gelene kadar çırpın.
3. Başka bir kaba unu ve kabartma tozunu eleyin, hazırladığınız karışıma ekleyin ve yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinizde yuvarlayın. Orta kısmına parmağınızla bastırarak çukur oluşturun ve iç harcından koyun. İç harç olarak ceviz içi kullanabilirsiniz.
5. Şekil verdiğiniz şekerpareleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın rengini alana kadar pişirin.
6. Fırından çıkan şekerparelerin üzerine soğuk şerbeti dökün. Şerbeti tamamen çekene kadar şekerpareleri bekletin.
7. Şekerpareler şerbeti iyice çektikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Şekerpare tarifi için değişik örnekler:

1. Hindistan cevizli şekerpare: İç harcı olarak ceviz yerine hindistan cevizi kullanabilirsiniz. Şerbetin içerisine de hindistan cevizi ekleyebilirsiniz. Bu şekilde hindistan cevizli şekerpareler yapabilirsiniz.

2. Bademli şekerpare: İç harç olarak ceviz yerine badem kullanabilirsiniz. Bunun dışında tarife aynı şekilde devam edebilirsiniz. Bademli şekerpareler de oldukça lezzetli olacaktır.

3. Portakallı şekerpare: Limon kabuğu rendesi yerine tarife portakal kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz. Portakallı şekerpareler hem nefis hafif bir aroma katacaktır.

4. Fındıklı şekerpare: Ceviz yerine fındık kullanarak da nefis bir fındıklı şekerpare yapabilirsiniz. İç harç da yine fındık olacaktır.

Sık Sorulan Sorular

1. Şekerparelerin dışı kurudu, ne yapmalıyım?
Eğer şekerpareleri şerbetini çekmeden çıkarırsanız, dış kısmı kuruyabilir. Şekerpareleri soğuyunca şerbeti çekmesi için bir süre bekletmeniz gerekmektedir. Şerbeti iyice çektiğinden emin olmak için biraz daha bekleyebilirsiniz.

2. Şekerparelerimi dolapta nasıl saklayabilirim?
Şekerparelerinizi hava geçirmez bir kapta dolapta saklayabilirsiniz. Böylelikle daha uzun süre tazeliğini koruyacaktır.

3. Şerbeti hazırlarken limon yerine başka bir şey kullanabilir miyim?
Eğer limon sevmiyorsanız limon yerine portakal suyu veya limon aromalı su da kullanabilirsiniz. Şekerparelere farklı bir tat katacaktır.

4. Şekerpare yaparken iç harcı olarak başka malzemeler kullanabilir miyim?
Evet, iç harç olarak ceviz yerine fındık, badem, kabak çekirdeği gibi farklı kuruyemişler kullanabilirsiniz. Bu şekilde farklı aromalı şekerpareler yapabilirsiniz.

Bu yazıda, nefis bir cevizli şekerpare tarifi verildi ve ayrıca değişik örneklerle farklı tat seçenekleri sunuldu. Ayrıca sık sorulan sorular bölümünde en sık karşılaşılan soruların cevaplarına yer verildi. Şimdi sıra sizde, bu tarifi deneyerek sevdiklerinizi bu lezzetli tatlıyla şımartabilirsiniz!"

Nefis Cevizli Şekerpare Tarifi

Adı : Nefis Cevizli Şekerpare Tarifi

Şekerpareler, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biridir. Özellikle davet sofralarının, bayramların ve özel günlerin vazgeçilmez tatlıları arasındadır. Ağızda dağılan, nefis ceviz aroması ile mis gibi kokan cevizli şekerpare tarifi ile sevdiklerinizi şımartabilirsiniz. İşte size nefis bir cevizli şekerpare tarifi ve sık sorulan sorular bölümü:

Cevizli Şekerpare Tarifi

Malzemeler:
- Yarım su bardağı tereyağı (oda sıcaklığında)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı vanilya özütü
- 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
- Ceviz içi

İç harcı:
- Ceviz içi

Şerbeti:
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- Yarım limonun suyu

Yapılışı:
1. İlk olarak şerbeti hazırlamak için su ve şekeri bir tencereye alın ve kaynamaya bırakın. Şeker tamamen eridiğinde limon suyunu ekleyip kaynatmaya devam edin. Şerbeti bir kenarda soğumaya bırakın.
2. Bir kabın içerisinde tereyağı, sıvı yağ, pudra şekeri, vanilya özütü ve limon kabuğu rendesini birleştirip iyice karıştırın. Yumurtaları ekleyin ve karışımı homojen bir hale gelene kadar çırpın.
3. Başka bir kaba unu ve kabartma tozunu eleyin, hazırladığınız karışıma ekleyin ve yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinizde yuvarlayın. Orta kısmına parmağınızla bastırarak çukur oluşturun ve iç harcından koyun. İç harç olarak ceviz içi kullanabilirsiniz.
5. Şekil verdiğiniz şekerpareleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın rengini alana kadar pişirin.
6. Fırından çıkan şekerparelerin üzerine soğuk şerbeti dökün. Şerbeti tamamen çekene kadar şekerpareleri bekletin.
7. Şekerpareler şerbeti iyice çektikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Şekerpare tarifi için değişik örnekler:

1. Hindistan cevizli şekerpare: İç harcı olarak ceviz yerine hindistan cevizi kullanabilirsiniz. Şerbetin içerisine de hindistan cevizi ekleyebilirsiniz. Bu şekilde hindistan cevizli şekerpareler yapabilirsiniz.

2. Bademli şekerpare: İç harç olarak ceviz yerine badem kullanabilirsiniz. Bunun dışında tarife aynı şekilde devam edebilirsiniz. Bademli şekerpareler de oldukça lezzetli olacaktır.

3. Portakallı şekerpare: Limon kabuğu rendesi yerine tarife portakal kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz. Portakallı şekerpareler hem nefis hafif bir aroma katacaktır.

4. Fındıklı şekerpare: Ceviz yerine fındık kullanarak da nefis bir fındıklı şekerpare yapabilirsiniz. İç harç da yine fındık olacaktır.

Sık Sorulan Sorular

1. Şekerparelerin dışı kurudu, ne yapmalıyım?
Eğer şekerpareleri şerbetini çekmeden çıkarırsanız, dış kısmı kuruyabilir. Şekerpareleri soğuyunca şerbeti çekmesi için bir süre bekletmeniz gerekmektedir. Şerbeti iyice çektiğinden emin olmak için biraz daha bekleyebilirsiniz.

2. Şekerparelerimi dolapta nasıl saklayabilirim?
Şekerparelerinizi hava geçirmez bir kapta dolapta saklayabilirsiniz. Böylelikle daha uzun süre tazeliğini koruyacaktır.

3. Şerbeti hazırlarken limon yerine başka bir şey kullanabilir miyim?
Eğer limon sevmiyorsanız limon yerine portakal suyu veya limon aromalı su da kullanabilirsiniz. Şekerparelere farklı bir tat katacaktır.

4. Şekerpare yaparken iç harcı olarak başka malzemeler kullanabilir miyim?
Evet, iç harç olarak ceviz yerine fındık, badem, kabak çekirdeği gibi farklı kuruyemişler kullanabilirsiniz. Bu şekilde farklı aromalı şekerpareler yapabilirsiniz.

Bu yazıda, nefis bir cevizli şekerpare tarifi verildi ve ayrıca değişik örneklerle farklı tat seçenekleri sunuldu. Ayrıca sık sorulan sorular bölümünde en sık karşılaşılan soruların cevaplarına yer verildi. Şimdi sıra sizde, bu tarifi deneyerek sevdiklerinizi bu lezzetli tatlıyla şımartabilirsiniz!"


Ankara Plaket İmalatı

Tüm Plaket ihtiyaçlarınız için Buradayız!

Kristal, Ahşap, Bayrak.. Plaket ihtiyaçlarınıza Mükemmel çözümler üretiyoruz.


cevizli şekerpare tarif püf noktaları malzemeler hamurun hazırlanması şurubun hazırlanması şekerparelerin hazırlanması lezzetli Türk mutfağı pratik kaliteli malzemeler hamur kıvamı şerbet kıvamı fırında pişirme ocakta pişirme çikolata sosu şerbet çay türk kahvesi